Komentari za tekst "Nije lako biti sama sa bebom"

Komentara
19
Ostavite komentar
Decu kupam sama. Beba mi je drugo pa mi je lakše u startu. Nisam se zanosila tuđom pomoći koja se svodila na: jel mora baš sad; doći ću za pola sata (čitaj 5-6 sati); kako to radiš, zašto plače ...)hajde pokaši kako treba:) ne znam, ne znam...U kadi, sednem na ivicu, dete preko kolena, peškir oko vrata. Pa natenane, udobno obema. ( zahvalna za savet muževoj drugarici). Svekrva - čuva decu dok završim poslove po gradu...Ostavim spremljen ručak, pelene, računam biže namireni, ne moram da jurim, žurim. Dođem kući dete zaspalo gladno( nije htelo da jede(?!)) ili je ručalo smoki ili grisine, dešavalo se i sa pelenom punom kake ( nisam primetila da se ukakio). Kada smo se "skidali" sa pelena, ne baš uspešno, dete nije pilo vodu od ujutru do 4-5 sati popodne, dok nisam došla kući (preventiva da se ne pi upiškio, umeo i po 10-15 puta, treba ga i toliko puta presvući!).
Sad procenite: svekrva ili ne? U se i u svoje kljuse!
Drage moje,zivim sama sa troje dece (10god,6god) i bebom od dva ipo meseca. Mama mi je tu a kao da nije. Po ceo dan je na skajpu,tako da je na meni opet sve. I da ocistim,sredim,skuham,malu dojim,ispracam u skolu. Legnem u 2-3Posle ponoci, na nogama sam.vec oko 9. i u krug. a na sve to podstanar. dakle,dokle god.imate svektve,muzeve dobro je koliko toliko. pozdrav
Pametna zena, dosta joj je male dece. Htela si decu pa se sad bori sa njima.
Ja sam se bila operisala pre 4 meseca ... Posle porodjaja imala sam probleme sa jetrom/ zuc .. Izvadili mi zuc bila sam 2 puta u bolnici imala sam 2 operacije dete mi je cuvala svekrva .. Kad sam se vratila .. Iz bolnice kuci .. Doktori mi govorili da odmaram i da ne podizem teske stvari .. Ja to nisam marila nego sam uzela svoje dete i odvela kuci samnom tamo gde treba da bude ... A sto se tice moje svekve nema veceg zla na ovom svetu!!!
bitno da komentarisete! niste same, imate muzeve koji rade! biti sam sa detetom odnosi se na samohrane majke
ja sam sama sa detetom od prvog dana. samohrana majka, a dete me je samo ojacalo i najsrecnija sam sto ga imam jeste tesko ali ne toliko kada znam da sve radim zbog njega
Ja sam stalno sama sa malim, pomoci nemam i ne trazim jer sam par puta zamolila za pomoc pa su mi prokomentarisali kako sam navikla da mi drugi cuvaju dete... hm a gde su ti drugi??? Zato sve sama radim, muz je stalno na terenu dodje na vikend a nekad radi i vikendom a nekad ga nema i 15 dana uzastopno. Sta je tu je, meni je bitno da mi je dete zivo i zdravo a za sve ostalno cu se snaci.
Imam 29 godina i sa svojom prvom bebom sam od prvog dana izlaska iz porodilista sama.
Tj.tata je sa nama ali on svakodnevno radi od 8-16h i kuci je oko17h
Sve ovo ima i prednisti i mane...
Prednost je jer nema ko da ti prica i da ti se mesa sta i kako oko bebe jer sam ja alergicna na komentare drugih...a lose je jer ne mozes bas sve da postignes...da sredis bebu...sebe...kucu...kuvanje a pritom i po nekog gosta.
Mozda zato i nismo uspostavili dojenje...vec smo na vestackoj ishrani
Ali kljuc svega je da ti pomogne ona osoba koja tebi najvise prija i sa kojom mozes sve...
Vi imate srece da muz radi samo do 16h... Vecina se ne vrati pre 8, pogotovo u Bg, pa decu ne vide ni pred spavanje.
Ja sam sama sa sinom od njegovog 10 og dana.Rodila sam na carski,ucila da ga dojim,kuhala,prala i radila sve i svasta.Osobno mi nicija pomoc nije bila potrebna,sve sam sama i polako..
Jedina glupa stvar je bila ta sto su svi "govorili "cim rodis mi cemo ovo ono prva svekrva pa zaova.Dodu prosnjuvaju ,ispitaju kako sta,i sl..odvratno.
Tako da drage moje radite sve same jer nisu svi super kosto se cine smjeskajuci i lijepo pricajuc.
Sina kupamo ja i muz.On je na poslu od 6 -18h,a ljeti do mraka.Tako da sebi radate i radite sve same .pozzic.
i ja sam sama sa decakom od njegovih nedelju dana. sada ima 4 meseca. nije bas lako, ali mi bar niko ne siluje mozak. bila mi je svekrva tih 5 dana posle izlaska iz porodilista. zaista mi je pomogla sto se tice kucnih poslova. dovoljno sto je kuvala svom sinu i prala mu ves i ja sam presrecna. ali, cim je dosla, stigla je i Humana sa njom. sve vreme mi je minirala dojenje i imala svakakve ideje kako bi to trebalo da izgleda (inace, ona nije imala mleka i nije dojila decu, ali zna sve o dojenju). nisam znala sta me je snaslo. srecom, patronazna mi je bila odlicna podrska, a i moj muz, pa smo se nekako izborili da bebac sisa. a ova - samo mi je lovila greske. toliko nije znala sta bi sa sobom da je islo do toga da me proziva sto mi je so u kuhinji ovlazila. bas sam se osecala jadno. i dan danas ima neke zlurade komentare. trudim se da se ne obazirem, ali me ipak pogadja :(
Ja zivim u Norveskoj, imam 3 dece od kojih najmladje ima 5 meseci i imam muza koji radi po 12 sati dnevno.. Evo i sada dok kuckam on radi nocnu smenu. Naravno da je tesko, ali tako brzo porastu da se posle secate samo lepih stvari.. Neprespavane noci, teska kolica, bol u ledjima sve je to prolazno a ljubav koju koju dobijete za uzvrat daje vam snagu :)
i moja svekrva je djubre. ...nikada mi nije oko dece pomogla
ja sam sama sa bebom od 5-og dana ,2 dana ostale u porodilistu ,tata dobio 5 dana i tih 5 dana pomagao posle morao nnazad na posao ,hvala bogu pa sam ekstra dobro prosla (nije mi radjena epizotomija)tata radi po 10 sati nekada i vise ,zivimo skroz sami o svekrvi da ne govorim koji je drkos i kretencina,majka mi je invalid tezak pa brat i otac moraju oko nje tata mi pomogne koliko moze ali mora brzo kuci zbog mame i tako prezivi se :-) beba za koji dan puni 8 mesecci :-)
Moji blizanci su pre mesec dana napunili godinu dana. Počeka sam da ostajem sama sa decom kada su napunili šest meseci. Tata nam je nedavno prešao u Bg da radi tako da smo preko nedelje sami nas troje. Bude jako teško, ali čovek se snađe. Za kupanje još uvek imam pomoć mame ili svekrve.
Za mene je bas be sto mamu zones Mira.a da je tesko tesko je.meni muz sutra ide na put, beba od skoro tri mjeseca I malac od 23.koji trci I ne staje. A pomoci niotkud. Njegovi roditelji?aha...dodju tu oko kupanja I cude se sto bebe lijezu tako rano.moji roditelji daleko....Ali prezivjecemo 😂
Sreca pa ste pazljivo citali tekst, ali to nije ni vazno, bitno da se komentarise! Mira je sestra, a i sve da majku zove imenom ne vidim sta je tu lose, nekada to ume da bude bas slatko.
pa znaci njegovi ti dodju svakodnevno,malo li je...
Mira joj je sestra,dobro je da ste bacili hejt.Eh!!
Mira je sestra...bilo bi lepo da bolje citas ili da ne komentarises napamet. Hvala.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »