Komentari za tekst "Kako se pravilno koristi flašica?"

Komentara
12
Ostavite komentar
"Zato je važno da beba bude u pravilnom položaju dok pije iz flašice - odnosno da bude u ležećem položaju, blago nagnute glave ka nazad."
Ovo nije tacno. Bebu drzite pod uglom od 45 stepeni ili malo uspravnije.
Da bi beba prihvatila flasicu i kasicicu, mora prvi put da je tako nahrani otac ili neko drugi, samo ne majka. Beba od majke hoce samo sisu. Tek kad beba prihvati, onda moze i majka da je hrani na ove nacine. Na flasicu se lakse pije nego sisanjem, pa ce beba mozda odbijati sisu kad je previse gladna, ali joj obavezno ponudite sisanje kad se malo zasiti flasicom.
Moja beba ima dva ipo meseca,dojila je svega mesec dana, kada je prestala dojiti davali smoj aptamil ali je imala previse grceva, po preporuci lekara probali smo bebelac, medjutim beba u poslednjih par dana odbija hranu, dnevno unese od 500 do 600 ml mleka, patronazna sestra je rekla da je to malo za nju. Inace beba ima 5 kila. Probala sam sa promenom flasice i cucle i na kraju sam se vratila na prvu, nije to u pitanju, mleko smo promenili stomacic nas vise ne boli...ne znam sta da radim, plasim se da slabo jede, zapravo koliko treba beba da pojede u toku dana?
ja mislim da je to skroz u redu kilaža za taj uzrast. Pogledajte šta piše na kutiji dohrane koliko bi trebalo da beba pojede u tom uzrastu. To je naravno okvirno. Nemojte se brinuti, mislim da je to skroz kako treba.
Poslednjih nekoliko dana primecujem da nemam dovoljno mleka, ai vidim da mi je beba sita mozda pola sata sat, i trazi da jede, pa sam uzela da ga dohranjem, alk problem je sto nece flasicu, znaci uporna sam nekoliko dana mu vec dajem ali on uporno odbija, pa me plasi ako mi nestane mleka da nece prihvatit flasicu, znacii pet sati je proslo on nije hteo da jede iz flasice, a gladan je (beba mi ima 3,5 meseca ) a vec sika kad mu se ponudi neodbija, imate li neki savet, molim vas, stvarno se plasim..
Mislim da uopste nije stvar u kupovini 15 vrsta flasica i cucli, budite uporni sa jednom vrstom od pocetka i beba ce je prihvatiti pre ili kasnije, a i ne verujem bas da nece piti mleko iz flasice kad vidi da majka nije tu duzi period.Inace, bebe koje sisaju teze prihvataju flasicu od majke nego od nekog drugog clana porodice.
i ja sam imala isti problem - nikako nije htio flasicu! probali smo sve oblike i vrste,ali nista. ja sam se gadno razboljela i morala sam prestati dojiti, i pedijatrica mi je rekla da ga neko drugi hrani. mi smo ga odnijeli baki i tamo je bio cijeli dan...i sada je jos uvijek oprezan i nije bas odusevljen kad je uzima, kao sto je to bilo sa dojkom...jednostavno ima djece koja ne vole flasicu
pomoccc!!!!!moja beba ima 8 mjeseci.i ne zeli flasicuu a os uvijek doji i moram da je obijem od dojkee..imam veliki problem nece cak ni vodu nit sakk iz flasice a iz case sve..
DALI SE FLASICA TREBA STERILISATI PRE SVAKE UPOTREBE, ILI JE DOVOLJNO DA SE TO RADI JEDAN PUT DNEVNO?
POKUSAJ DA JOJ PROMENIS OBLIK CUCLE OD FLASICE,MOZDA JOJ NE ODGOVARA.
POKUSAVAJ VISE PUTA U TOKU DANA DA JE GOLICAS CUCLOM OD FLASICE,A AKO I DALJE NECE,MOZDA JOJ NE ODGOVARA CUCLA MOZDA TRAZI DRUGI OBLIK CUCLE.
A kako da natjeram bebu na flašicu kada nema pojma da ju prihvati i povuče?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »