Komentari za tekst "Kako funkcioniše bebi frendli program?"

Komentara
28
Ostavite komentar
Imala sam carski rez, beba je od starta bila uz mene, bez obzira sto sam bila prikljucena na infuziju i nosila kateter. Jedina je razlika sto u Svajcarskoj ima osoblje koje hoce da pomogne u svakoj sekundi, sto nazalost kod nas nije slucsj. Pozdrav
Prva dva deteta sam rodila u bolnici gde nema bebi frendli programa. I bilo je lepo donesu ti bebu na podoj i odnesu tako da moze zena da odmori. I dojila sam decu i pored toga i volim svoju decu i ako nisam bila bas sve vreme po rodjenju sa njima . Trece dete sam rodila u bebi frendli bolnici. Porodjaj mi je bio najlaksi i uopste se nisam namucila ono sto me je namucilo i umorilo je bilo to sto smo nas nekoliko bile u sobi sa bebama koje non stop placu. Ocajne majke su molile sestre da uzmu bebe na kratko jer su bile iscrpljene rane su nas bolele jednom recju jedva sam cekala da se dokopam kuce svoje. Ja podrzavam bebifrendli ali na drugaciji i humaniji nacin nego sto se on ibavlja kod nas..
Kako treba da funkcionise bebi frendli program na odeljenju carskih rezova i da li je to uopste izvodljivo s obzirom na sve poteskoce koje ovakav porodjaj nosi? Hvala! Pozdrav mamama!
Dobro je pitanje, jer sam se porodila carskim i ne mogu bas da zamislim BF program bar u danima kada je prikljucena infuzija i kateter. Posle je lakse, nisam bas bila brza i hitra kad ustajem iz kreveta, ali sam mogla sve da obavljam oko bebe. Bez obzira sto nije bilo BF programa, bebe su nam donosili na svaka dva sata i ostavljali sat pa i duze, a za to vreme su bebe klopale, mazile se i uzivale sa mamama. Neko od sestara bi gotovo stalno bio blizu, ukoliko zatreba pomoc. Sve u svemu bio je obezbedjen oporavak mamama, pomoc oko svega sto zatreba, ali nije manjkalo vremena sa bebama.
Ja sam se porodila u Uzickom porodilistu i sestre su haos. Niko mi od sestara nije usao u sobu 4,5 sati nakon porodjaja. Doktorke usle i cudile se sto niko nije dolazio..Trebale su da dodju da mi pomognu da ustanem prvi put,da mi pokazu pravilan nacin podoja,medjutim sve sam to sama..Kad sam pitala sestru kako se izmaza.ona mi na to rekla pa tebi su meke grudi ne treba ti izmazanje..I sestre kpje rafe sa bebama su bas grube,nemam reci..Jedva sam cekala da izadjem. To je strasno da tako bude na odelenju gde bi trebalo da bude najlepse..
Ovo mozda funkcionise u svetu a kod nas...ma sramota jedna! Na moje pitanje kako se doji beba, da mi pomognu odgovor sestara je bio "stavis na sisu i priroda sve sama resi" Do dolaska kuci grudi tvrde i upaljene, taj bol nikad necu zaboraviti....e to je nase zdravstvo....a inace i sama sam zdr.radnik i to mi je najtuznije od svega...
























Da, da kako da ne! U Kragujevackom porodilistu, bebu stave minut po porodjaju na tebe i sto pre je zamotaju i iznesu da uzmu koju paru. Beba je sve vreme sa majkom, sestre je presvuku u toku dana 2 puta. A obuka o dojenju, pa ni oni ne znaju za to ili ne zele da pomognu, ja sam svaki put bila dosadna i molila da pogledaju da li bebu drzim pravilno na dojci.
Ma strasno, bolje da se ovaj program ukine vec da se lazemo
Isto uskustvo imam! Jos sam zamolila da ne dohranjuju bebu adaptiranim mlekom jer se ja ovamo izmlazam i prosipam mleko a oni na spriceve hrene bebu jer je bila na fotosuncanju. Onda sam ja gledala na sat pa nosila tamo svojr mleko ne bi li uhvatila kad hrane bebu. Das svoje pelene za presvlacenje ja sam kupila Pampers beli oni vrate bebu ona nosi one parfemisane pelene. Nisu mi jasne ni te majke koje su kupile te pelene ali dobro njihova stvar. 2 puta presvuku bebu, majkama ne daju. Oni ove programe zloupotrebljavaju da bi dobili sredstva ako me razumete. Uglavnom za nesto lepo ono bude grozno iskustvo. Pa se pitaju za natalitet. O higijeni i hrani tek ne bih.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »