Komentari za tekst "Koliko trudnica sme da se ugoji?"

Komentara
270
Ostavite komentar
Iskreno, koliko ste se ugojile do 5. meseca?Narocito mame koje nisu imale mucnine.Ja sam vec 3kg a stomak mi se jos ni ne nazire pa me strasno brine koliko li cu jos nabaciti kad pocnem stvarno da rastem.
Ja sam u 18 nedelja, 6 kg...
Ja sam isto sada 5. mesec i ugojila sam se 3 kg... Ali mi se stomak vidi malo . Od treceg meseca idem na jogu i vodim racuna o ishrani i mislim da je to ok?
Ja sam u 32.nedelji trudnoce i imam 12kg vise :)
To je u granicama normale, pa se ne opterecujem previse. A i niko mi ne vjeruje da sam bas toliko nabacila :)
Nadam se da cu ih brzo posle porodjaja maći. Iako, najbitnije je da mi moja djevojcica bude ziva i zdrava...pa cu kile skidati. :)
Pozz svim buducim mamicama!
Ima tu i vode, nije to samo visak kg.
Napokon neko da pomene kako je tu i voda! I grudi su totalno nabujale. Vse to se vidi na vagi
30.ta nedelja i 12 kg vise. Bebac
se lepo razvija, hvala Bogu i to mi je najbitnije. Jedem normalno, a o visku cu razmisljati posle. Smatram da je ovo malo bice bitnije od svega. ;)
Ja evo za koji dan ulazim u 8 mesec, ugojila sam se samo 4,5kg, da li je to normalno, a beba mi ima 1400gr?
Nije normalno!
Pozdrav svim buducim mamama! Imam jednu veoma vaznu dilemu, da ne kazem problem. Naime, u 25oj nedelji trudnoce sam, i ugojila sam se vsega 2,5 kg, od pocetka trudnoce. Da li je to u granicama normale? Svi mi govore kako trebam da jedem za dvoje i ostalo, al ja zaista nemam apetit za dvoje, jedem normalno ko i ranije, mozda samo malo vise ( kolicinski). Sve analize su mi u redu, samo me to buni.
Nije mi jasno kako...
Koliko mora! U sedmom sam mesecu i imam 10 vise. Pozadina mi je dva put veca, brus ne mogu da nadjem da mi odgovara (70 D) i imam stomak koji je na moje siroke kukove veeliik. Zato su mi ruke, noge i lice isti kao i pre. Jedem sta mi se jede, sreca pa je to uglavnom voce. Ne zavaravam se sa kasicicom sladoleda, ali znam da kazem ne mora bas to, te zamenim cips jabukama. Znala sam u sred noci da se probudim kolko sam gladna. Malo cokoladno mleko i 2-3 keksa su smirivali stvar u tezim oblicima,banane u laksim.
Ne preterujte sa kretanjem po sistemu mogu ja to. Nije neophodno da pokazes svima kako mozes i da se nije nista promenilo. Jeste i to puno. Na snazi je novi odeljak pod naslovom Kolko mogu i kako mogu! Ako mozes da plivas dva sata ili da okopavas bastu i prija ti, napred. Ako ne mozes, lezi. Trazi casu vode i ne ustaj dok gledas film po jos kokica. Posalji nekog. Moze ti se!
ja sam se u prvoj trudnoci ugojila preko 30 kg posle 2 god. vratila sam devojacku kilazu ,sin mi sada ima 9 god. ja sam sada treci mesec dobila sam vec 1-2kg prestala sam da pušim ,cesto sam gladna al jedem po manje ne opterecujem se za kilazu ...znam sebe i svoju upornost da cu opet imati devojacku kilazu ....;)
Drage mame, trenutno sam u 32 nedelji trudnoce i ugojila sam se oko 19 kg, i ako me dr ogranicio sa "idealnih" 15kg (do kraja).. do petog meseca sam imala kilogram manje nego pre trudnoce,a od petog do sad vec osmog sam dobila ovih divnih 19kg, ali se zaista ne opterecujem. Kako doslo, tako ce i otici :D
Ja sam se ugojila oko 20kg i rodila sam devojčicu tešku 4,400g. Jela sam pite, kolače, pice, supe, bureke ma jela sam šta mi se god htelo. :) Sad bebac ima sedam meseci.

Pozdrav mamama
U 9.mesecu sam. Ugojila sam se oko 7kg. Jos jedan kg i dovoljno :-)
U prvoj trudnoci sam se ugojila 35kg. Jela sam preterano najdostupniju hranu, pekara za skoro sve obroke. Radila sam i nisam uspevala da se organizujem. Mnogo sam patila, jer su svi komentarisali moju velicinu, plakala sam milion puta zato sto sam debela. Kada sam rodila, borila sam se da dojim, cim bih smanjila obroke, beba mi je bila nervozna i imala sam manje mleka. Rodila sam zdravog, naprednog decaka, lepo je dobijao na tezini od sisanja, sve je bilo sjajno. Nakon 4meseca od radjanja sam zapocela dijetu i vrlo brzo izgubila 20kg. Onda sam saznala da sam ponovo blagoslovena. Zelela sam da se manje gojim, ali telo je takvo, pravi najbolje moguce okruzenje za nase bebe. U osmom mesecu trudnoce imam 18kg vise, sad vec 100kg. Teska sam i tesko mi je fizicki. Ali ovog puta se ne opterecujem, necu sebi da unistavam najlepse trenutke. Ne komentarisite debljinu, velicinu itd kod trudnica. Lepo u engl jeziku postoji izraz baby fat. To je sve ukupno ludilo od hormona, sve se mi borimo da sve podnesemo najbolje moguce. Kada ponovo budem uzela svoj zivot u svoje ruke, potrudicu se da izgledam kako zelim
Citala sam razne tekstove o tome koliko trudnica treb da se ugoji,da je idealno i zdravo za trudnicu od 12 do 16 kilograma...i moje misljenje je da apsolutno nisu u pravu,pa nije svaka zena ista,ni svaka trudnoca nije ista...svako ima razlicite potrebe i nacin zivota. Ako je moje misljenje pogresno onda cu ja biti u problemu...za nedelju dana ulazim u 7.mesec i vec sam dodala 16 kilograma,od starta sam pocela da se gojim. Nisam imala niti mucnine,niti odredjene potrebe za slatkisima i odredjenom hranom....Tamanim iskljucivo jabuke,banane i cedjenu narandzu. Trudim se da skoro svakog dana imam sveze skuvanu corbu od povca,pa ako sam od toga dodala 16 kilograma onda svaka cast za mene. Do skoro sam bila opterecena time,a sad vise ne....bitno mi je da bebica normalno raste i razvija se,a da li cu do porodjaja da dodam jos 5 ili 10 kilograma apsolutno me ne zanima.
u trudnoci sam tamanila slatkise kao blesava.Inace imam jak apetit tako da sam stalno nesto zvakala dok nisam usla u 8 mesec.E onda su pocele kiseline i povracanje zbog kojih bi mi preselo sve sto stavim usta i sta god uradila nije pomagalo.Cak sam i ceo porodjaj povracala,ali zato cerkica ima kosu kao da ima 3-4 meseca.Istina je izgleda da su kiseline jer bebi raste kosa.Ukupno sam se ugojila 11 kg i evo sad 10 dana posle porodjaja vratila sam se na 58 kg koliko sam imala pre trudnoce.Nista mi nije ostalo viska.Tako da mame opustano.. sve ce doci na svoje samo vi uzivajte.
Ušla sam u 6. mjesec trudnoće i udebljala sam se 5 kg. Ja sam prezadovoljna, s obzirom da jedem sta mi se jede... nisam opterecena time, samo ne veceram. Pozz za sve!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »