Komentari za tekst "Vaša beba u 3. nedelji"

Komentara
549
Ostavite komentar
moja bebica ima 14dana i nisam je budila nego je spavala po 4-5h zato mi je zaradio zuticu 7dana i za 9dana dobio je na tezini samo 30gr (rodjen sa 3760 a kad smo izasli iz bolnice 3620 sto znaci da je 9 dan imao 3650kg) a beba mora dnevno da dobije od 20do50gr. njega je zutica slomila i nije mi dobio na tezini evo vec nekoliko dana ga budim svaki cas da jede i suncam ga..poceo je da dobija na tezini dnevno od 30do50gr. zato moj vam je savet budite bebu 😀
I mi isto spavamo nekad po 4,5h.Ja uglavnom nemogu da zapamtim kad je zaspao.I brinem se isto tako jer svi kazu da ih treba buditi,a opet glavno pravilo je da se bebe ne bude.Inace imamo 14dana.A mi imamo problem sa nosem,pa dok se ne procisti tesko dise i nemoze lepo da sisa.Sisa toliko da moze da odspava najvise 45min.Imate li kakvo resenje za zapusen nos?Hvala i svima sve najbolje
Da li je ovo tacno za secer, posto i mi naseg bebca svremena na vreme pustimo da spava koliko hoce?
cao draga,ja sam mog bebana budila samo prwa 3-4dana... jer su rekli u porodilistu da produzeno spawanje moze da bude znak zutice ili kako wec... mislin da je budalastina buditi bebu,to nije masina ili auto koji stane kad nema goriwa. probude se oni sami kad su gladni i to glaaasnooo :) pokazu :) Sa mojim nema prawila,uglawnom se budi i jede na 3h ali isto tako zna da se probudi i posle 2 kao i za 4,5h. Bitno je da ga nahranis kad je gladan,a on ce sam pokazati kada je to. ;)
Cao mame. Zanima me sta dajete vasim bebama ako imaju grcice. Moja beba ima 19 dana danas, od pre 3 daba ne spava lepo, mnogo je kenkava, vidim da se dosta grci steze kad treba da kaki ili da ispusti gasove. Vidim da je muce grcici dajem joj kapi espumisan 3 puta po 20 kapi i od sinoc biogaia 5 kapi dnevno. Da li jos neko to koristi i kako ste zadovoljni? Hvala!
Colief kapi, provereno!
Mi smo probali neke novije kapi, Coliprev i jako smo zadovoljni, probajte!

Pozdrav... ja koristim Espumisan i Enterokind kapi,rekli su mi da beba moze lako prestati da reaguje kad se koristi samo jedno...pa sam uzela to dwoje i zadowoljna sam. Mada,grcewe nista ne moze da suzbije 100%,moze samo da olaksa i pomogne. Nemojte ocekiwati cudo :)
Zdravo mame. Moj bebac ima danas 13 dana. Zadnjih 3 dana neće da spava i kenjka, plače nikako ne mogu da ga utjesim osim sikom. Na siki bi mogao biti stalno, mlijeka imam curi na sve strane, ali se prejede pa bljucka i povraca. ne znam sta da radim kako da ga uspavam, nocu se budi po 3 puta a danju ne sastavi ni sat vremena spavanja. Ja sam premorena i iscrpljena i ne znam sta da radim. Bili smo i kod pedijatra i sve je u redu dobio je 400 gr za 8 dana. Mamice pomagajte....
I moja beba je tako 2-3 dana, po danu nije htjela da spava a po noci super. dojila je po cijeli dan, bljucne i opet sika. Ali proslo je. Mislim da se bebe mijenjaju i da je to normalno sto se desava.
Ovo kao da sam ja napisala ;) Identicno stanje već par dana... Ne znam kako da mu pomognem.. Najviše me muči sto povrati skoro sve što pojede, ali lijepo spava i nema temperaturu! Ne znam da li da ga vodim na pregled? Samo još malo da ojača, brojim dane bar mjesec da prodje, pa da predahnemo... pozzz za sve mame, jake smo mi, izdražaćemo sve zbog naših andjela!!!
Zdravo mame, Mi sutra punimo 14 dana i za sad ne mogu da se pozalim na moju bebicu. Jede i spava, bude u toku dana i po malo budan i tad voli da mu se.prica. Rasiri okice i slusa. Mada me malo brine kad sisa njemu malo mleka izlazi i na nosic. Jel ima neka mama iskustva sa tim, patronazna kaze da je verovatno ta dojka puna pa on mnogo vuce pa malo ide i na nosic.
Nama je 19dan,za sada nemamo nekih vecih problema,malo je muce gasovi a grceve slabo ima. Moja Mila doji i sinoc me bas iznenadila,okupala sam je i zaspala je oko pola 10,ja sam ocekivala da ce da se probudi oko 1 a ona ustala tek u 3,a posle toga u 7 ujutru. Stolica joj zlatno zuta,ali ja se stalno brinem da nemam dovoljno mleko.
Zeljka,
ja imam isti problem. Evo upravo je sisao 7min na jednoj , a drugu ni da pogleda. Na koliko ti je trazila beba da sisa? Posto moj trazi tako u toku 2 sata po 5,6 puta da sisa i to traje tako 5min mosda koji min vise. A to naravno radi i nocu
Maka, Laza je u prvih mesec dana sisao na 2.5/3h pa je u toku drugog meseca skolski u minut na tri sata s tim sto je izbacio sikenje u ponoc, dakle siki u devet uvece pa u tri ujutru,pa u sest itd. U poslednjih nedelju dana ( zadnji dani drugog i prvi dani treceg meseca)uglavnom na tri sata,ali je poceo poneki podoj da razvlaci na 3.5-4h a nocne nekad prespava, recimo jede u deset pa u pet- pola sest ujutru.
Colief kapi za grceve obavezno probajte. Nama su mnogo pomogle. Pozdrav!
Nama je danas petnaesti dan. Beban sisa od sedam do deset minuta jednu dojku i onda izbaci sam ili zaspi ili krene da place za izvijanjem glave unazad i pruzanjem nogica ( ne skuplja ih ka stomaku). Moram napomenuti da dojku isprazni. Kad nakon podrigivanja ponudim ponovo ili nece - puci usne i gura jezikom ka napolje ili sisa jako malo tipa minut i onda zaspi i nema sanse da ga probudim ( ne bi ste verovali sta mu sve radimo ne bi li se probudio a on nista). Ja se sve bojim da on ne jede dovoljno,ali juce sam izmlazala punu dojku i bilo je 120 ml, a iz druge sam izvukla oko 60 ml ... Inace spava oko tri sata, u toku noci nekad i cetiri ( racunato vreme izmedju pocetka dva podoja). Da li on dobija dovoljno mleka jer sam od ostalih mama cula da njihove bebe u ovom periodu sike PO deset- petnaest minuta na obe dojke a moj max deset na jednoj? Da li da izmlazam drugu dojku ili ne, jer se nisam od pocetka izmlazala a tempo hranjenja nam je bio dojka po podoju pa ova druga i ne bude nesto puna do narednog podoja? Unapred hvala svaki savet je dobrodosao.
Nama je danas 13 dan i isti problem imamo.. Beba je non stop gladna jer ne izvuce dovoljno iz dojke i odmah se uspava.. Ja izmlazam u flasice po 80 do 100 ml i dajem joj na svaka 3,4 sata na koliko se budi.. Nama je lakse tako.. Meni i nje bas ali vidim da njoj prija kada je sita! Pozdrav!
Bilo je sasvim dovoljno. Za mesec dana je napredovao 1kg i 6cm. :)
Da li neke mame imaju iskustva sa cajem za dojilje u prevenciji grčeva ....?patronazna sestra je savetovala sa pijem caj za dojilje (komiraca kim anis)jer cu putem mleka blaziti grčeve bebi???
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »