Komentari za tekst "Vaša beba u 11. mesecu - 2. nedelja"

Komentara
176
Ostavite komentar
Moja bebana puzi, sedi, ustane i hoda uz nešto. Ima dva zuba i primećujem kako me sve više razume. Ako kažem: "Gde je tata, patka, lopta...?!" Ona se okrene u tom pravcu, a ponekad i ode po loptu ili patku ili neku od igračaka. Na nešto pokaže i prstom, Knjigu kao lista, iliti više izudara, malo i stavi u usta. Brblja nedefinisao po ceo dan. Mi smo zadovoljni. Lekari su zadovoljni. Ne ide ispred svojih vršnjaka, a ni ne zaostaje. Inače nije ni dobro za kičmu da stoje pre 10.meseca, a još je gore ako hodaju pre 10.meseca. Samo što mnogi krenu da forsiraju dete vrlo rano da kao hoda, a ne znaju da će mu tako nabiti kičmu i da će posle imati problema zbog toga. Kad dete bude spremno, ono će hodati bez forsiranja.
Moje dete sve zna,sa nepunih 12meseci,sam se oblaci,donosi mi kafu u krevet,cita novine,ide u kupovinu,usisava...
🤣🤣🤣🤣
računarski stvari zna , piše , čita , računa !
hahaha najjaca :D
Mi uveliko od devetog meseca ja i Tijana listamo knjige,zna da pokaze nekoliko zivotinja. Voli da joj okrecem stranice i da joj pricam kako se sta zove. Vrlo je aktivna. Neda nikom da dira njen bukvar,ma cudo je od deteta. Mi se ljuljamo na ljuljasci jos od sedmog meseca i obozava to. I kada joj tata dodje sa posla tera ga da joj pokazuje slike po sobama.
Moj bebac Mihajlo nije zainteresovan za igračke, ali za sve ostalo jeste: kablove, naše torbe, i sve što vidi da mi imamo u rukama kao npr.mobilni, kuhinjski pribor, kašika za cipele, kišobran, cipele, kreme.... sve što nije za njega!!! Sve bi u usta da stavi, pa da baci!!! Drnda vrata od rerne, frižidera...Obožava da rastura veš, otvara ormare.... Morali smo sve da obezbedimo lepljivom trakom, koju pokušava da skloni.
Dobila sam neke knjige za decu, bebe, vrlo zanimljive, ali njega pažnja drži par minuta. Voli da raskupusa novine.
Obožava da ga mi ukućani zabavljamo, šetamo, po mogućstvu da bude non stop napolju, što je nemoguće kad pada kiša.
Ima par zubića, prvi je dobio sa šest meseci, ali koliko sam ja razumela svakom detetu zubi rastu različito, al na kraju ipak svima niknu, pa nema brige.
Takođe svi prohodavaju različito, a ipak na kraju svi prohodaju. Moj Mihajlo već ide samostalno, ali nesigurno. Uglavnom puzi, i hoće da hoda tako što ga držimo za jednu ruku. retko kad ide sam. Brzo se umori i sedne. Počeo je na noge da se diže sa tačno sedam meseci, sa tačno osam je naučio da sedi, a da ne padne, a sa devet da puzi.
Vozimo ga napolje u kolicima tako što on stoji i gleda u nas što ga guramo i samo se okreće da svima maše, a drugom rukom se drži. Poznat je u kraju po tome!!!
Nošu smo odavno kupili, sedne on iz zezanja na nošu, onda ustane i stavi je na glavu kao šešir i igra se sa njom. Mislim da ne povezuje čemu služi. Moja mama ga naučila da kad kaki ispušta neki zvuk, ali ga ne povezuje sa nošom. Inače, od kad je bio mali pošto je imao problem sa kakom, uvek smo znali kad to radi jer se tad ućuti i napinje, posle udara mesto gde je pelena.
Ne izgovara reči osim ma ma, ali mislim da nema pojma šta to znači. Oponaša lavež pasa,''govori'' uuu,uuuu, kad ustane ujutru da se javi da je ustao, i par ''reči'' kao sva druga deca: ej, ajde, ne, i nerazumljivo se svađa sam sa sobom i sa nama svojim jezikom, i pri tom je veoma glasan.
Zna da tapše sam sebi kad ustane, ili nam da igračku u ruke.
Od crtaća voli Mašu i medu i dečje pesmice na youtubu.
U razgovoru sa drugim mamama i doktorkom zaključila sam da se svako dete razvija na svoj način, nema pravila.
❤️ i moj sin je sad takav, identicno 😂 cak i to za lajanje 😂
Takav je i moj sin, pozdrav :*
Prvi deo teksta, u opisu isto moje dete ahahaha. Kablovi i novine su primarne a normalne decije igracke samo na par sekundi. Dosadilo mi je da govorim " ne" i "nemoj" al ne mogu da dozvolim da zvace kabal i sve sto nadje u fioci. Iako sam sve obezbedila posebnim trakama za zatvaranje fijoka, ipak uspe da otvori...neverovatno.
Inace je dobra beba, spava po celu noc a danju samo dva puta po 45 do sat vremena, ostatak vremena se jurimo po kuci jer je nezaustavljiva. Ne hoda jos ali puzi i dize se uz namestaj.
Moju Andjelicu ne zanimaju0
knjige ima 11 meseci I 2 nedelje 4 zubica, pravi korake I voli sve da baca :)
Halima jos uvek nije prohodala, ali puzi i ustaje. Ima 11 zubica i 11 meseci. Ume da zvace. Zubici su nas bas namucili jer nam je ovog meseca niklo 5. Ne ujeda samo mene, vec svakog ko je uzme. Mnogo je svrbe desni...
Kad svi prohodaju,da otvorimo temu nose obavezno.Jedva cekam,bice materijala za pricu!
Nas Aleksej, osim sto 20juna puni prvi rodjendan upisuje i fax, pa se mislimo da l' Sorbonu ili Kembridz.. Ima talenta za matematiku, kibernetiku i atomsku fiziku.. Ne znam ko mi je pateticniji, ovi sa bepca koji frustriraju 90% roditelja ili roditelji cija su djeca najpametnija, najbrza i najbolja.. Poz
Bravo
Nije mi jasno zasto neki ljudi imaju potrebu da negativno ocene mamu koja se ponosi sa svojim detetom i ima potrebu da to sa svima podeli, to je sasvim normalno svi potajno zelimo da bas nase dete bude najbolje i najpametnije.
nije nerealno,nego to tvoje dete ne radi pa ti je ne neobicno
Ponekad su roditelji stvarno nerealni. Tipa mama piše kako se njena beba od 6 mes. sama podigne uz ogradicu na krevecu i viče: "Ajde, tata".
Iskreno, malo mi je čudno to preterivanje.
Sad kad je mala prohodala, smatram da je dovoljno stabilna da bismo probali famoznu nošu. E tu nailazim na veliki problem. Ona UVEK kaki za vreme jutarnjeg mleka, za vreme rucka (povrce sa mesom) i nekad jos jednom u toku dana. Ali ova dva su obavezna i desavaju se DOK JEDE. I to traje mesecima. Kako ja, u ovom slucaju da joj priblizim nošu, kako da uvedemo nošu u "dnevni red"?
Slobodno stavi bebu na nosu pa je hrani neće još ništa fali ti ali će joj puno biti lakše
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »