Komentari za tekst "Kako teče PRIRODNI POROĐAJ"

Komentara
167
Ostavite komentar
Jako mi je zao. Znam da to ne vredi nista ali bori se da istina izadjw na videlo i da neko odgovara za to.
jakooo jako jako mi je žao😔😔😔😔
Ja sam prvi put dltrudna molim vas recite mi dali boli mbogo i koliko traje?
Ne slusaj bajke. BOLI KAO DJAVO. Osim ako ti nisu dali neku vrstu anestezije.
Mene porodjaj nije boleo. Mene je bolela samo epiziotomija jer su me mnogo isekli. Poradjala bih se jos sto puta samo da sve bude ok. Ne razmisljaj o bolovima. Svakome traje razlicito. A koliko njih se porodilo porodices se i ti. Samo da sve bude ok. Na porodjaju slusaj samo babicu i saradjuj sa njom. Nemoj da se deres i vices. Trosis snagu na to. Srecno :)
Pa lepo pise da zavisi koliko traje, ne traje svakom isto. A sigurno da boli, boli i pri odnosu a ne ovo :-D
Ja Sam u 28 nedelji i jako se bojim poroda.. imam epilepsiju i 18 godina mi je...prvi put Sam trudna
Ja sam u 30oj nedelji i ne plashim se ni malo. Nekako jedva chekam :) opusti se skroz,vezhbaj disanje svaki dan i razmishljaj kako je prelepo to shto cesh roditi bebicu ! Strah NAJVISHE stvara grch i bol!
Ja sam u 8 mjesecu i jako se plasim porodjaja.😦Imam 18 godina. Moze li neki savjet molim vass
I ja sam prvo dete rodila u 18toj god. Sada imam 33 i cekam trece dete(u devetom mesecu sam). Prvi put kada sam se poradjala,porodjaj mi je trajao 10 sati. Posto nisam imala iskustva,mislila sam da trebam vikati kada naidje bol(tako sam gledala u filmovima). To mi je bila greska posto sam svu svoju snagu usmerila na vikanje,pa sam bila iscrpljena kada mi je snaga najvise trebala..Drugi porodjaj mi je prosao brzo i lako,stedela sam snagu za zavrsnicu(vec sam imala iskustva)..A sad za treci put jos sam spremnija..Samo slusaj lekare i babice sta ti pricaju i pridrzavaj se toga. Svu srecu ti zelim..Kao da vidim sebe pre 15 godina. Pozdrav i tebi i bebi.
Da li je istina da je porodjaj laksi ,kad je u pitanju niska trudnoca?? Termin mi je za 8 dana,tj.14 juna pa me zanima samo da li je to istina?pozzz
Bolove dobila u 7ujutru,na dan slave. Bolovi su bili blagi,slicni menstrualnim. Muzu nisam rekla jer bi me pre vremena poslao u Betaniju. Ustala sam,okupala se,oprala kosu,ispeglala se i otisla da pomognem ukucanima oko priprema za slavu. U 19:00 bolovi poceli na 3 minuta. Proverila da li je sve u koferu,nasminkala se i krenula. U 20:35 primljena na prijem,pregledana,otvorena 8,5 prstiju,uradjena kratka klizma. U tus kabini sam provela oko 30 minuta. U 21:00 me prikljucili na indukciju. U 22:12 otvorena svih 10 prstiju,prebacena u salu,iz jednog napona izasao beban. Malo me secnuli iz razloga sto sam veoma mlada,inace 17 god pa su se bojali da necu saradjivati. Porodjena u 22:18,bez ikakvih komplikacija. Rodila zivog i zdravog decaka 3,810gr,52cm dugacak. Usivanje nisam ni osetila. Konci ispali posle 10 dana,a ja vec posle 3 nedelje otisla sa bebom kod mame. Veliki pozdrav zabprof. Tihomira Vejnovica koji nam je vodio trudnocu od pocetka do kraja,doktora Bojana Karadagliju,babicu Vesnu i jos mnogo njih koji su bili uz nas u takvom momentu. Drage trudnice,srećno!!! 👄
Svaka čast :) želim takav porodjaj. Termin mi je za deset dana :p
Bitno je da si se ti našminkala ;)
To ko kaze da porodjaj nije strasan laze tj kako za koga ja sam se namucila kao nikad do sad ali hvala Bogu dragom beba je dobro. Ja sam posla u 3 i 30 ujutro pukao mi vodenjak a dan prije sam imala bolove u ledjima jake. U 4h sam primljena u bolnicu. Bila sam otvorena prst ipo. Jako sporo sam se otvarala obijala sam one inekcije za opustanje sta li je vec to. Pa cu mi zavlacili ruke i oni me otvarali rukama mi sirili grlic da se otvorim a to boli majko mila imala sam kontrakcije ali ne dovoljno jake. Pa su mi prikljucili indukciju. I tek oko 10 do 5 se porodila 14 sati. Ali sad cu biti smijesna kad sam dobila prave bolove pitala sam babicu mogu li u wc da kakim a ona kaze gdje da ides evo djetetu glava i iz jednog napona je izasao stim sto mi je i babica i doktorka legle na stomak. Jos me to boli i bila sam modra na grudi. Posteljica je izasla a sivenje nisam ni osjetila. Ali sve se zaboravi kad vidis malog andjela. Ali teze mi je bilo bez vode no ista. Srecno zelim svima
jesi li šetala u 9 mesecu?
Moj porod je trajao deset sati.Vodenjak mi je pukao u cetri sata ujutro,uslijedili su blagi bolovi u ledjima i donjem dijelu stomaka.U bolnicu sam stigla u sest sati.Doktor me pegledao a onda su bolovi postajali jaci i cesci.Negdje oko devet pregledala me druga doktorica koja je preuzela smjenu i rwkla da necu brzo roditi jer je prva beba a bila sam otvorena 4cm.Naravno bolovi su nastavili jace i jace da nisam mogla ni sjesti,ni hodati u momentu kada se kontrakcije jave.Negdje oko dvanaest sati trazila sam od doktoeice da me ponovo pregleda jer bolovi su bili nepodnosljivi tada su me ostavili na stolu,bila sam skoro potpuno otvorena al se beba sporo spustala,sali su mi injekciju da mi umanji bolove.Tako sam ostala jos dva sata,a onda su mi ukljucili drip jer su mi unutrasnji misici bili previse zgrceni da se beba nije uspjevala spustiti.Nakon petnaestak minuta babica je rekla da beba polako krece i da se pripremim za zavrsne kontrakcije.Beba je izasla nakon cetri-pet napona s tim da su me rezali.Posteljicu nisam ni osjetila kad je izasla a sivanje je malo bolilo al ni blizu porodjanim bolovima.Savjet buducim mamama:Budite sto opustenije i vjezbajte disanje,zdravo se hranite.
Drage mame, obila sam preporuku za koriscenje preparata Dianatal gel pri porodjaju. To je neki nov proizvod, svajcarski, kazu da se koristi vec nekoliko godina u zemljama zapadne Evrope. Navodno bi trebalo da olaksa i skrati porodjaj. Da li je neko nesto cuo ili se neko mozda porodio uy ovaj proizvod. Hvala!
Samo trazi epidural i pripremi pare
Drage mame...cekajuci dan porodjaja milion puta sam iscitala tekstove u komentare, neznajuci sta da očekujem na porodjaju...priroda sve podesi sama , toliko je sve individualno od žene do žene...samo budite hrabre i slusajte sta vam govore da radite...meni je porodjaj prošao dobro, negde oko 22h pocele slabe kontrakcije, vise kao zatezanje stomaka, posle ponoci se pojačale, nemoguće ih je neprepoznati :) trajale 40 sekundi na 5 minuta..oko 05h pukao vodenjak, pravac bolnica i malena beba se rodila u 07 h, prirodno bez epidurala, bebcu se zurilo nije bilo vremena...snagu treba čuvati za napone, duboko udahniti vazduh, zadrzati ga sto duze u sebi i sto jace izgurati...porodila se u Pancevu, sve pohvale za nacelnika i porodilište...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »