Komentari za tekst "Ojed - pelenski dermatitis"

Komentara
14
Ostavite komentar
Linola nas je nekoliko puta spasila. I to ne samo bebu nego i mene, mog tatu... Svaka čast za brend i Bebac koji promoviše prave proizvode.
Dijana za te sitne bubiljice je odlicna krema Bekolino sa cinkom nije skupa a odlicno skida bubuljice.Ja kad svom sinu namazem bubuljicu sutradan je nema.
hvala ti, probacu i nju a i cula sam da je pantenol mast dobra pa ako jedna ne bude delovala valjda ce druga.
mame koja krema je dobra za lice, beba ima male sitne bubuljice crvene, to ponekad ne bas stalno, vrvt zato sto balavi i sve stavlja u usta.
Nasa beba koristi Linolu, mi smo prezadovoljni. Toplo je preporucujemo.
Kada je ćerkica umala 6,7 meseci pojavio se osip u predelu pelena, tamo gde najviše pelena dodiruje bebinu kožu. Kao na reklamama, pokušavali smo sa raznim kremama ali ništa nije pomoglo. Neko nam je preporučio Linola protektivni balzam, nisam do tad čula da postoji i verujte mi da se osip povukao posle jednog dana. Prosto se posle mazanja zadrži sloj koji štiti kožu od iritacije, stvarno toplo preporučujem svima koji imaju sločan problem. Čak je pomogao i supruguvkoji se bavi sportom i ima problem posle znojenja i trenja.... Naša preporuka u svakom slučaju
Koristimo!Linola je odlicna!
Nikada nisam bila u situaciji da mi je sin imao pelenski dermatitis. Ima 16 meseci. Prvih godinu dana prala sam genitalnu regiju prilikom svakog presvlačenja, u proseku 6 x dnevno jer i u urinu se nalazi mnoštvo bakterija, koliko god mi je teško bilo toliko puta dnevno ga prati, nakon navršene 1. godine sam malo proredila pranje, svaki drugi put i naravno svaki put nakon defekacije (stolice) i drage mame, vodjena sopstvenim iskustvom, ne bi trebalo da imate problema sa ovom vrstom dermatitisa.
perite guzu posle vel nuzde,i bez vl maramica.. provereno nema ojeda
Nas sin je imao ojed mesecima. Prali smo mu guzu posle svake nuzde. Menjali smo i vrste raznih pelena i krema. U zavodu za kozne bolesti su nam rekli da nema nikakvu infekciju vec samo osetljivu kozu i da nastavimo sa pranjem i kremicama. Preporucili su nam kreme na bazi cinka. Koristili smo i sudokrem i linolu, pre toga pavlovicevu mast i niveu i nista nam nije pomoglo. Onda nam je jedna mama iz parkica preporucila seba med kremu za ojed guze i od tad smo progledali :)
Evo sin sad ima 2 godine i nema vise ojeda a i cerkica koristi istu kremu i nema problema. Nadam se da ce i vama koji sa ojedom mucite muku pomoci kao sto je nama. Pozzz
Mislim da trebate da probate ovaj balzam linolin,nama je pomogao a i nekim nasim prijateljima.Vredi pokusati.Nekome jednostavno samo voda ne moze da pomogne,a i niste uvek u prilici da perete bebi guzu kad je presvlacite.Mi smo koristili i linolu fett za delove sa jako suvom kozom,kao i za kozu sa ekcemom.
Ja svojoj djevojcici perem guzu posle velike nuzde i opet imamo problem sa pelenskim osipom. Koristila sam pavlovicevu mast, pa sam pesla na sudokrem i pelene smo promenili ali stalno ima tackica crvena koja nestane na par dana i pojavi se. Naravno nasa pedijatrica kaze " pelenski osipi su dosadni, bitno je da je urin uredu procice i to " a mi osip vucemo mjesecima :-(
Slazem se
U pravu ste
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »