Komentari za tekst "Kako rešiti poteškoće sa spavanjem u trudnoći"

Komentara
48
Ostavite komentar
Ja sam u 22.sedmici do skora sam spavala kao top,nocni san 10-12 sati,medjutim to se sad mijenja,ne mogu da se namjestim,budim se po sto puta,izmrcvarena sam i cim se okrenem na lijevu stranu,malecki se pocne gurati tako da ili na ledja ili desno ili malo sjedi pa u krug :( .
I ja imam isti problem, nema sanse da zaspim na levom boku, ne mogu disati! pa tako lezim ili na ledjima ili na desnoj strani!
Cao... treba mi sawet. U 31nedelji sam i imam teskoce sa spawanjem cesto se budim i nmg nikako da se namestim. Osecam da nmg da disem.
Ja za koji dan ulazim, Bogu dragom hvala, u 7.me
sec.Inace sam krupna pa se jos uvek pravim vazna sto mi se nekako stomak ne vidi mnogo.
Inace radim,sto bi se narodski reklo,ko konj :) Perem,kacim zavese,ribam,spremam klopu,pomazem mami oko slave...Bas se izmorim.Jos ako idem na neku kontrolu,ili poranim za vadjenje krvi ili tako nesto,jedva cekam da vidim krevet! Muz kaze da spavam kao top! Rano legnem,a rano se i budim.Srecno svim mojim " koleginicama po stomaku" i dobar vam san zelim! Cmok :)
Ja imam problem sa kicmom. u doniem delu ili ti krsta,me bole ako se malo preforsiram sa kucnim poslovima. A kada bih htela malo na ledja da se odmorim paralise mi se leva strana krsta pa skoro do butine pa moraju da me dizu pod ogromnim bolovima. Inace sam i pre imala taj problem ali ne toliko jako. Sada sam 20 nedelja pa se plasim za porodjaj. Ne znam da li je to normalno? Pozdrav svim trudnicama
I ja imam isto takav bol i cim duze sjedim a pogotovo kad lezim ja ustat ne mogu moraju me podizat jer bas me zaboli i od ledja silazi bol sve do zadnjice pa i izmedju nogu sve me bukvalno do kosti boli pa imam brigu sta li bi moglo biti inače mi je prva beba i evo nas u 34 nedjelji jos malo pa 9ti mjesec😍a strah me bas jer je ipak to prva beba,svaka pomoc i savjet bi dobro dosli❤
Nema to mnogo veze sa kilazom vec od polozaja materice, meni je isto tako.
Pocelo je bas da boli od 14 nedelje, pritiska nerv na kicmi pa nekad zaboli od donjeg dela ledja pa duz cele noge.. Nema tu mnogo pomoci. Sve sto sam radila po preporukama je samo malo ublazilo tu neprijatnost..
Masaze prijaju! Odrzavam rizicnu trudnocu i ne bih jos smela na fizicke vezbe, mozda bi one vama pomogle?!

Srecno, pozdrav
Joj, ja ulazim u 7. i dalje spavam na stomaku. Stomak mi nije veliki pa mi ne smeta,vise mi smetaju grudi koje su i pre trudnoce bile bas velike. Kako god da se namestim pre spavanja, cim zaspim okrenem se na stomak.Probala sam razne jastuke da podmecem, ali sve to rasturim cim zaspim. Plasim se da ne ugnjavim bebca.:(
Haj. Spava li neka od vas na ledjima? Ja se ponekad probudim i vidim da sam se u snu okrenula na ledja i to me bas brine. Inace se bas trudim da je to uvijek lijeva strana. Danas ulazim u 5.mjesec a bejbija na osjetim,mada sam osjetila pocetkom januara pa nadalje mjehurice i treperenje nekoliko puta,ali zadnjih 7 dana nista. Da li je to normalno? Poz. buducim mamama.
Ja sam u sedmom i spavam na ledjima, ali se budim na strani, sto ukazuje na to da se vrtim u snu...Ne bih mogla drugacije da zaspim osim na ledjima. Sigurna sam da bih osetila da nesto nije u redu i da bi mi smetalo.
Polako, ja mog osecam tek od sredine petog, sad cu u sesti i tek sad ga osecam jasno. :)
inače nemam problema u trudnoći (mucnina i sl) ali kako ulazim u 6mesec polako osećam neke od "čari" ovoga stanja:) imala sam grč u listu leve noge u pola noći i katapultirala se iz kreveta! :) sad to resavam magnezijem,pa dok ide...često se budim,i najviše mi ustvari problema stvaraju bolovi i ledjima (na sredini i prema gore)
Da li su normalni pokreti bebe (21. nedelja trudnoce) ali samo u donjem delu stomaka, jako nisko?
Normalni su itekako nebrini nista vjeruj meni je isto bilo sve sam se pitala dali je to ok i bila zabrinuta jos su jako slabi pokreti bili do 27 sedmice sad sam evo na kraju jos osam dana do Termina sve OK hvala bogu skace na sve strane
adrijana, u prvom trimestru a cesto i u trecem se trudnicama poprilicno spava. steta sto ne mogu da se naprave 'zalihe' sna, za posle rodjenja bebe :).
Ja samo spavam uvece mi se rano spava, preko dana isto mi se spava... dali je normalno toliko sna u ranoj trudnoci.. hvala... htela bih odgovor je se brinem da ne skodi bebi... pozdrav
Ja sam se jutri dizala oko 8, pojedem, pa oko 10 opet zaspim. Napravim rucak pa poslije njega isti odrijemam malo, uvecer u 9h sam vec u dubokom snu:) I tako cijela prva 3 mjeseca. Evo sad sam u 25t.t sve super s bebom stalno se migolji i neda mami spavati :)
ne tize mi redovno e-mail od vas iako sam se uredno prijavila
Ne bi bilo lose da stavite stomak pod nogu ukoliko spavate na boku, duz cele noge. Tako se kicma odmori. Moze da vam pomogne i da spavate na visim jastucima. Meni su obe stvari vrlo korisne. Pozdrav!
veoma tesko zaspim i cesto se budim a velika sam spavalica pa sam dosta ne ispavana.Ujutru tesko ustajem i bole me ledja jer nezgodno spavam,ja sam u 30-toj nedelji trudnoce koristan savet od vas za jastuke.Veliko hvala
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »