Komentari za tekst "Ovo su najčešći mitovi o strijama"

Komentara
79
Ostavite komentar
Celulit koji se pojavi u trudnoci je uglavnom hormonske prirode i nestaje odmah posle porodjaja :)
Ja sam se pola trudnoće borila sa celulitom prirodnim sredstvima, dok nisam čula da taj celulit u stvari organizam taloži, kako bi imao zalihe masti kad se žena pirodi, za dojenje. Tako da sam digla ruke shvativši da priroda radi svoje, najbitnije je da beba ima šta njoj treba a mi ćemo to skinuti kasnije upornošću.
Ja imam gomilu strija iz puberteta,pa sam pre trudnoce drzala dijetu i naravno zavrsila sa ogromnim viskom koze.tek krajem 7 meseca koza se zategla tek toliko da ne visi i evo me par dana pre termina koza mi nije ispucala.e sad kako cu zategnuti kozu kad nije zategnuta ni u 9 mesecu to je pitanje.
Ako neko hoće da izgleda lepo nije dovoljno držati djetu. Potrebno je pored zdrave ishrane vežbati, tako se koža zateže.
Da li se vama cini, ili samo meni, da je Saljicev melem protiv strija veliko s...
Od pocetka trudnoce sam ga koristila, bio je gust i lepo mirisao...i nije me svrbela koza.
Vodila sam racuna da mi se koza ne zasiti, pa sam povremeno koristila i druge proizvode za negu koze u trudnoci.
Poslednje tri bocice Saljica su katastrofa, retke ne mozes da se namazes...leti na sve strane', ne mirisu kao ranije i sto je najgore, koza me toliko svrbi da hocu da poludim.
Ne mogu da se smirim kad pocne da puca celo telo, to je uzas...ne mogu da spavam od svraba i sve sto preko toga namazem, ne pomaze!
Radila sam bilirubin u krvi i jos neke testove, da proverim da nije od tableta za odrzavanje ali sve je ok!
Bacam pare bzv i dobijam slom zivaca od svraba jos i strije da dobijem pa da ih tuzim za obmanu?!
Sa drugim preparatima nemam nikakav problem, nema svraba...nista.
Da od jedne sam smrdela na uzeglo, posteljina, pizdama'...uzas.
Meni je koza tako reagovala na sve druge preparate koje sam probala, osim saljicevog melema. Sta god bih stavila, koza bi me svrbela, zatezala, cesala sam se ko luda. Posle sam presla na saljicev melem, i da kucnem u drvo, nisam dobila strije, iako sam se poprilicno ugojila. Pretpostavljam da je to sve individualno, kome sta odgovara.
Zdravo mame :) Jel moze neka da mi kaze u kom periodu su pocele da vam se pojavljuju strije?
Uh na kraju mi nisu ni izasle.najvise su me grudi brinule ali imala sam srece :) ne verujem da ista od krema moze drasticno da pomogne,vise mislim da je sreca u pitanju.
pojavile se dve male na stomaku dan pred porođaj. mazala celu trudnoću sa eucerin uljem za strije ali beba se ritnula jako pred sam kraj i gotovo koža pukla. bitno je da se lepo porodis. strije ce izbledeti;-) a da, grudi mazala ispucala skroz kad je nadoslo mleko. ali zato dojim svoju bebicu i to mi je jedino bitno.
meni je ovo prva trudnoca, strije su mi se pojavile po grudima i zadnjici uzas!!! a,, i pre trudnoce sam ih imala po grudima tako da ih nemozes izbeci...
Ja cekam drugo dete i vrlo sam zadovoljna :) u svemu!!Mame opustite
se i uzivajte :) Aaa da pesacim nenormalno mnogo :) oduvek!!
Kako me je vise lekara, pa i vrhunski dermatolog, informisalo..stvar je kvaliteta koze. Kreme mogu mozda malo da ublaze ali ne i da sprece pucanje koze. Jedino da se utice na elasticnost koze je iznutra..unosom nekih suplimenata koji nisu bas za koristiti se u trudnoci. Pri tom, strije su prakticno oziljci na kozi od pucanja i ne mogu se ukloniti kremama kada vec nastanu..samo se mogu privremeno "maskirati". Uklanjaju se, navodno, laserskim putem.
Mazanje, mazanje i mazanje, od početka i svaki dan! Moja koža je podložna strijama, ali sam uspela da izguram trudnoću sa par malih linija oko pupka! Koristila sam kvaltetno mleko za telo koje hidrira kožu i daje elastičnost. Kada osetite da vas koža svrbi promenite preparat kojim se mažete. Pavlovićeva jeste masna ali ne daje koži elastičnost. Takođe obratite pažnju i na ishranu, bitno je da se ne ugojite naglo!
Cao, ja sam u 35 nedelji trudnoce, od 4 mjeseca trudnoce se mazem sa maslinovim uljem i sa pavlovicevom i koristim saljicev melem, imam 20 godina i iskocile su mi strije po nogama, po stomaku nisu jos, sto ne znaci da nece, mislim da je upitanju i genetika i kakvca nam je kilaza bila prije trudnoce...
pozdrav svima,ja sam se ugojila strasno,ostavila sam cigare nepusim vec 4 meseca, zna li neko neku dijetu posto dojim
ne smes da gubis vise od 2kg mesecno kad dojis. jer se tako oslobadjaju toksini (telo koristi masne naslage da stvara mleko tad) i sve to ide u mleko i beba ga pije. ja sam imala 7kg viska posle porođaja vec je nestalo 3 posle 2 meseca dojenja. ne brini samo ce to spasti jer beba koristi 500 kalorija dnevno od tebe ;-) sikenje je zakon!
draga snezana,ne trba ti dijeta posto dojis,i prvo i drugo dete sam dojila,redovno i sve jela i kada sam pocela jezivo da izgledam prekinula sam sa dojenjem.videces za mesec-dva da ces poceti da se topis.uzivaj u dojenju,ne misli na kilazu
Posle trudnoce se moj stomak jednostavno vratio na staro. Nista se nije zadrzalo, ni jedna strija... Mazala sam se pavlovicevom od sestog meseca i to je sve. Mislim da tu genetika igra glavnu ulogu i ako je neko podlozan strijama da mu retko koja, da ne kazem ni jedna,krema ne moze pomoci. Mada savetujem svim buducim mamama da ne misle na strije vec samo na svoje bebe, jer to je jedina stvar koja coveka moze usreciti i ispuniti potpuno...
Pozdrav svim mamama!I ja imam dosta strija i to na celom stomaku i bokovima!Izasle su mi naprosto preko noci,iako sam redovno mazala kreme raznih proizvodjaca.Sad sam se vec pomirila s tim te samo mazem Pavlovicevu kad osetim peckanje jer koza sad najvise puca posto sam 38. nedelja trudnoce.U potpunosti se slazem da je kvalitet koze kriv da li cete ih imati ili ne,jednostavno je tako!Najbitnije je da se nase bebice rode zive i zdrave!!! :-))
ja se nisam puno ugojila u trudnoci, ali nisam ni mrsava trudna samostala sa 75 kg. meni su strije pocele da izlaze po stomaku cim je poceo da raste i imam ih bas dosta ali samo na stomaku. Mislim da je to samo do elasticnosti koze ako se tretira u trudnoci sa masnijim kremama ili pantenolom manje ce strija izaci tako je meni moj doktor rekao ali nisam bas sigurna ni u ovu teoriju.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »