Komentari za tekst "Kako smo krenuli u vrtić"

Komentara
17
Ostavite komentar
mislim da ako ste vec na porodiljskom i kod kuce ste sa bebom,mozda stariju decu ne treba slati u vrtic preko zime jer jedino tako se mozete zastititi od virusa... znam da je tako mnogo teze,ali nema druge..
Prosto me zaboli koliko je normalno i uobicajeno reci da si nesto sredio preko veze....a znam da ima toliko nas koji to ne radimo, a ipak se osetimo jadno sto nemamo nikog. Tuzno je to...
Draga Ivana,
Moja beba ima devet meseci a ja za dva meseca pocinjem da radim.Muz takodhe radi.
Konkurisali smo uredno za vrtic i imamo sva prava...jer zivimo sami i oba roditelja su u radnom odnosu.
Nas zahtev za vrtic naravno odbijen...
Uveliko jurimo neku vezu za upus deteta...jer smo u mnogo nezgodnoj situaciji...
Toliko o vezi i pravdi....
Kada je tema vrtic ne mogu a da ne pitam: kako sacuvati bebca od virusa kada starije dete ide u vrtic? Nas bebac ima 6 meseci a vec 2 puta visoku temp., nosic skoro stalno curi...kako se drugi roditelji bore protiv toga?
I mi imamo isti problem! Stariji sin,3godine, ide u vrtic i on ima jaci imunitet, tipa procuri mu nos i ima temp jedan dan i odmah ga prodje, al zato beba od 9meseci ne moze da spoji sedam dana da je zdrava, od nove godine vuce upale usiju, nos curi, pio je mukica i antibiotike:-( jedva cekamo da prodje ova zima, valjda ce posle biti lakse!
Hvala na odgovoru i podrsci. Tesko je jako, ali kao i svi moracemo i mi izgurati. Jutros vodili bebca na pregled, dijagnoza- bronhitis :( Dusa me boli kad vidim kako se muci...
Nikako mila :) razlika između moje dece je 17 mesecim Mlađi sin je imao 22 dana kada je prvi put dobio tempreaturu, zapušen nos i antibiotike :( Svaki virus su zajedno preboleli... i tako cele godine... Međutim to se na kraju pokazalo kao dobro, sada i ovaj mlađi ide u vrtić, od septembra, pa do sada ni jedan virus ih nije slomio :) verovatno im je ojačao imunitet, nemam pojma :)
Moze li neko meni da pomogne... Muz radi za 37000 dinara, ja ne radim jer mi nema ko da cuva dete od 2,5 god. ...Dete nece da prime u vrtic, jer ja ne radim, a ja ne mogu da radim, jer dete ne moze u vrtic... A od 37000 jako tesko zivimo... Imali li ko kakav savet, kako da izadjem iz ovog zacaranog kruga?! Unapred hvala
Naše dete ide u privatni vrtić uz subvenciju grada. To sa subvencijom radi i do danas smo dobili novac za septembar, oktobar, novembar i mislim decembar, ali nisam sigurna. Problem je u tome što za svaki dan izostanka deteta, subvenciju smanjuju za 50%, a vrtić potražuje pun iznos, tako da ga ipak plaćamo oko 10-12 hiljada, jer se naravno desi da dete ne može da ide. Što opet nije fer, jer roditelji čija deca idu u državne vrtiće kad deca izostaju plaćaju manje od tih 5500din... No, ovde pričati o pravdi je potpuno druga tema.
I mi smo odbijeni,jer nemamo vezu,i posle ulozene zalbe smo dobili odbijenicu i receno nam je da mozemo u privatni da upisemo dete po ceni kao sto je za drzavni. Ja sam nazvala privatni vrtic i onda mi je receno da mi moramo da platimo punu cenu privatnog vrtica pa ce nam drzava "nekad" to refundirati. Mi to nismo mogli finansijski da izdrzimo,tako da sam zatrudnela i otvorila trudnicko da bih bila uz cerku,a sta cu posle ko zna... Ako je neko upisao dete u privatni,neka nam napise iz prve ruke kako je prosao,jer sam ja cula da nisu dobili roditelji jos uvek nista od te refundacije!
Hvala vam , Geca!!! Znaci mi puno i kad neko saoseca, a mozda i neka "visa sila" proradi :) ,jer smo "bez veze " :)
Hvala vam puno, Jelena!!! Pokusacemo na taj nacin!!!
upisite ga u privatni vrtic sa subvencijom,placacete isto kao u drzavnom,treba vam samo odbijenica iz drzavnog vrtica,ja sam tako upisala svoja 2 deteta i prezadovoljna sam,ali sto se tica virusa i prehlada svuda je to isto....
Joj! Zemljo, Srbijo!!! Ne mogu da pomognem, ali saosecam! Znam da to ne vredi mnogo, ali meni bude lakse kad neko razume. Drzim fige za "visu silu" ili bar "vezu"!
Svi imaju iste muke i dileme.. ni mi nemamo vezu za vrtic u Bg,a ni baka servis.. pojma nemamo sta da uradimo kada istekne porodiljsko..
Pa upisite ga u privatni, za to vam ne treba veza. Drzava ce vam refundirati deo troskova. Tako moje dete ide u jaslice. Do sada nije bilo problema oko refundacije.
isti slucaj, neka nam je Bog u pomoci...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Jedan od izazova sa kojim se sreću porodilje u danima posle porođaja jeste i odlazak u toalet »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »