Komentari za tekst "Da li dojenje utiče na pojavu grčeva?"

Komentara
33
Ostavite komentar
Mene zanima na koji nacin uneti dovoljnu kolicinu vitamina i minerala, narocito sto bebe nadju u majcinom organizmu bilo koju rezervu, uz ovaj spisak namirnica koje se ne smeju konzumirati? Licno mislim , da samo prevelika kolicina ovih namirnica moze uticati na bebu, a ako pojedemo 3-4 kolutica paradajza ili nesto slicno nikako ne moze stvoriti bebi grceve.
ne zovu se dzabe dojenacke kolike
Da, dete moze da ima grceve ako samo sisa.
Moj sin je imao grceve od 20og dana do 6og meseca. Nista nisam jela sto bi moglo da mu smeta, ali opet ga je mucio stomak i samo je prestalo kada je napunio 6m i sa 6m i 2 dana sam pocela da mu dajem da jede, do tad je samo sisao i nikakav problem sa stomakom vise nije imao.
Sada ce za koji mesec 2g i dalje sisa.

Dete koje sisa moze da nema stolicu i po 10 dana. Tako da zena sto je napisala da izaziva toplomerom, neka prestane to da radi 🤦🏻‍♀️ i nikakva ulja i gluposti, niti seceri.

I da dodam, probali smo i kapi za grceve, nista nije pomagalo... Oko 3h je to trajalo i posle prestane i to je to...
Vama je dete bilo gladno, jer mora jesti i drugu hranu od 4.meseca.Grcevi trajuu najduze do 3.
cao ja se zovem miranda imam sina 3 meseci sta treba da jedem a sta ne ja ne znam stalno place moje djete
To nije istina grcevi traju do 6 m i tada se preporucuje pocetak kasica.
Ja sam mama dvomesečnog dečaka i dobila sam savet od patronažne sestre da jedem sve u umerenim količinama. Tek ako primetim da se od nekih namirnica bebac više muči da prestanem da ih konzumiram. Ja tako i radim i do sada nismo imali problema sa grčevima. Ako većina hrane utiče na pojavu grčeva kod beba zašto onda i bebe koje piju adaptirana mleka imaju problema sa stomacima.
drage mame

imam sincica koji jos nema punih dva meseca i imamo problem sa stolicom nikako da se sam iskaki,vec moramo sve s toplomerom da bi se koliko toliko iskakio.dali je to dobro posto ne kaki nekad po tri dana jer to normalno kod dece njegovog uzrasta jer kad ga muci stomacic i ne moze da kaki odbija da sise ,sise samo po 5min.pomozite mi jer sam mlada mama i ovo mi je prva beba.
Ne smete da navikavate creva na nikakve stimulanse. Prokuvana i prohčadjena voda na kasicici, masaza creva. Sve ostalo nije u redu i remeti bebina creva. Za ozbiljniji problem , zatvor obratite se pedijatru, zato i sluze.
ja ne verujem sta citam!Guras bebi toplomer u guzu da bi kakila?!???!!!Jel si probala i sebi?🤦‍♀️Dojene bebe mogz i po 10dana da ne kake i to je normalno.
Zašto histerišete.Pa kako se meri temperatura kod bebe ? Nekada su samo tako merili.Pa smo preziveli.O gospode ove današnje majke su nemoguće
Moja prijateljica već s drugim djetetom zatvor kod bebe rješava da ona popije 1 litru soka cappy multivitamin, i provjereno djeluje. To bi bilo rješenje za bebe na majčinom mlijeku.
bebe koje sisaju ne moraju imati stolicu svakog dana,i nemoj izazivati toplomerom. probaj sa kasicicom ulja ili sa zasecerenom kamilicom povremeno.
Probaj sa suncokretovim uljem, jednu malu zlicicu. Mrni je samo to pomoglo. Dam joj navece sutradan se vec pokaki. I meni moja nekad kratko sise i normalno mi dobila na kilazi nema ti to veze..
moja beba ima puna dva meseca i dojim je ali mislim da hoce jos hrane sta da radim dopuna da il ne ili da se trudim za vise mleka
Jednostavo daj detetu da sisa, koliko god zeli,kad god zeli. Tu ne bi trebalo da postoji nikakvo ogranicenje od strane mame jer dete odlucuje kada ce i koliko da sisa. Ako place daj joj, smiri ce se... Mozda samo hoce da se mazi i da je uz mamu, a svakako uz siku sve kao da prodje odmah i umire se. Dohranu ne treba davati ako imas mleka i ako dete napreduje lepo, ako ne onda naravno da pocnes da dajes...
ako place i vidis da nije zadovoljna,nervozna i kenjkava,onda dodaj po malo ad mleka,ali ako je zadovoljna,a samo cesto sisa,probaj da izdrziz samo sa dojenjem
Zelim da podelim svoju pricu sa mladim i neiskusnim mamama.

Posle 4 meseca neprekidnog placa i maltretiranja i bebe i mene mi smo prestali sa dojenjem i moja beba je konacno mogla da spava i da bude srecna posle obroka. Razna doktorska ispitivanja nisu pokazala da je beba alergicna ili nesto slicno nego su samo konstatovali da su to grcevi a nama preporucili da izdrzimo. To "izdrzavanje" nas je kostalo svakodnevnog placa od po 6h i gubljenja zivaca pri pomisli da je red za obrok.

Tek posle toliko borbe i neprospavanih noci resili smo preci na vestacko mleko i konacno se opustiti i mi i bebac.

Zakljucak price koji zelim da prenesem je da mlade mame probaju vestacko mleko ako nista drugo ne preostaje.

I da histamin svakako utice na grceve. Histamin je deo nase krvi i ja ga imam 2.5 puta vise nego svi zdravi ljudi. Tek posto sam procitala clanak u medicinskom zurnalu alergologije u kome se navode statistike da se histamin prenosi sa majke na dete preko mleka ja sam prestala da dojim svog bebca. Sada je napunio skoro 14 meseci i pije i jede sve i nije alergican ni na sta. Srecom!!!

Zato ne zaboravite da ako ste vi alergicni na nesto, postoji i sansa da je vasa beba, i da joj vase mlekce manje prija nego neke druge mame koja nije alergicna ni na sta.

Pozdrav i srecno!!!
Draga,nisi znala da je podojiš kako treba. Položaj,način uzimanja bradavice, tvoja se beba prosto nagutala vazduha i kao takva je logično imala bolove i vrištala, pa umesto da je stavišda podrigne pa vratiš na dojku ti si dala adaptirano,jer kroz flašu izlazi isto svo vreme,nema onog početkog jakog pritiska kao na dojci.
Odustajanje od dojenja nakon 4 meseca? Verovatno da su bas u tom periodu grcevi i prestali. Smatram da je greska odustati tako lako. Takodje imam slicnog iskustva kao i vi, ali ovo je sasvim pogresan nacin odnosno razlog za prekid dojenja. Ne osudjujem, samo iznosim svoje misljenje.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »