Komentari za tekst "Kako da zaštitim dete od hladnoće?"

Komentara
20
Ostavite komentar
Clanak je divan i tacan.
Medjutim, u poslednjih par godina se susrecemo sa novim problemom - aerozagadjenjem. Molim sve vas da decu ne izvodite napolje ukoliko je stepen zagadjenja visok. Postoji zvanican sajt Srbije koji kazuje koliko je zagadjenje, kao i aplikacije (npr. Air Visual) koje daju i prognozu i istoriju zagadjenja na dnevnom i mesecnom nivou, kao i listu zagadjenosti na svetskom nivou. Ovo je vazno pratiti jer pored otezanog disanja moze doci i do dugorocnih posledica - sitnije cestice pokazane u parametru PM2.5 iz pluca idu u krvotok cime stete prvo srcu, a posle i ostalim organima do kojih dodju.
Bravo Lidija,nazalost je tako,mi koji zivimo u gradu najbolje to znamo,ne mozes ni ves da izneses na terasu da se susi,a da se prethodno ne nakupi svakavih mirisa...Nadamo se da ce se to promeniti,a ako ne odosmo na selo :)
vec 6 dana kako beba slini, ne kaslje, nema temperaturu. sada ima 8meseci i 3 nedelje. Ne mogu nikako pumpicom da mu ocistim nos. Uprskam mu inace par puta sprej pa "pokupim" ono sto procuri.... kako da mu ocistim lepo nosic. ili ako potraje treba li otici do doktora?
Jedan ORL doktor je rekao da bebama a i deci ne treba pod pristiskom spricati u nosic konkretno fizioloski rastvor a ni druge rastvore, jer se na taj nacin samo sekret gura duvlje u sinuse a to ode dalje u usi pa su upale cesce. Potrebno je ukapari nekoliko kapi ili spricom nezno istisnuti rastvor kako vi sekret opustio i poceo da se sliva napolje i onda pumpicom (kakvu ko ima) izvuci iz nosica.
Pozdrav
Sto minus?
sto su vise napolju bebe su zdravije.mada se moja baka ne bi slozila :)mi smo napolju svaki dan od 5.dana (letnja beba) po svim vremenskim uslovima i ne samo sto je beba zdrava ni ja nikad nisam bila zdravija.ali uvek se nadju prolaznici da kazu da treba toplije da oblacim bebu.hit je bila teta koja se sokirala letos (38º) sto je beba samo u peleni.kaze prehladice se.
ha ha! da se moja svekrva nije naljutila na mene i prestala da nas posecuje mi nikada ne bismo izasle napolje. za nju nikad nije pravo vreme za setnju. pri tom ona sama nikad ne seta ili izlazi napolje. ja sam bila totalna luda pa sam je slusala i sedela kuci.cccc samo kad se setim. blagoslovene zadnje 4 nedelje prelepog vremena. nasetasmo se i nauzivasmo napolju.
I ja sam bila u istoj situaciji. Ja sam Marka rodila u maju pa opet skoro nikad nije bilo idealno vreme za šetnju.
Jelena,
moja beba ima 2 meseca i ponekada se dešava da su joj hladnije ručice, mada sve redje. Normalno je da bebi ponekada budu hladnije nogice i ručice zato što je cirkulacija kod beba slabija. Pozdrav za sve mame.
moja beba ima 1 mesec i 1 nedelju i ponekad se desi da su joj rucice veoma hladne i ako je temperatura u sobi od 22-24 stepeni i veoma sam zabrinuta jer se plasim da se moja beba ne razboli.Da li je to normalna pojava kod beba ili moram da je toplije oblacim
Ja i moj maleni smo svaki dan vani pa kad je temperatura u minusu,ali kad on zaspi u kolicima ja mu preko lica i nosica stavim bijelu svilenu maramu da ne udise direktno ledeni vazduh. Zamislim sebe kako bi meni bilo da spavam napolju na -5 ne bi mi smetala ta marama,nadam se da ni njemu ne smeta...
DETE IMA DRUGACIJI TOPLOMER TELE NEGO MI ODRASLI ZATO GA TREBA OBLACITI BOLJE I PAZLJIVIJE...NEKAD JE DOSTA TESKO POGODITI VREME I PROMENE VREMENA I U TOKU JEDNOG DANA ILI PAR SATI, AL UVEK JE BOLJE DETETU OBUCI JEDAN KOMAD ODECE VISE NEGO MANJE, LAKO JE SKINUTI
Ana se rodila krajem avgusta vec posle par dana vreme je provodila u setnji od po pola sata,a celu zimu nije htela da zaspi druga cije osim u kolicima pa tako dva puta dnevno u setnju na minus 15 od po petnestak minuta dok nezasp[e,samo je dobro utoplimo i pokrijemo i eto.
Stefan se rodio u novembru, a tata ga je izveo u šetnju dva dana nakon dolaska iz porodilista. I to na nekih pola sata, temperatura je bila oko 5 stepeni, bilo je oblacno. Posle toga su mama i Stefan išli svakog dana cele zime u šetnju, ponekad i po 2-3 sata, nikad manje od 45 minuta. Pada kiša - stavimo kabanicu. Duva vetar - dobro se zašuškamo... Išli smo i na minusu i to po nekih pola sata, sat. Da kucnem u drvo - zdrav kao dren. I sad kad je toplo, više smo napolju nego unutra. Manite se baba i dajte deci vazduha.

Biljana, ne znam da li je kasno za komentar, ali mi imamo sling maramu i jako je dobra, mnogo više mi se sviđa od kengura, jer se težina bebe rasporedi na cela leđa, dok kod kengura vuče ramena napred i samo je tu opterećenje. Stefan sad ima 10 kg i još uvek mi nije pretežak za sling, dok mi je u kenguru bio težak već i sa 6 kg. Još jedna dobra strana sling marame je što može da se koristi i dok je beba jako mala (beba leži). Ima nekoliko položaja u kojima se beba može nositi, čak ima i položaj za dojenje. Hodaš ulicom i dojiš bebu, a niko ne zna šta se događa unutra. ;) Sling je neprevaziđen!
Zivim na zapadu i jedno dete sam rodila u leto, a drugo u zimu. Oba puta su mi savetovali setnju sa detetom cim izadjem iz bolnice. Ako se dete obuce u skladu sa vremenom sta tu ko ima da komentarise ? Ja bih te babe i dede pitala sta oni tako bolesni rade na zimi ili na najjacem suncu.
Ne e samo kaj vas vo Srbija taka nego i kaj nas vo Makedonija e isto taka se sekiraat kaj sto kako mene pak mi e strav za iznesuvanje nadvor dane ja prehladam pozdrav do site majki
Elena ima 5 meseci i 10 dana i svoju prvu Novu godinu i zimovanje provesce na Gocu. Obozava da se seta ali kako je nezgodno setati kolicima po snegu u nedoumici smo da li da kupimo kengura ili sling maramu.Bebac je sitnije gradje ima 5,4 kg. Molim Vas za savet sta je bolje za nasu prinzecu.
Sjajni ste i hvala Vam na korisnim savetima.
I ja sa slazem sa vama... Trebalo bi ovo postaviti na SVIM naslovnim stranama SVAKE dnevne novine. Mozda se onda uzdrze od komentara i "zabrinutih" izraza lica. Stvarno mi je preko glave da svaki put slusam iste savete. Vrh ledenog brega bio je komentar komsinice koja je cula kako je moj sincic kinuo i dodala komentar..."vidis, nije trebalo da izlazis juce sa njim u setnju. Ipak je ovo hladno vreme za malu bebu". A napolju +9 i beba ima 4 meseca. I sta reci na to...
draga Dragice,apsolutno podrzavam tvoj predlog!i nas UDAVISE takvim komentarima!babe,dede,brizna rodbina i komsiluk.ali,ja vise ne obracam paznju,samo se nasmesim i produzim dalje.pozz
Ovo bi trbalo i javno objaviti, jer poslednjih nedelju dana odkako je zahladnelo, moja beba i ja nemozemo da se otkacimo od raznih komentara ljudi na ulici. Sto je jos i gore zivimo u malom mestu gde se svi poznaju pa ih je i nemoguce zaobici.,,pa gde ste vi posli po ovakvom vremeni,;pa smrznuce te se;zar nije hladno za malu bebu...itd Redovno nam upucuju ovakva pitanja, ali mi se neobaziremo mnogo, setamo idalje i setacemo cele zime, jer tako samo jacamo imunitet i nemoze da nam skodi.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »