Komentari za tekst "Vaša beba u 3. nedelji"

Komentara
549
Ostavite komentar
Samo purelan i budi uporna, ja sam ju mazala doslovno cijeli dan i cijelu noc kad god, i grudi drzala na zraku bez icega. I koliko god da je boljelo dala sam da sise na takvim bradavicama..nakon 4,5 dana kraste su otpale, ili ih je ona progutala :) Uglavnom, usli smo u treci tjedan bradavice su super i skroz priviknute na dojenje...samo budi uporna!
Veruj mi meni je mnogo bolje od "purelan" kreme za bradavice! A i jos jedna jako jako dobra je i babylove mana krema za bradavice,koju trenutno koristim. Vise nemam problema!
Daktanol gel namazati na bradavicu nakon sisanja.
Samo kupi silikonsku mene je spasilaaaa kakve ragade sam imala ajme posle dan se smanjilo posle dva dana kao nikad da ih bilo nije i onda sam nastavila da dojim bez njih tj za jednu dojku mi treba u pocetku dok izvuce beba pa posle skinem ali eto koristila sam svakakve kremice i nistaaa dok nisam iz sasvim drugog razloga uzela silikonsku i eto...nestale kaooo da ih nikad bilo nije brzinom munje
Cao draga probaj multi mam komprese meni one pomažu bas 😊
Solcoseryl mast je najbolji.
Moja beba ima 3 nedelje i danas je dobila proliv,pa ne znam da li je to normalna pojava kod beba?Sta bi bilo dobro da joj dadnem,da li neko zna neki caj ili nesto protiv proliva?Pozdrav
Moj bebac ima tri nedelje i bas nas zezaju grcevi.. Zanima me koliko od prilike traju,neko kaze da do seste nedelje zivota?
I moja mala ima 3 nedelje i poceli su grcevi. patronazna mi je rekla da mogu do 6 nedelja kad im se u 80% slucajeva creva normalizuju a nekima potraje i do treceg meseca...
Da li ste procitali tekst pre ovog pitanja? Sve pise. Mogu da pocnu sa 3 do 6 nedelja i traju do treceg meseca.
Sa koliko mogu bebu staviti da spava na stomaku?Ima 23dana.
Cao mame....nama je danas 14 dan,imala sam prirodan porodjaj bez epidurala sa indukcijom jer sam i prenela devet dana..bio je bolan i naporan ali kad vidimo andjele koje donesemo na svet mislim sa sve odmah zaboravimo da nas je bilo sta bolelo.Par dana posle bolnice krenuli su grcici,a posto nam nista nisu dali jer je jako mala jedino sto moze da je smiri je ljuskanje i spavanje na mojim grudima tu se jedino umiri i moze da spava i po 4-5 sati...tako da za krevetac ne zeli vise ni da cuje :) pomaze i masiranje i oko pupka i topla pelenica...ali ipak mislim da im najvise prija nasa toplina i da ih to najbolje smiri.
mi imamo 17dana,idta stvar grcevi su jako rano krenuli i isto voli da spava na moje grudi al ja kad ucvrsti ja je stavim u krevetac,ja joj dajem espumisan l kapi to mi je patronazna rekla nemaju nikakve nus pojave ne mogu da izazovu ni trovanje ni alergiju. i dajem joj bekutan caj od slatkog komoraca mislim da joj malo sve to ublazi grcice jer malo bolje spava.
Većinom se javljaju ponosne mame ali evo i jednog ponosnog tate! Moj Vuk, mali, slatki, mekani, mirišljavi, čupavi, sa obraščićima za štipkanje po ceo dan, ima 13 dana i izgleda da uživa u životu :) Njegov govor tela ukazuje na moguće povremene grčeve u stomaku ali to podnosi muški! Voli da se kupa i "dere se" samo kada je gladan :) Moja supruga je prvih nedelju dana imala mleko ali me je juce pozvala, u suzama, da kupim mleko za bebu jer nema dovoljno njenog mleka kako bi ga nahranila. Bori se na sve načine da zadrži mleko i ponovo oživi ali za sada nemamo pozitivnih rezultata. Napeta je i pod konstantnim stresom koji joj izazivaju poremećeni hormoni, epidural koji je u njenom organizmu(a pritom nije delovao jer anesteziolog nije uspeo da pogodi kanal) i iscrpljenost od napornog porodjaja koji je trajao preko 20 sati.... Ja se molim svakog dana da se vrati majčino mleko kako bi nasem sinu bio zagarantovan jak imunitet i najkvalitetniji obrok! Opraštam mu što sisa svakog dana ljubav mog života :) Uživajte u Vašim ćerkama i sinovima, osećaj je neopisiv, i borite se verom. Sve najbolje svima od srca
Bravo!
Bravo!
Bravo! Nadam se da je Vaša žena uspela. A i ako nije sigurno joj je lakše pored Vas. Svaka čast za tu podršku sigurno ćete biti odličan otac!! Sve najbolje!
Drage mame, moja bebica lijepo napreduje, cak ima malo i viska kako kaze doktorica. Ali ona voli da spava, budi se na 4 nekad cak i 5 sati. Danas mi je doktorica rekla da je budim na tri sata jer njen zeludac ima toliko hrane da moze tri sata da ne jede, a poslije toga crpi secer iz organizma, i nedo Bog ako secer spadne na nulu, moze da padne u komu. Bas me je nekako uplasila, a s druge strane jako mi je zao da je budim, tesko se budi. Opet neko drugi kaze ne budi je, probudice se sama kada bude gladna. Raspametila sam se skroz. Kakva su vasa iskustva ?
Meni je patronazna rekla da najvise sme izmedju dva dojenja da prodje 4 sata. Preko dana sina budim na 3 sata da jede, a nocu ga ne budim... Ali sam se on probudi posle 4 sata.
Glupost. U prvim danima treba buditi na 3-3,5 sata zbog bilirubina ali posle dve nedelje stvarno glupost.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »