Komentari za tekst "Vaša beba u 11. mesecu - 2. nedelja"

Komentara
176
Ostavite komentar
Nisam resila tad, tek ove godine. Ono sto sam naucila je da sve zavisi od deteta do deteta. Neko dete sa godinu pocne na nosu, neko sa dve, tri. Moja je sa dve i dva meseca. Mnogo mora da se prica i da se i zapreti, a slozicemo se svi da deca do dve godine ne mogu bas da razumeju sve sto mi hocemo.
Jasmina, kako ste resili situaciju sa nosom? Ja bih sada trebala da ga stavljam na nosu, a on uvek za vreme jela obavlja posao. Ako biste imali savet bila bih zahvalna. Pozdrav.
Za vas kasnim sa odgovorom, ali pisem za one koji sada citaju. Ja je stavim na nosu za vreme jela ako treba. Nista joj ne smeta. Drugacije ne bih uspevala svaki put da stignem.
isti problem :-(
Drage mame i bebci, naša Kruna se "pustila" sa deset meseci i 5 dana. Priča dosta, brblja. Zna da oponaša dosta životinja. Ovo ne pišem da bih se hvalila. Pišem zato što je Kruna na rodjenju dobila 7. Čim smo došli kući počeli smo sa vežbicama za vrat. Glava joj je "padala" skoro do 4meseca. A onda sama od sebe se u četvrtom mesecu počela okretati sa stomaka na ljđa i obratno, kada smo je sa 6 stavili da sedi naučila je tu radnju za 10 dana bez pidupiranja jastucima, sama se podigla u krevecu na nogice sa sedam meseci. Nije forsirana beba uopšte!! Svaka beba ima svoj ritam razvoja. Sve će bebe do 18meseci hodati, sigurna sam u to. I brbljati... Sve vas ljubimo u želimo da što lepše provedete rodjendan. P. S. Stavljala sam je na nošu ali neće da kaki. Čak imam utisak da je noša zezne pa onda kaki tek uveče...
svako dete je prica za sebe i ne treba ih porediti. ja sam mama blizanaca (decaka i devojcice). decak ume da puzi i da se dize, dok devojcica ne zna jos uvek nista od toga. prohodace svi kad im za to dodje vreme, niko nije ostao da to nije naucio, pa nece ni nasa deca... pozdrav svim mamama :)
Pozdrav drage mamice, moja cerkica ima 11 meseci i 2 nedelje i jos nema ni jedan zubic.Da li da se brinem ili ne?
Isti slucaj, moja takodje ni jedan zubic, isto 11 meseci. Nista zabrinjavajuce. Znam samo da ce biti problema kad krenu da izlaze jer ce krenuti odjednom. To zna da namuci dete.
Mislim da nema razloga za brigu, i nama su tek sad izasli kecevi. Imamo 11 meseci ;)
I moja beba je istog uzrasta i tek sad joj je izbio prvi zubic, tek se nazire. Mislim da do godinu dana nema razloga za brigu a posle se treba konsultovati sa nekim. Znam za dete koje je prvi zub dobilo sa 15 meseci, prohodalo, propricalo i tek onda dobilo zubic :)
Konsultujte se sa pedijatrom ili decijim zubarom.Stvarno ne znam, mozete malo i da potrazite na internetu...Pozdrav
Hvala mama Jelena ;)
Veliki pozdrav mami Neveni i svaka cast za komentar, slicno sam sama htela da napisem. A mami koja pita za sincica, neka se ne brine, kada on sam bude hteo pocece sa prvim koracima.
Drage Mama,moj sin ima 11meseci i dva dana-al nema nameru da hoda za sada-dali treba da brinem ili ne?POZDRAV ZA SVE MAMA I KLINCE NARAVNO
Moja beba je vec hodala kad se rodila, inace vec zna i da prica. Osim Srpskog prica i Francuski, Nemacki i naravno Engleski a ima samo 11 meseci :)))) Tako smo ponosni na nasu najpametniju devojcicu od sve dece sa Bebca :P A sad se sagorite od zavisti i slobodno negativno ocenite. :))))))
Necemo da se sagorimo, samo cemo da upisemo nasu bebu na francuski. I karate. :). Svaka cast za konwntar, mama Nevena!
Hihi :)))) Ne bih da se hvalim, ali prohodali smo sa 10 i po mjeseci :)))) Toliko o tome. Što se knjiga tiče, moj zvrk neće da čita :) samo baci knjigu i nastavi dalje. Kao što je napisala jedna mama, sve stavlja u usta, grize plastiku da ne bi grizao papir... Još nisam odlučila šta za rođendan... :)
Zaista ne razumem svrhu hvaljenja svoje dece, umesto da se razmenjuju iskustva, ideje. Da, moje dete je prohodalo sa 6 meseci, sada recituje pesme i plese :)
odlicne su drvene pino igracke i knjige koje je vec neko pomenuo - bebin dodir. sada im je interesantno i pogadjanje oblika, ima i dosta igracaka na tu temu, a kuca sveznalica me je prilicno razocarala. i jos nesto: ne razumem zasto se ovi tekstovi uvek koriste da bi se mame u komentarima hvalile svojom decom? valjda treba da napisemo predloge i dileme u vezi sa poklonima za 1. rodjendan, a ne kada je cije dete prohodalo i da li govori. svasta.
Imate knjige iz kolekcije "Bebin dodir" koje su pravljene za ovaj uzrast, strane su debele kartonske, sadrzaj saren I delovi su od posebnih materijala koje su bebi zanimljivi da dira. Moj bebac ih obozava. Nijedna igracka mu ne drzi paznju a ovim knjigama se uvek vraca, prava stvar!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »