Komentari za tekst "Koliko trudnica sme da se ugoji?"

Komentara
270
Ostavite komentar
17+5 sam,nisam dobila ni jedan kg jos 😅
Po meni je to super :-) Ja se prvih 16 nedelja nisam ugojila ni kg. Nisam povracala, nisam imala mucnine, samo povremeno gorusicu. Nisu mi se jeli slatkisi, koje inace obozavam, mozda je to uticalo na nedobijanje kilograma. Stalno sam aktivna, putovala, setala. Sada sam 22.nedelja, i u periodu izmedji 16. i 22. dobila sam +5kg :-/ Sad cu da usporim malo, jer ne mogu da zamislim da se ugojim vise od 15 kg do kraja trudnoce. Jedem sasvim normalno, ubacila slaktise koje prva 4 meseca nisam jela, i dalje sam aktivna i putujem, ne znam otkud ovih +5kg kad decak ima 480g :-D
ja sam takodje 17+5 ni kilogram nisam dobila,da li je to u redu,a jedem sasvim normalno?
nisam ni ja cak sam u minusu 3 kg. takodje 17+3. svi mi kazu da ne brinem i da cu se ugojiti do.kraja trudnoce. 😊
Ugojila sam se 27 kg u trudnoci i iskrena da budem nimalo mi nije smetalo mnogo jeste ali sam mnogo i jela
Meni je prva trudnoca i ugojila sam se 9kg... A beba se rodila sa 4kg... Na UZ doktor mi je rekao da beba ima 3300, ja se porodila posle dva dana, a beba 4kg... Nisam mogla da verujem, jer sam mislila da ce biti sitna, zato sto sam se malo ugojila...
Ja sam usla sa 54-55 kg na 170cm visine i u pocetku trudnoce prva 3 meseca sam povracala dosta i nike mi se jelo puno vec od drugog sam jela nesto posle opet nisam imala apetita po 5 sati sam mogla da ne jedem i sad sam 33 nedelja i imam veliki apetit ako ne jedem 3 sata ogladnim odmah. A da trenutna tezina mi je 71-2 kila. Ljudi oko mene ne primecuju da sam se toliko ugojila kazu da mi bas stoji a i moj muz ne primecuje :D. Ali naravno u staru garderobu ne mogu da udjem, u pantalone 27-8 broj sad msm da mogu u 30-1. Doktor je rekao da beba nije nit velika nit mala bas da je taman, jedino moze da se desi da zadrzavam suvise vode u organizmu ili je to nemoguce?
i kod mene je u trudnoci bila voda u pitanju. iste smo tezine i visine.ja sam se ugojila 21kg i posle 6meseci vratila na staru tezinu,bez dijete i bez zelje.devojcica 3700g zdrava.
U trudnocu sam usla sa 61kg. To je moja normalna tezina, a nisam bas visoka, 165cm. Godinama unazad sam (a i prvi mesec trudnoce, jer nisam znala da sam trudna o_O) vezbala intenzivno, trcala.. Lekar mi je strogo "prepisao" kratke setnje (imala sam krvarenje u prvom tromesecju, nije bilo opasno, tj. nije iz materice), sto je meni najveca kazna. Tako da se ne krecem koliko bih volela. Sada sam 16+2 i imam 63,5 kg. Cini mi se da je to malo. Jedem sve, ali bas sve, ne biram ovo volim-ovo ne, mada sam u prvom tromesecju jela vise, tacnije, sve sto vidim :) Sada mi se vise pije tecnost, ali me mucnine redovno muce. I kad bih htela nesto da pojedem, makar to volela najvise na svetu, smuci mi se :(
Ne bih volela da se ugojim preko granice, iako ocekujem nagli porast kilaze 8. i 9. meseca. Nekako osecam da ce ti kilogrami otici kako su i dosli, pa se ne opterecujem. Vise me brine trenutno stanje.. da li je Ok da sam se tako malo ugojila, a stomacic mi uredno raste i beba je u redu na UZ?
Ovaj tekst kao da je pisao neki trgovac ili mesar da bi povećao prodaju. Kakvo crno gojenje i kakvo crveno kancerogeno meso?!

http://www.youtube.com/watch?v=uuxeAbeDcU0

Ko normalan u 21. veku može da savetuje gojenje i to još takvom hranom?!
Drage moje, jedno pitanje, u 32oj nedelji kada sam bila na kontroli i kada sam se izmerila ugojila sam se svega 24 kg, doktor mi je odmah skrenuo paznju da to ne valja i da trebam da korigujem ishranu, sto sam i ucinila izbacila peciva, grickalice, slatkise, gazirano, i sada sam u 36oj nedelji ali sam smrsala 4 kg, da li je to normalno? Inace ne izgladnjujem se, jedem normalno, voce, povrce,ribu, piletinu...
Drage mame, evo i saveta od mene. Ja sam u prvoj trudnoci dobila 16kg a u drugoj 10 kg. Poenta je da kada se porodite, u porodilištu ne jedete i ne pijete tečnosti(vrlo malo) i tako neke zene izađu iz porodilišta sa 10tak kg manje. Organizam je pun vode i pustite da i dojke i ceo organizam crpi svoju tečnost jer je imate previse u sebi.Kad izađete isto tako do 40 dana i bićete iste kao pre trudnoće!
tim rezimom sam ja pala u nesvest drugog dana od porodjaja.Nisu mi ni bebu dali jer sam bila previse malaksala.
Gluposti!!?
Voda je uvek preko potrebna!
Pa svasta.Zeni treba sto vise vode posle porodjaja i zdrava hrana.zbog oporavka i zbog mlekq.ja sam pila kao kamila pa posle nedelju dana niko nije mogao da veruje da sam se porodila.Plus voda pomaze mrsavljenju.ugojila sam se 12kg sedam dana kasnije imala sam dva manje nego pre trudnoce.voda se sama izdrenira,ali kao i kad nismo trudne salo ne moze da se istopi tek tako.Ko se ugoji trudna ili ne, zna se kako se mrsavi.A briga oko bebe odradi svoje,tako da mame ako se razumno ugojite nikakvih problema oko kilaze necete imati.
18. sam nedelja, nisam dobila ni 1kg, da li je to ok? Stomak mi raste normalno..
Ni ja ne razumem 😊 i isti slucaj i kod mene.U prvoj trudnoci sam se mnogo ugojila 22kg i otislo je sve ostalo mouda 2-3 kg.Sada mi je druga trudnoca 15 nedelja i ni kilogram gore.Stomak se vidi ali vaga se zakucala.
ne razumem kako.... ?
Ćao svimaaa! :) Ja sam trenutno 18+4, do sada sam se ugojila 6 kg, mada me čudi kako nisam i više s obzirom na to koliko sam jela prva tri meseca... Nisam imala mučnine, nit sam povraćala, nit bilo kakve posebne simptome trudnoće osim, naravno, pojačanog apetita. :D U 4. mesecu sam malo smirila strasti, sad u petak ulazim u 5. mesec (kalendarski gledano) i volela bih da se do kraja trudnoće ne ugojim više od 9 kg (što bi bilo 15 kg). Inače sam visoka 181, u poslednje tri godine imam oko 80 kg (pre 6 godina sam imala blizu 100 kg), tako da i nije strašno... Opet pazim šta jedem, koliko mogu da unesem, ja smanjim to na pola i tako... Jedini problem su mi slatkiši kojih ne znam kako da se odreknem, dr mi je rekao da nisu strašni u smislu da će loše uticati na mene i na plod, ono što je opasno je sve što je posoljeno i prerađeno, kao npr. suhomesnati proizvodi, kiseli kupus (koji obožavam, ali ću da ga zaobiđem ove godine), tvrde sireve i sl. Poslednjih 10 dana pokušavam da nađem zamenu za slatko, trudim se da jedem više voća od koga nažalost samo ogladnim još više... Izboriću se nekako. :D Mislim da je najbitnije da slušamo svoje telo i da mu u granicama dajemo ono što želi, a posle porođaja ima vremena da sve dođe na svoje... Pozdrav i bez mnogo opterećivanja. ;)
Zdravo svima! Usla sam u trudnocu sa 64 kg,pa spala na 62 do 12 nedelje. Trudim se da jedem zdravo i umereno,krecem se dosta inace sam aktivni tip.Pre trudnoce nisam bila sklona gojenju. Od pocetka 4 meseca je krenulo gojenje. Prvo dve kile preko noci onda stagnacija,pa tokom cetvrtog i petog meseca jos 4,5...i sada sam dogurala do 74. Od pocetne kilaze 10 kg. Uglavnom imam stomak i malo butine,ne oticem,pa se pitam odakle tolike kile? Mame je l imate neki savet? Na zadnjoj kontroli dr rekao da moram da mirujem sto vise jer se skratio grlic,pa se pitam koliko cu jos kg nabaciti u sl dva meseca? :( pozdrav
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »