Komentari za tekst "Petar: Poskupela borba protiv bele kuge"

Komentara
30
Ostavite komentar
gde je petar ovog petka?
Pricate o pampersu... danas postoje lepo sasivene pamucne pelene. Ultra povoljnije, bezbroj puta zdravije. Ali treba da se peru. A mamama je to tesko...
Aa za pranje treba prasak koji se ne bere na drvetu,a isto tako ukoliko niste znali ves masina trosi elektricnu energiju koja ce uzgred verovatno jos da poskupi...
Meni je jako zabavno sto mi nijedan komentar ne objavljujete kao da sam Bog zna sta napisala a ne svoje misljenje.
stvarno cemu pdv na bebi opremu!!
Postoje i druge, da ne kazem jeftinije, pelene od Pampersa, a ako Vase dete mora da ima i markirane pelene vi ne morate da brinete onda o stanju u drzavi. Takodje navodite da je drzava ogranicila porodice koje mogu da traze povracaj pdv-a, pa posto ste jako ogorceni na to pretpostavljam da spadate u kategoriju koja ne moze da trazi povracaj, a ako je tako onda zaaaista nemate sta da brinete, zivite super.
Slažem se u potpunosti. Moja cerka dobija osip od pampersa.. I nisu sve jeftinije pelene kao kesa... Pampers je postao pomodarstvo, a o pufies-u da i ne govorim.
Jeste, ne planiram decu u narednih sto godina (izuzetno pametan zakljucak) zato se nalazim ovde. Odustajem od rasprave, suvise ste naporni botovi.
Ima porodica u kojima radi jedan roditelj za 20.000, mislite da se oni bune zbog papirologije (koje prakticno nema)? Nisam rekla da nam je stanje u drzavi sjajno nego da moze beba i druge pelene da koristi a ne Pampers. Da ne kazem da smo mi odrasli uz svedske gace i tetra pelene.
Samohrana sam majka ali nemam pravo na povraćaj PDV-a jer je otac priznao dete, a njegovi prihodi, koji su duplo veći od mojih, ulaze u zbirnu cifru, bez obzira što on ne daje ništa za dete. Ako mislite da se super živi sa malo preko one magične granice koju su oni postavili, onda se grdno varate.
I da, probala sam sa jeftinijim pelenama. One što kad ih pipnete spolja, kao da ste dodirnuli kesu iz Maxi-ja, a ni s unutrašnje strane nisu bolje. Ne hvala! Više mi živaca i para ode sanirajući osip i crvenilo, nego što ću da platim više za Pampers ili Puffies.
A i ti se vidim razumes , verovatno i ne planiras decu u narednih sto godina... ima jeftinih pelena koje se dezintegrisu pre nego sto se i uprljaju, vecinu njih beba bukvalno pojede koliko se raspadaju ili su toliko iritirace da bebu mozete voditi kod lekara posle prve pelene, e da i pampers je slicnog kvaliteta, samo su malo skuplje, verovatno se one prave cernobilju ili iranu...
Oba roditelja mogu da primaju platu do 41,600 dinara da bi ostvarili povraćaj poreza. Ako je to neki luksuz, jadna li nam je država i mi svi zajedno u njoj.
U Nišu se ne dobija ništa u porodilištu,od grada je paket težak 400 grama..sramota...jug Srbije je zlo...planiram što dalje odavde da pobegnem !
bravo,svaka cast na textu... imam sina od godinu i po...skupljala kao racune i naravno nista od pdv. na zalost,sto je dete vece i br pampersa se povecava tako je i cena veca....mi sada pampers placamo 20e :( eeee drzavo....a o ostatku opreme i svega da ne pricam.
Da li neko zna sta se dobja u paketu za bebe od grada Nisa ove godine Hvala
Hvala Lep paketic Od svega po malo
Mi smo u septembru dobili od grada ogradicu za krevetac sa posteljinom, bodi, bluzicu, dunjicu-dzak, portikle i pantalonice. Lep paketic
Na neki nacin ne vidim poentu!Roditelji stvaraju modernizaciju,da bude sve top,najnovije,da se ima po pet pari original parika,da se voze kolica od 40000 din. i mnogo stvari.Poenta je u tome da smo zaostali ali samo sto se razmisljanja i pamecu tice!Koliko da nam daju toliko bi trazili!U radnji gde kupujem deci opremu,ulazim sa bebom u kolicima od prethodnog sina,i sa starijim sinom,gledam da se uvucem da ne polomim nesto,stariji sin pored mene pomaze mi(cetvorogodisnjak),vidim kolica jos jedna prazna cena na njima,41000 ok, imaju ljudi pa trose nit sam zavidna,niti me interesuje,povucem ja malo kolica,eto je zena,rastresita,dicna sto je kupila kolica od 41000 din.meni govori,pa nemojte,pazite da se ne ostete,pogleda moja kolica,koja kostaju 8000 din.u toj istoj radnji kupljena,zgrabi svoja,i ispred mene trazi kasu da plati i izadje....Ja ostadoh u cudu,pogledah svog Andjela i pomislim,da li gresim i da li sam losa majka zato sto nisam detetu priustila aviona od kolica,(ne zato sto nemam,moze to i na rate i na otplatama,ali nekako mi je zao da ostavljam stara,i ne vidim svrhu,jesu udobnija,ali nije to hrana pa da ne zalim,jer neko nema ni takva) onako mi malo bilo zao ali nastavila sam dalje sa svojim Andjelcicima....Na kraju da dodam poenta jeste da nam sve to priuste i bolja primanja,i porodiljsko i dodatke,ali kod nas je obicaj nadmetanje,ne kupujem zbog sebe,kupujem da bi drugi videli da ja imam markirano pa zato mi i treba puno ! Ali dobro,ima porodica koja zive mnogo gore a i bolje,neka umerenost u svemu!Ne osudjujem nikog,imam i ja decu,kupujem skupo ono sto je neophodno,patike i papuce,zbog nogica,pampers,kremu,hranu,imaju i oni po par "markirnih" stvarcica,ali bitnije je da je cisto!
Glavno da je cisto, a koja marka pise manje je vazno. Ja sam. cerki svu opremu kupovala polovnu i nista joj ne hvali.
Svaka cast!!!
Strasno je to. Pelene, hrana, kolica, krevetac, pa i robica za decu je neverovatno skupa. Kinezi ili butici iste cene. Kad vidim da je jakna za bebu 4.500 ne bude mi dobro. A tek sto su kolica po 30-40.000
Strasno. Za buduce mame imam savet da traze i samo traze po internetu i radnjama. Ne zalecite se na lep izgled, neko ce vam izvuci pare.
Ja sam kolica platila 18.500 a u prve dve radnje gde sam bila kostala su 22 - 23.000.
Mozda ta razlika nekome nije puno, ali meni licno znaci.
I ne znam sta mislite o polovnim stvarima, ali dubak, ogradica i slicno se moze naci na kupujem-prodajem veoma povoljno i u odlicnom stanju.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »