Komentari za tekst "Problemi u blizanačkoj trudnoći"

Komentara
42
Ostavite komentar
u 7 nedelji trudnoce sam radila prvi ultra zvuk i tad mi je doktor video dva ploda jedan je 12mm a drugi 12,2 ali nakon uz sam malo prokrvarila i dobijam inekcije.nadam se da ce sve biti ok.poozzzzzzzzzz
Zdravo mamicki!Ja imam 7 mesecih blizanca,i nosila sam ih 40 nedelja,rodzeni su vaginalno,sa 2,5 kg i 49 sm.Prokrvarila sam u 12 nedelji i ostatak trudnoce provela u krevet,sa terapijom progesterona.Imala sam sa istim problimima 2 god ranije spontan pobacaj,sa jednom bebom,tako da drage mame ne brinite ,nego se opustite!!!Za izgled takodze ne brinite,ja sam ostala u drugom stanju sa 55kg ,popravila sam se svega 12 kg u trunoci,i sada 7 meseci posle porodzaja imam 50kg,i jos uvek dojim svoje bebce!Pozdrav svim mamama koje nose ili imaju dvojke ili vise!!!Samo hrabro!!!
Dragr mame i tate,
danas sam na ultrazvuku videla da u sebi imam dva zrnca - jedno je grasak a drugo omaleni pirinac.Mozda se nece ni razviti... Zelim samo da podelim svoju radost i strepnju sa ljudima koji slicne brige brinu. Molim se da sve bude u redu. Pise da mi je trudnoca stara 5 nedelja i 1 dan. :).
Srecno svim buducim roditeljima...
cao na site,jas sum vo 15 nedelja od blizancke trudnoce,naime vec imam problema,prokrvarila sam u 14 nedelji i sad moram da lezim celo vreme,veoma sam zabrinuta dal ce sve biti uredu,sada ne krvarim ali osecam tapi bolovi u doljnem delu stomaka,ako neko ima ili je imao slican problem nek mi napise molim vas. Istodobno brinem se i za svoju kilazu do sad sam nabacila 3 kg i pitam se do kad cu morati da lezem u krevet,i da se gojim pozdrav do sve buduce mame
sa vec 5 meseci trudnoce imam 15 kg vise, da li je to normalno, znam da zenama obicno krece povecanje kilaze od 6.meseca, ali bas to me i brine, kolika cu biti u 8.mesecu. imam 21.godinu i u 19.godini rodila sam 1.dete,sad cekamo dvojajcane blizance,kad ne jedem imam mucnine pracene povracanjem, i samo kad jedem prestaje.e to je i problem!bojim se kad se porodim da nikad vise necu imati 55kg,a sad vec imam 71kg u 17nedelji sam.uzasno me brine kilaza!!
Opusti se!!! To je normalno. Ja sam 24.nedelja i imam 12kg vise😄
Sa dve devojcice u stomaku sam usla u 34.nedelju. Do 7.meseca, stomak mi je bio jako jako mali. Tek posle se jako brzo povecao jer i bebe tada brze rastu. Odlezala 7 dana na Betaniji zbog bolova, onda sam otpustena i cekam kraj maja...Moju Viktoriju i gloriju
Pozdrav svim mamama koje čekaju blizance.Ja sam u 23 nedelji trudnoće.Očekujem dve devojčice.Za sada trudnoća protiče bez problema,nadam se da će tako biti do kraja.
ja bih htela da pitam posto nosim blizance jednojajne pa sada za neku nedelju ulazim u 5mesecu a mi se stomak veoma malo zna stadaradim?
Dali je opasna separacija membrane i dali utice na plod
mene interesuje bila sam u drugom stanju medjutim plod je uginuo ja to nisam ni osetila i tako sam nosila mesc dana mrtav plod sat je moglo da se desi samnom plod je bio veliki 7santimetra
zdavo, i ja nosim blizance ali mi se jedna bebane razvija dobro kao druga. u velikom sam strahu da ne izgubim obadvije. dali se jos nekome desilo tako nesto.
POZDARAV SVIM MAMICAMA KOJE NOSE BLIZANCE...MOJI BLIZANCI, NIKOLA I NEMANJA, CE ZA KOJI DAN 6 MESECI...TRUDNOĆA, MI JE HVALA BOGU, IŠLA SVOJIM TOKOM, SVE JE BILO U REDU...POKRETE MOJIH BEBACA SAM OSETILA OTPRILIKE OKO 24. NEDELJE...PORODILA SAM SE CARSKIM REZOM U 35. NEDELJI...NIKOLA 2500 g I 46 cm, NEMANJA 2550 g I 48 cm...IGROM SLUČAJA, NA VAGU SAM STALA NEKIH POLA SATA PRE NEGO ŠTO MI JE PUKO VODENJAK, U CELOJ TRODNOĆI, UGOJILA SAM SE CELIH 9 KILOGRAMA....TAKO DA, SANDRA, NEMOJ DA SE PLAŠIŠ KAKVA ĆE TI BITI KILAŽA POSLE POROĐAJA, JER SAM JA NAKON POROĐAJA MNOGO MRŠAVIJA NEGO PRE TRUDNOĆE...I PREZADOVOLJNA SAM SVOJIM IZGLEDOM I KONDICIJOM...DOBIJAM SVAKODNEVNO PREGRŠ POZITIVNIH KOMENTARA NA SVOJ IZGLED...U OSTALOM NAJBITNIJE JE DA SU NAŠE BEBE OK, A MOJ IZGLED JE MANJE BITAN...
caos svima ja sam u 16 nedelji blizanacke trudnoce.Jos uvek ne osecam pokrete bebica sa obzirom da mi je ovo druga trudnoca.Pa me interesuje kada ste vi pocele da oecate pokrete bebica.
pozdrav svim mamama koje ocekuju dvojke. Ja sam u 12 ned. i nabacila sam preko 5 kg. kakva li cu tek doci? Pazim sa ishranom koliko mogu ali uzalud. Sa prvim trudnocama stomak mi se vidio tek oko 5-og mjeseca a sada kao da sam u sedmi. Inace imam problema sa kilazom a obzirom da imam 38 god. kako li cu se vratiti u normalu? Ali se nadam da ce bebe uciniti svoje da dodjem do zeljene linije jako brzo :)))) Pozdrav
Caos svim mamama!Ja sam u 8-oj nedelji,dvojajcana blizanacka trudnoca!Bebe su jos uvek malecke -13 i 11mm,vitalne,sa malim kuckajucim srculencima!Zamisli to!Tata i ja smo presrecni-uvece nasloni glavu na stomak u nadi da ce da nesto cuje,ali mrducka samo mamin gladni stomak!Oh,kakvo nestrpljenje!Naravno da sam uzasno zabrinuta da li ce sve biti u redu i mnogo mi znaci da sve to podelim sa drugim zenama koje muce iste brige.JUb svima!
Cao svima, ja sam u 13-toj nedelji blizanacke trudnoce i vec sam postala velika.. :) Danas sam isla na UZ i sve je extra, bebice su po 7cm, i zanima se jeste li vi radile dabl test, meni je doca rekao da ga ne radim da ce mi uraditi tripl test..
Koliko ste vi nabacile kg do kraja? Pozdrav
ljep pozdrav svima ,javljam vam se iz francuske,u 18 nedelji sam blizancke trudnoce,naime vec imam problema,prokrvarila sam u 14 nedelji i bila u bolnici 4 dana,posle se krvarenje nije vise ni pojavljivalo,neznam zbog cega je to doslo,al nadam se da ce sve biti do kraja uredu,nosim jednog djecaka i jednu djevojcicu!
ako neko ima ili je imao slican problem nek mi napise molim vas,unapred zahvalan maja!
Meni je pred kraj trudnoce skocio pritisak, ali uz savete kojih sam se pridrzavala striktno dogurali smo do 38. nedelje.
Razlika medju bebama je na rodjenju bila 800 gr, ali po zrelosti organizma obe su dosle na svet na vreme, sa 6 meseci su se izjednacile, tako da nije frka, Po ko zna koji put se zahvaljujem lekarima koji su mi posvetili svoje vreme i propratili me kroz trudnocu.
Rodila sm ih prirodno, i pored zakazanog CR jer su devojke resile da se izvrte dan pred porodjaj :)
Pozdrav od moje dve devojke i mene svim mamama blizanaca , za njih nista nije tesko a radost je ogromna
poljubac od mene i mojih blizanaca!!!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »