Komentari za tekst "Šta će prvacima Fejsbuk i smartfon?"

Komentara
12
Ostavite komentar
Mene samo zanima sta jedna majka ima u glavi kada svojoj bebi od 6, 7meseci da na koriscenje smart ili tablet. Sta ce ta deca da nauce? Dete od 15meseci samo otkljuca tel.udje na youtube i pusta muziku i roditelji su ponosni na to. Ja sam ponosna sto moja beba od 9m ne zna kako izgleda telefon, a kamoli da ga koristi.
moj komsija ce sad da napuni 6godina od mobilnog se ne odvaja a ima i fb.Sta ce mu nemam pojma ali znajte da se i mnogi roditelji uzdizu i misle da su im deca iznad ostalih ako imaju dobar mobilni i ostalo
U potpunosti se slažem sa tobom. I moja devojčica je u prvom razredu i veoma sam ponosna na sebe što je "uskraćena" za sve ono što imaju "fensi" drugari. Takođe sam zadovoljna kada je vidim da ume da se igra igračkama i da razvija maštu umesto da presedi uz računar jer dosta vremena provodi sedeći dok je u školi i dok uradi domaći. Pozdrav od mame koja se u potpunosti slaže sa tvojim stavom.
Moj sin ima 10 god. i ima sve osim FB i smartphonea. Ima tablet,po potrebi koristi Viber i naravno igra igrica...mogu ga kontrolisati a i ne strahujem da li ce ga neko na ulici presresti i oteti mu mob.
Moj sin ima 10 god. i ima sve osim FB i smartphonea. Ima tablet,po potrebi koristi Viber i naravno igra igrica...mogu ga kontrolisati a i ne strahujem da li ce ga neko na ulici presresti i oteti mu mob.
FB netreba apsolutno nikome, jer smo mi ljudi od tog FB napravili cirkus! Rijetko kome da sluzi svrsi.
bravo za tekst! Deci apsolutno nisu potrebne drustvene mreze kao ni moblini telefon, narocito smartphone. Gledam svog sestrica od 3.5 godine kako ce radije igrati igrice na mobilnom nego se igrati igrackama, kako pada u histeriju ako mu se istog sekunda ne pusti omiljeni crtani na YT, a onda se setim kako sam ja imala 4 epizode Nindza kornjaca na VHS i bilo mi je super i danas ih znam napamet. . . Takodje pre neki dan videh grupu devojcica, sve imaju do 10 godina kako se puce i slikaju selfi sticom. . . I gledajuci sve to pitam se kako cu se ja izboriti da pravilno vaspitam dete u ovom sumanutom i surovom svetu savremene tehnologije
Neuverljiv je tvoj stav prema detetu,ako joj odgovaras tako kako i pises,nikad te nece ni razumeti zasto to ne treba i kad ce biti vreme!Cini se da si nezainteresovana za njena pitanja,a detetu najvise treba razgovor,bar kod mene deluje uvek!
Apsolutno se slazem... Cemu telefon i fb tako rano,a jos ni slova ne znaju!
Deci ne treba FB, ali im treba telefon da obaveste ili pozovu nadlezne/roditelje ili snime sta se desava njima ili drustvu u skoli i oko skole.
Nije nam trebao tel. zato jer ga nije ni bilo. Da smo deca u ovom vremenu, trazili bi ga i mi.
Slazem se da im nije potreban kod kuce. Ali deci u vecim gradovima koja idu u skolu, pogotovo sama, treba dati. Naravno, ne mora to biti skup smart. Nije ni vreme kao sto je bilo pre 20 god. a ni skole nisu iste, u njima se svasta desava.
Fb nije za njih bar do 10-12 god.
Pa vise ni u skoli
A sto nama nije trebao da uradimo isto? Novo vreme nudi nove tehnologije, ne treba biti zatucan, ali ni preterivati. Danas je nazalost mnogim roditeljima lakse da daju deci telefon da se smire, nego da ih oni sami zabave. Pa zasto onda to isto dete za koju godinu ne bi trazilo da ima telefon? Svako vreme nosi svoje breme.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »