Komentari za tekst "Vaša beba u 18. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
81
Ostavite komentar
Ne rade, naravno..
Moj decacic ima 18 meseci...posto je radoznao kao i sve bebe...prevce sve ono sto mu je dozvoljeno,jako je uporan...sve u svemu dobar je :-)ali je zato sad usao u fazu kad mu nesto branim buni se place...ali brzo i zaboravi.Nosu ne koristimo jos,Ne recituje pesmice,ne oduzima i ne sabira ali prica svojim jezikom, ponekad izgovori"mama,tata,baba,da i ne" samostalno hoda od 15 meseca.On je zapravo sve kasnije savladao i nikad se nije poklapao sa textom u Bebcu 😊 poz svim vrsnjacina i njihovim mamama
Mihajlo je divan decak,trci,voli da se igra,penje se po namestaju,danas sam ga nasla na trpezariskom stolu,sta da vam kazem,trudim se da me slusa,ali u vecini slucajeva se samo nasmeje i cim ja okrenem glavu on opet po svome. Prava je pricalica i ima bas obiman recnik pored mama,tata,baba,deda,tetka,zna vecinu zivotinja da kaze i pokaze kad ih vidi,bas se lepo sa njim moze razgovarati,sve nas razume,zna da mi kaze kad je gladan,zedan i to sve cisto izgovara..itd. da sad sve ne nabrajam...Lepo mi rucka oduvek,jedino sto nam se svake noci budi,pa zeza,pa dok nastavi i tako...ugalavnom nam zaspe u pola 9 a ustajemo u pola 7,sa tim da nas nocu zna i po par puta probuditi...;-)
moj veljko ima 18 meseci....visoki smo i imamo 15kg ali smo jako zgodni 😊jako je zivahan skace trci baca loptu penje se svuda otvara sve fioke i ormarice sve ga zanima. takodje sve razume donese mi igacku koju mu potrazim zna kad je gladan a kad zedan i to mi sve pokazuje znacima koje samo ja razumem jer ne zna ni jednu jedinu rec da kaze ☺ obozava decu i place jako kada idemo kuci...tako da sam odlucila da ga upisem u vrtic. nosimo jos uvek pampers ali naravno i na nosu ga stavljam obavezno piski a ponekad se i po kaki...ruckamo sve apsolutno sve. to je uglavnom to od nas i veliki pozdrav za sve mame 💛💛
pozdrav nadam se da cu dobiti odgovor ker imam i ja bebu visoku i tesku, zanima me visina vase bebe tad?
MOJ vukan ima 17 meseci i 10 dana.Puno reci zna i jos vise razume. sastavlja po dve reci uveliko....ZIVOTINJE OBOZAVA I ZNA IH SKORO SVE..kao i sta kazu :) brz je i vispren. Baca i sutira loptu. pentra se...silazi niz stepenice drzeci se za ogradu...opasan je mnogo. Zna sta se radi u nosu ali ne upraznjava ,planiramo od proleca.Nece i ne mu je glavno..kazu to prodje samo... ima 12 zubica...klopa solidno na periode nekad sjajno nekad malo zeza...
Drage mame
Nemojte se brinuti ni o cemu.Sve dodje na svoje.Svako dete je razlicito.Kada bude spremno za hodanje,pricanje,nosu,ono ce samo to i uraditi.
Moj sin ima 18.meseci.sa 10je poceo da puze.Sa 17.meseci je prohodao.prica trnutno samo mama ne i da i uvek nesto brblja..Sisa i nece nista da jede.Jogurt vocni,hleb,sok cedjeni od pomorandze i jabuke.Bananu i cveklu.On je zdrava i vesela beba.Rodjen je sa 4500g 55cm.I dobro napreduje.kada je bolestan.To traje samo jedan dan.
Moja beba ima 18 meseci. Od 13 meseca hoda sama,sad vec trci,penje
se po namestaju,sakriva se iza namestaja,zna sama da udje u krevetac i izadje iz njega,igra se sa loptom,zna i da je baca i da je sutira,ali imamo malo problema sa pricanjem.Zna da kaze mama,tata,deda,nana i tako to.Inace velika je pricalica ali na nekom njenom jeziku.Razume sve sto joj se kaze ali je valjda malo razmazena.Na nosu ne zeli nikako osim da se igra sa njom,ali ja je ni ne forsiram.
molim vas za pomoc
Moja beba ima 18 mijeseci.Veoma je veseo i zivahan dijecak al nazalost jos sam ne hoda,bar ne samostalno.On je posve zdrav lijep i veseo dijecak.A njim idem kod ortopeda i tamo mi kazu da nema brige da ce on 100% da prohoda.On hoda kad ga ja zovem da dode meni napravi par koraka i to lijepi al da sam dode do odredenog predmeta on se boji radije puze nego da li hoda.Takoder sa hranom imamo problema on je sa 4 mijeseca poceo da jede pomalo ovu hranu o lijepo je bilo medutim prije 2 mj smo bili u bolnici imao virus i samo povravao sta je god pojeo.Sad ne zeli nista da jede osim mlijeka slatki jogurta banana al mora da je izmijesana u sadni jogurt i to je to.Sok obozava od tog ga zelim odvici.Ima li ko islustva sa ovim jer nama je hrana prava borba

Dobro Magdalena sta je lose u tome sto je tek sad odgovorila, mozda neka druga mama ima isti problem pa ce njoj pomoci kad procita :-)
Aleksandra, ti si kraljica. Mirelino dete je verovatno već učestvovalo na maratonu i već uveliko jede kokice i pije pivo. :-) Ti joj odgovaraš posle godinu i nešto dana. Vidiš li da je pisala još u decembru 2014.? Hahahahahaha
Mojoj komsinici je starija devojcica prohodala sa 18 meseci. I ona je vodila i tamo i vamo, vec je mislila da nece da prohoda kad napokon se opustila. Treba im samo malo vise vremena, ne brini. A sto se hrane tice to je verovatno od tog virusa, povracanja, pa se dete uplasilo. Ako pedijatri ne kazu da je nesto lose, mislim da nema potrebe za brigu. Mozda da das koju cokoladicu ili tako nesto slatko da namamis.
Moj malecki radi sve od gore napisanog, sem sto nece da prica. I dalje je to kineski jezik, ali nece da ponavlja reci za nama. Potpuno je tvrdoglav, jednostavno nece. mi mu uporno pricamo i stalno radi stvari koje ne sme, iko smo mu milion puta ponovili da se to ne radi.... :(
Moja cerka je kao gore opisano. od 8.meseca je pocela da stoji, da prica, ubrzo i da puzi, a pazljivo i prohodala posle 1. rodjendana. To mi je drugo dete i sa njom sve ide po knjizi.
Ono sto zelim da kazem je iskustvo sa sinom, veoma neobicno... I on je tako do 18m bio kao po knjizi pa je desio veeeeliki zastoj. Iz kog razloga ne znam. Elem poceo je da prica tek sa 3.5g, sa dijagnozom Razvojne disfazije. Ne zelim nikog da plasim, ali mi smo cekali nekih 6m da nam daju dijagnozu, pa jos 6 da nam objasne i tako to. Ako ste u Srbiji bolje se obrazujte dobro o pravilnom razvoju dece da ne bi ste cekali Godoa, jer kod nas je to traljavo. Elem, ako nesto posumljate, tj. ako vas dete iole malo ignorise, ima ogranicenu komunikaciju ili bilo sta sto vam je neobicno, idite kod privatnog dijagnosticara, platite i krenite sa terapijom ODMAH, jer vreme nije na nasoj strani.
Moj Deni ima 18 i po meseci. Prica, da ,ali neki svoj jezik i nista ga ne razumemo, mada mnogo pricamo u porodici generalno: i seka, i tata, i ja. :) Tako da-macku o rep nekome ko je rekao da zavisi koliko se trudis.
Ali zato on juri, penje se, zanima se, skace (za sada pomalo nestabilno), neustrasiv je ali prepoznaje opasnosti. Ume da se zaigra sasvim lepo:presipa puzlice iz posude u posudu, vozi autice, gura guralicu ispred sebe i igra se u pesku. Prohodao je sa 9 i po meseci, puzao sa 4 i po ali u rikverc...Svako dete se meri po samom sebi. Eto seka je vec uveliko i pricala, trazila da citamo (on hoce/ali sam i ne interesuje ga prica-za sada), mada je i ona bila isto tako aktivna kao i on i koristila je toalet bez ikakvih problema od 17-tog meseca!
Sto bi rekli-sve u svoje vreme!:)
Veeeliki pozz svima!
Moje dete ima 18 meseci,ne idemo jos na nosu.Zna sigurno vec 60 posto reci koje svakodnevno koristimo,zatim par pesmica ali npr ja kazem dve reci pa ona trecu,apsolutno sve razme.ja samo ne znam zasto majke cija deca jos ne pricaju reaguju burno,nepoverljivo itd..Mozda samo treba mnogo vise truda i rada,a ne "malo je,ne zna",itekako oni vole da se sa njima radi,to im je najlepsa igra..I manje sujete i ljubomore!!!!!!!
Evo moje dete sa 18 meseci ne prica, tek po nesto i to kad joj treba,a po ceo dan smo sa njom i radimo stalno i igramo se i ucimo kroz igru. Sve razume , sve zna da uradi, poslusa me ali prosto nece da prica. Nisu sva deca ista nemojte osudjivati druge da ne rade sa decom,kad nemate pojma sta se desava u necijoj kuci.
Moj sin je 18 meseci i mnogo je nestasan...ima jako puno energije...brblja konstantno i dosta reci zna..suprug mi je Grk a i zivimo u Grckoj,tako da uci paralelno 2 jezika..ne vidim da mu to predstavlja problem i razmue i srpski i grcki..nisam ga jos stavljala na nosu,planiram sad da krenemo i nesto nisam sigurna da ce hteti da sedi dugo :-/...inace kad se ukaki ne kaze mi uvek a i cesto se buni kada zelim da ga presvucem..i ako moze nego da mi odgovori za musku decu,da li ih od pocetka ucite da piske stojeci ili to rade sedeci na nosi? :-D ,mozda je glupo pitanje,ali me stvarno zanima
na nosi
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »