Komentari za tekst "Koje procedure vas očekuju u porodilištu?"

Komentara
237
Ostavite komentar
Pisite mi na ivana.91.cizmek@gmail.com
Da li mogu da dobijem Vas kontakt?
Ja sam nabavilam Dianatal gel iz Nemačke ali zbog hitnog carskog reza nisam ga iskoristila. Ako je nekome potreban prodala bih celo, neotvoreno pakovanje (6 tuba po 5 ml ) po ceni od 10.000 din
Da li jos uvek imate gel , i ukoliko imate da li moze kontakt? Hvala
Koji je rok trajanja?
ja sam se porodila pre dve nedelje,za 5 minuta iz dva napona,al prethodno 12 sati bolovi... zanima me sta se "racuna ",koliko je moj porodjaj trajao?
Porodjaj ti je trajao 12 sati. Uglavnom se svi se porode za 5 minuta, iz par napona, u suštini se računa vreme kada si se otvarala, od jednog prsta do velikog dlana, odnosno 10 cm.
Dobila sam predlog da koristim proizvod Dianatal ako se odlucim za prirodni porodjaj. Ginekolog kaze da je to nov proizvod koji moze znacajno da skrati i olaksa proizvod. Da li je neko nesto cuo ili imao neko iskustvo. Hvala
Prirodni porodjaj je porodjaj vaginalnim putem, dakle bez operacije odnosno carskog reza. Sa lekovima ili anestezijom i dalje je prirodni porodjaj.
Jelena,nemoj se praviti pametna,jer nisi u pravu!
prirodni porodjaj nije onaj koji podrazumeva upotrebu lekova, stimulatora, anestezija, asistencija...
Uuh sto "volim" zene koje su imale lake, brze i bezbolne porodjaje, pa pljuju po epiduralu i hvale se PRIRODNIM porodjajem... Zahvalite Bogu sto ste dobro prosle, jer da ste imale dug i tezak porodjaj, sporo i uzasno bolno otvaranje, dale biste sve sto imate za taj epidural!!!
Prvi put bez epidurala i nikad vise!!!
To da li ti "volis" ili ne nekoga to je tvoja stvar ali svi smo razliciti. Ja se plasim epidurala i rekla sam NIKAD...otisla opustena skroz otvirena 5 prstiju dok sam se spremila sve kako ide op 9 otvorena na sto i iz 4tog napona cao dovidjenja...do bolnice nikakav bol, pukao je vodenjak. Tano pripreme i dalje bez bola....bolelo je tih poslednjih desetak minuta i to je to. Vrlo lako i jako brzo za 12 minuta sve ukupno. Ne kazem da ce tako biti i sa drugim ,ako bude. I i dalje ostajem pri stavu epidural NE NIKAKO! SVE IMA SVOJE PREDNOSTI ALI ISTO TAKO I M.A.N.E. PA TAKO I MODERNI EPIDURAL! Moje licno misljenje,a nemam nista protiv tudjeg naravno. Veliki pozdrav svima! Nikica
Ja sam bolove dobila u 18 h,a u porodiliste se javila tek u 3 ujutru.Posto sam iz manjeg grada,a starija sam prvorotka,poslali su me za Bg.To vece je vejao sneg,tako da smo za Bg putovali 4h 45 minuta,a krenuli u 4 h.Pri prijemu bila sam otvorena 6 prstiju,pa dok sam se presvukla u njihovu spavacicu,prijavila na prijavnici i stigla do porodilista gde su boksovi,otvorila sam se jos 2 prsta,i tu je otvaranje stalo,tako da su me od 10 h pa do 12 h drzali onako,e a onda ukljucili indukciju.I moja iskustva su uzasna,jer bol nije prestajao,dok prirodne kontrakcije ipak imaju razmak izmedju naleta bola i kontrolise se nekako.A onda sam se pocepala i jos su me sekli..Radjena mi je i revizija jer mi nije izasla cela posteljica,i to sve na zivo..A onda su me uspavali kada su trebali da me usivaju,jer sam imala 12 konca,sa tim 3 na grlicu materice
Iskustva su razlicita, trudnoce isto, sve se mi razlikujemo i jednostavno o tim stvarima oko porodjaja ne treba puno razmisljati. Ja sam u 23 nedelji i trudim se da me te price o porodjaju sto manje interesuju. Ali opet procitam svaki blog na ovom sajtu i svaki komentar. Mislim da isto tako dosta zavisi od osoblja u bolnici. Ja konkretno imam strasno lose iskustvo za ove male 23 nedelje trudnoce sa Zrenjaninskom bolnicom i to me vise plasi od cepanja, sivenja ili slicnog. Ti radnici su tamo za odstrel. Uzasno drski i nekulturni i bezobrazni. Ja uredno placam svoj porez i smatram da imam pravo na zdravstveno. Zbog cega svakog meseca treba da dozivljavam neprijatnosti na ginekologiji? Meni se desava nesto novo i lepo a ne da se tamo bukvalno izderavaju svaki put. A kod porodjaja zbog strasno losih iskustava drugarica samo bih volela da osoblje bude normalno, sve ostalo cu izgurati. Pozdrav svima i nadam se da imate bolje osoblje koje vam vodi trudnocu.
Isti slucaj i ja sam iz Zrenjanina. Sestre su jos i ok ali lekari pa to nigde nema!!!! Jednako drcni i neotesani su i privatno , a pogotovo ako doneses 'sicu' ! Osetila na svojoj kozi. Sve mogu da istrpim ali bezobrazluk i nehumanost zdravstvenog radnika ne mogu!!! Srecno svima iz Zrenjanina ( pogptovo ako ne nosite 'podmazivac' na preglede )
Mene zanima, zašto se svakoj porodilji, sa epiduralom ili bez, daje indukcija? Meni su lično dali pred kraj porođaja koji se sasvim brzo odvijao i nije bilo komplikacija (bez epidurala). Toga se jedino plašim ( uskoro opet očekujem da se porodim ). Sve drugarice , poznanice.. svako iskustvo - data indukcija, duže ili kraće..Zašto?? Boli mnogo jače od prirodnih kontrakcija..
e ovako ja sam se porodila 16.11.2008.godine, rodila sina koji sada ima gotovo 6 godina. Još uvijek nemam drugo dijete, i ne planiram, jer nosim užasno užasno iskustvo sa porođaja. DO nekih bojlih dana, ili epidurala, porodiljsko me više ne viđa.
Zdravo ponovo, ja sam ona Jovana koja je napisala komentar 20.04.2010 kada sam rodila moju divnu devojcicu. Da se pohvalim, 07.08.2011 sam rodila i malog Vanju, opet prirodno, bez bolova sam se otvarala, ali je sam izgon bio paklen, tih 5 minuta mi je bilo...ufff. Sam porodjaj mi je bio jako kratak, vodenjak pukao nocu u 4, ja sam u 8 otisla u bolnicu 2 prsta otvorena. na sto legla u pola 9, i u 12 i 25 se rodio moj mali veiki covek, dugacak 63cm i tezak 4950gr. Da, imao je 5 kilograma kad se rodio, i bio je potpuno zdrav, samo sto je licio na bebu od 3 meseca hahhaha. Zene, sve se moze, polako, samo bez panike. Priroda uglavnom sve uradi sama, gruva adrenalin i masa hormona u toku samog porodjaja a i posle. Videcete, dobicete neverovatnu snagu. Ma, mi smo super heroji, sta sve izdrzavamo :))) Pozdrav :)
Svaka tebi cast kad si rodila toliku bebu prirodno! I bas lep komentar si ostavila, naspram kukanja na koje se nailazi kako pogledas neki forum.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Koje lekarske preglede bi trebalo uraditi pre nego što počnete da postite... »
Neke bebe ogladne baš u nezgodnom momentu »
Koje lekarske preglede bi trebalo uraditi pre nego što počnete da postite... »
Prepoznavanje simptoma sinusitisa je ključno za pravovremeno lečenje »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Učenici jedne škole u Užicu uče lekcije kroz igru i snimanje filmova »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Za kreativne i domišljate tate nema brige»
U junu nećete moći da vozite električni trotinet bez registarske nalepnice »
Kako posramljivanje utiče na mališane i zašto ga treba izbegavati »