Komentari za tekst "Koji načini rekreacije su mogući?"

Komentara
16
Ostavite komentar
Usla u cetvrti mesec. Tri godine aktivno vezbam u teretani + vezbe na parteru.
Sacekala sam da prodju prva tri meseca i vratila se vezbanju. Naravno da vodim racuna o tezinama, broju ponavljanja i ne vezbam sve kao do sada. Osecam se odlicno!
ja sam jako aktivna bila van trudnoce- vjezbanje, trcanje, planinarenje, biciklizam, brza setnja...
imam normalnu trudnocu, i sad, nakon 4 mjeseca se odlicno osjecam, najvise mi smeta sjedjenje na poslu za racunarom..nastavila sam da setam da planinarim na laksim turama, a do 5 mjeseca sam vozila i biciklo...
ja se odlicno osjecam kad sam fizicki aktivna...
na pregledu kod mojih lekara uvjek me pitaju jeste li fizicki aktivni i ako ima kazem jesam oni odmah upucuju kritike...
to na zenu djeluje u startu kao obaveza da se zakuca za krevet, medjutim to mene nije pokolebalo..nastavila sam sa setnjama i vjezbama..hocu da vam kazem najbitniji je osjecaj trudnice, i nikad ih ne slusam po tom pitanju, naravno sve dok je trudnoca normalna..
Ishrana i rekereacija su jako vazan deo svakg dana zivota i muskarca i zene. Najlepse je kad se par razume i podstice u zdravom zivotu. Za sve treba strpljenja, ap i za vezbe tela. Dopada mi se spisak nacina rekreacije Bebca, posebno reči disanje i ravnoteža. Ima skoliozu od 5.razreda i iskustvo sa fizioterapeutima, fizijatrima, joga i aerobik instruktorima, na bazenu i na suvom. Imala sam strah od bolova kicme u trudnoci i poremecaja statike. U 32. nedelji se, uz vezbe prvo 1 nedeljno, pa 2 puta nedeljno i umirujucu skolicu roditeljstva, osecam divno.
Zivim u Brazilu i ovdje je vjezbanje odobreno od gotovo svih doktora, ukoliko naravno nema problema u trudnoci. Ja sam u petoj sedmici tek, i nadam se da cu nastaviti sa vjebanjem, laganim podizanjem tegova na koje na navikla vec godinama, i posto sam i maratonac, nadam se da ce mi doktorica odobriti i lagani jogging. Svakako, nista bez njenog odobrenja. Stala sam sa tajlandskim boksom i tenisom jer su ipak high impact sportovi. Da li je ikoja trcala u trudnoci i kako se osjecala? Sretna trudnoca i uzivajte u toliko posebnom periodu!
Drage moje trudnice, kako sam uvek bila aktivna želela sam da tako bude i tokom trudnoće. Međutim, u mom gradu (Niš) trenutno ne postoji ni jedno mesto za vežbanje namenjeno trudnicama. Tako sam preko neta uspela da pronađem video materijal instruktorke Lizbeth Garcia, 10 Minute Solution: Prenatal Pilates! Oduševljena sam! Sada sam u 31. nedelji trudnoće, i dalje vežbam i odlično se osećam. Svakako, moja preporuka!
Zdravo svim trudnicama... Interesuje me,dali mogu da setam po sneznim danima,dali to mozda nekako moze da utice lose na bebu?
Ušla sam u 13.-u nedelju i nosim blizance. Osećam se odlično,bez mučnina i bilo kakvih pratećih simptoma. Inače sam u sportu ceo život i sad mi to nenormalno nedostaje...interesuje me da li mogu da krenem sa laganim vežbama i razmišljala sam o bazenu ali svi oko mene negoduju jer misle da ću navući neku bakteriju...očajna sam jer moje mišljenje je da plivanje može samo pozitivno da utiče na moje novo stanje..inače imam 40 god. pozdrav!
Ja jedino mogu da setam,jer nista ovog tipa kod nas ne postoji.Taman sam upala u dobro vreme za trudnocu,prolece,leto,kao i proslog puta.Jedini problem su velike vrucine i oticanje...
Svima toplo preporucujem jogu za trudnice. Ja sam vezbala od pocetka 4. meseca, sve do 10-ak dana pre porodjaja u Joga studiu na Juznom bulevaru. Posle toga sam nastavila kod kuce.
Trudnoca mi je prosla savrseno, uopste nisam imala bolove u ledjima iako sam imala veeeliki stomak i rodila jednog velikog decaka.
Mirjana koja drzi casove je predivna, atmosfera u studiu je potpuno opustajuca...Sve u svemu, pogledajte sajt pa odlucite same:)
http://www.sidhasanayoga.com/
pa ja sam se vec porodila i u mom mjestu je bila organizovana jedna vrsta skole za trudnice,u kojoj smo i pored ostalog imali organizovane vjezbe uz fizioterapeuta,uz to da se znalo koja za svaku trudnicu koje bi vjezbe smjela da radi.ali mislim da to nema veze sa laksim porodjajem,ja sam inace babica,i svega sam se pridrzavala,pravilna ishrana,vjezbe,setnja,za mene je trudnoca bila uzivanje.ali ipak sam na kraju i pored svega toga zavrsila carskim rezom jer se nisam dovoljno otvarala.tako da vjezbe sluze da se ljepse osjecate i da ucvrstite misice koji su veoma optereceni dobijanjem tezine u trudnoci.
Prva tri meseca trudnice treba da su oprezne i da budu "lenje" za sve teske poslove,naravno tu spadaju i vezbe.Posle toga setnja je najbolji lek.Jos ako se potrefi da vam je trudnoca u periodu od februara do novembra,nista lepse.Vazduh i setnja,puno voca i povrca,sta bi vise.Ako dodje do oticanja nogu setnju moze zameniti plivanje.Sto vreme bude vise odmicalo imacete vise snage za "zavrsni cin".Bice vam lakse,znam iz iskustva.
Samoinicijativno sam vezbala jogu u drugom trecem cetvrtom i petom mesecu. moju lekarku nisam konsultovala. sada pijem lekove za odrzavanje trudnoce i povremeno imam jake bolove. svima bih preporucila da se od pocetka trudnoce za bilo kakav vid fizicke rekreacije konsultuju sa svojom lekarkom.
Znam da su prva tri meseca kritična, pogotovo za vežbanje, jer tad ima najviše pobačaja u odnosu na celu trudnoću. A iskreno, meni se tad samo i spavalo. Ja sam sad u 21. nedelji, i šetam kad god mogu, a hoću i na plivanje da idem, jer trudnice koje su bile fizički aktivne stvarno su imale lakše prirodne porođaje, iskustva mojih poznanica. Mene su sad krenule nesanice, a i taj najmanji fizički napor, tipa šetnje, i tom segmentu mi pomaže. Mislim, da osluškivanjem svog tela, možemo videti šta i kako nam prija.
pa Dijana, to je onda super! Znači ako ti je lekar- ginekolog akušer rekao, idi vezbaj, onda je to zaista pomak. Meni vezbanje jako nedostaje, ali se stvarno plašim, non stop sam u grču, pa sam odustala i od vezbanja, kad imam tri odlična ginekologa koji mi to zabranjuju.
Svi vi koji vezbate- uzivajte! Ja jedva čekam da se porodim, i da bebica malo poraste, pa taman kad bude lepo vreme, a nas dve u akciju!
pozdrav svima
Meni je moj ginikolog dozvolio da vezbam yogu cak i u prvom trimestaru, posto sam vezbala i pred da ostanem trudna godinu dana. Moja instruktorka daje caseve i za trudnice i ne preporucuje vezbanje u prvi trimestar, ali meni je dozvolila. Sada sam u 13 nedelji i osecam se super pogotovo posle vezbanja i znam da cu produziti sa vezbanje yogu do poslednjeg dana trudnoce, zato sto ovo vezbanje pomaze i psihicki i fizicki
Mislim da su stavovi povodom vežbanja u trudnoći potpuno oprečni, ne podudaraju se.
Tekst lepo zvuči, ali istina je da svi ginekolozi ZABRANJUJU vežbanje bilo koje vrste tokom trudnoće.
Obzirom da sam i sama pilates i aerobik instruktor, znam veliki broj vežbi za trudnice, ali kao da to nešto vredi, kad sam na nekooliko meste- tj. lekara pitala i svi su isto rekli- NE, NEMOJ VEZBATI!!!
tako da je tekst prilično beskoristan, jer ko bi ugrozio bebino i svoje zdravlje zarad vezbanja?!?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »