Komentari za tekst "Ishrana majki koje ne doje i suvišni kilogrami"

Komentara
16
Ostavite komentar
Imam pitanje, porodila sam se u 26oj nedelji, beba nije sa mnom, u inkubatoru je ali ja imam mleka i redovno se izmuzam kao da je on tu... E sad da li bih ja smela da držin neku dijetu dok ne počnem njega da dojim?
I u prvoj I u drugoj trudnoci sam se ugojila oko 15 kg a sest meseci nakon porodjaja oba puta izgubila oko 20. Obe bebe dojile, I meni su se kilogrami topili. Tek kad je prva beba prestala da sisa, ja sam sredila kilazu tj ugojila se malo. Dojenje, akitvnosti oko bebe, duge setnje sa bebom u kolicima I mislim da nema sanse da kilogrami stoje mada svako je prica za sebe
Ja sam se ugojila 30kg u trudnoci, iako sam se zdravo hranila. Evo 45 dana kasnije imam 22kg manje. Ne drzim nikakvu dijetu, jednostavno je samo otislo. Mislim da priroda ucini svoje. Ne treba se opterecivati kilogramima. Samo se zdravo hranite i bez stresa, i brzo ce se sve regulisati.
Zdrava hrana nije niskokalorična hrana, tako da to što ste dobili 30 kg nije nikako čudo ako ste preterano jeli.
Dojenje+neregulisani ciklusi+manjak sna=visak kilograma. Vise je zena koje se ugoje tokom dojenja od onih sto smrsaju.
Ja sam za vreme trudnoce dodala 24kg, a 40dana od porodjaja izgubila sam 20kg, mislim da nema pravila oko gubljenja tezine, svaki organizam je razlicit.. :)
Pa od sedmog meseca sam pocela da oticem, do tog sedmog meseca sam dodala samo 7kg, ostalih 17kg u osmom i devetom mesecu, verovatno je sva ta kilaza bila samo od tih otoka i onda sam brzo splasnula.. Mada evo i god dana nakon toga ja stojim na toj kilazi nikako da skinem i neko kilo jos :-( Pozdrav..
Vera kako si uspela da skineš tako brzo toliku kilažu? Veliki pozdrav
ovo mi je bila prva trudnoca i tokom nje sam se naslusala prica kako se zene tokopm trudnoce jako ugoje,jedu za dvoje....a ja sam se ugojila jedva cetiri kile,moj je problem nastao posle porodjaja kada sam pocela da dojim ja sam se za jako kratko vreme transformisala,tj.ugojila 13kg,beba sada ima 10meseci i ja sam pocela da treniram,redukovala ishranu,ali vaga ni da se pomeri...
Imam identican problem, nisam izgubila ni grama i izgleda da i necu nikada vec sam izgubila sve nade
sa prvim detetom sam se posle porodjaja nakon devet meseci vratila na svoju kilazu pre trudnoce,sada sa drugim detetom ni da mrdne kilaza beba ima deset meseci ,e sad prvo sam rodila u dvadeset sestoj a ovo drugo u trideset sestoj ,iako sam manje dodala u drugoj trudnoci 12kg.prvo dete sam dojila skoro do druge godine a drugo samo dve nedelje ,pa mozda i to ima uticaja
Mislim da se ne treba previše opterećivati kilogramima nakon porođaja. Priroda je sve udesila da sve dođe na svoje samo što je nekim ženama potrebno manje a nekim više vremena da se vrate na ranije mere. Najvažnije je uživati u svakom trenutku odrastanja bebe. Svaka razvojna faza ima svoju uslovno rečeno težinu, te će se tokom brige o bebi i suvišni kilogrami lagano topiti.
Nije tacno da zene koje ne doje teze skidaju kilograme. Za dojenje je neophodno pojacati ishranu kako bi se stvaralo mleko dok one koje ne doje nemaju takvu obavezu. Ja sam super zgodna a nisam dojila.
i koliko si ti skinula kilograma takvim vidom ishrane?
Savet za skidanje viska kilograma: dorucak - integralno pecivo + jogurt, rucak - kuvano povrce + meso, vecera - palenta ili integralno pecivo ili zitarice + jogurt. Pomaze !
Jedva čekam da proradi forum pa da sa drugim mamama mogu razmeniti mišljenja pogotovo oko dečije ishrane.A to je nama najbitnije.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »