Komentari za tekst "Ovo su najčešći mitovi o strijama"

Komentara
79
Ostavite komentar
Svaka osoba je prica za sebe. Ja nemam ni jednu striju, u trudnoci sam se 7kg ugojila a i inace nisam debela. Rodila sam u 33-oj godini a negde sam procitala da zrela koza manje puca. To naravno ne znaci da ce svaka zena koja radja kasno imati kozu bez strija vec da ih ima manje nego da je jako rano rodila. Naravno ovo je samo procitano , ne znam da li je stvarno tako.
Ja sam u trudmoci dobila strije svuda osim po stomaku...
Moj slucaj je rijedak. Ispucala sam totalno od pojasa, stomak i butne sa zadnje strane do koljena .Mazala sam se sa svacim ali nije pomoglo Prosto to je uzasno vidjeti . Da li imate neki savjet ,kako bi to moglo da se sanira makar malo?
probaj contractubex za oziljke,ja sam pocela da mazem na ranu od carskog,pa sam na nekim forumima procitala da deluje i na strije,jer su i one oziljno tkivo,za sad mazem nekih desetak dana i vec ima nekih pomaka,nadam se da ce uspeti da ublazi jos...
Niko ne zna hoce li ih dobiti ili ne. Cak i one zene koje tvrde da imaju kvalitetnu kozu jer u prvoj trudnoci nisu popucale,desi se da popucaju u drugoj! Ono sto je do nas je da se mazemo,masiramo nezno kozu,i pazimo da se ne ugojimo mnogo,a narocito ne naglo...i to je to.
Moja koža je jako sklona strijama, imam ih jako puno jer sam ranije često varirala u kilaži. U trudnoći sam stomak mazala samo sa Pantenol kremom koji inače regeneriše kožu... i još uvek ne mogu da verujem da nemam ni jednu striju posle tolikog rastezanja kože...! Znam da su se mnoge trudnice mazale skupim kremama i da im nije pomoglo a Pantenol uopšte nije skup!
Ja se slazem sa Suninom konstatacijom o udelu genetike na dobijanje strija,tj.da genetika utice na kvalitet i elasticnost koze.( I draga Andrijana nije ti genetika samo majka,imas i ocevu stranu,pa se geni mesaju a eto sa kozom nisi imala srece da je nasledis od mame.)Ja sam dobila strije pred sam kraj trudnoce i to sa strane-iznad bokova mnogo,i po butinama, a po stomaku tek po koju malenu i to posle porodjaja.Ugojila sam se oko 18-19kg,uopste ne mogu da ih se resim(svega 7-8 sam izgubila porodjajem pa sam u dojenju nabacila nazad jos 2-3kg),i stomak mi i landara,i mazala sam se,ali eto nije vredelo. Ne licim vise na sebe od pre ali eto sta smo sve sposobne sebi svesno da uradimo zbog dece?!Nisam zadovoljna svojim izgledom ali za mog malog andjela sve bi isto ponovo uradila.
Izuzetno sam mrsava i u prvoj trudnoci sam se ugojila 25kg. Redovno sam koristila Chicco kremu protiv strija i nijednu nisam dobila na stomaku ali sam ih zato dobila ispod prepona, na unutra, jer mi nije palo na pamet da tu mazem. Verujte mi, strije se ne dobijaju u trudnoci vec odmah posle nje, zato cuvajte se
Preporucujem svim buducim mamama da,ma koliko ga hvalili,ne koriste Saljicev melem za strije!Ja sam ga koristila svakodnevno i nista mi nije pomogao!Strije su mi se pojavile po grudima,stomaku i nogama i cini mi se da ih je bilo sve vise i vise.Onda dam kupila Prevenstria preparat i gotovo da su nestale!Jeste skup,ali vredi!
Ja koristim Saljicev Striet, po preporuci nekoliko devojaka. Nemam apsolutno ni jednu striju. To je sve individualno, ne znaci da je proizvod los.
Ja sam u 38.nedelji trudnoce, cekam da se porodim, a ni jednu striju nisam dobila u toku trudoce. Punija sam i sklona gojenju, pa sam se zbog toga i plasila da se ne ugojim previse u trudnoci, a da ne pricam o strijama. Ugojila sam se ukupno 15kg. Meleme sam pocela da mazem tek od 5-og meseca,verovatno zato sto nisam imala stomak uopste do tad, a tad je tek poceo da raste... U pocetku sam koristila happy mama ulje i bilo mi je ok, ali posle nisam mogla tako lako da ga nadjem u apotekama, pa sam presla na saljicev melem koji koristim skoro celu trudnocu, i stvarno je super. Savetujem vam da ne bacate pare na skupe proizvode protiv strija, jer ne verujem da imaju bolji efekat...
Ja sam u 7 nedelji trudnoce i pocela sam da se mazem cim je trudnoca konstatovana Pavlovicevom kremomom, koju mi je apotekarka posavetovala, iz razloga sto sam jako sklona pojavi stih.Koji se vama melem ili krema pokazala kao najefikasnija?
Vecu glupost skoro nisam procitala. Ja sam na pola druge trudnoce, mrsava sam i nemam strije. Posle prve trudnoce mi uopste nije "landarao" stomak, stavise, niko ne bi rekao da sam radjala ikada... Ovo se naravno odnosi na tekst koji je postavila cetvorostruka mama...
Svaka zena je drugacija, drugaciji je kvalitet koze i svaka ima neki svoj nacin nege. Neka dobije strije, neka ne... Srecno svim trudnicama...
Ja se nisam mazala, nisam se ugojila u trudnoći, a nemam strije.

Cetvorostruka mama, ne mršave trudnice koje su fit, već se samo ne ugoje. Budu lepo negovane, u kondiciji i srećne što je to tako. A i lakši im je porođaj, jer su u formi i imaju mišiće umesto sala.
I sta sad, hoces aplauz?
Drage moje ja sam prve strije dobila sa 8 god! zbog naglog rasta i ti na kolenima, vodoravne! Tada mi je koza bila cvrsta, a u prvoj trudnoci sa 31.god, koza vec mlitavija, 2-3 strijice oko pupka, a moja mama mene je rodila sa 21. i stomak joj je prepun strija! Sada sa 35. u drugoj mazem se svaki dan, nece skoditi :-) Mazanje moze da ublazi ali genetika+stanje, kvalitet koze+ godine itd. Pozdrav svima!
Ja sigurno znam da sto sam vise u trudnoci kila se gojila to sam manje imala strija, ne moze se drzati linija tokom trudnoce a da ti ne ostanu strije, sto si mrsaviji to se vise rastezes i koza je na to naravno nepripremljena i puca brze, zato birajte, ili se malo ugojite pa smrsajte posle porodjaja ili budite mrsavice sa stomacinom i strijama. Kada se ugojite pa sa vezbama smrsate posle porodjaja ravnomerno a kad ste mrsavi i ispuca vam mnogo stomak do devetog meseca naravno da ce koza na stomaku da se landara i nece imati neke sanse da se povrati
Ja se ne slazem sa tobom. Moja mama je nas petoro rodila i nema nijednu striju,dok sam ja isarana kao zebra. Iako sam se mazala a ona nicim nije.
Ima tu i genetike. Rekla bih da genetika dosta utice na to da li cete dobiti ikada strije ili ne. Ja sam se u trudnoci mackala svaki 4-5 dan, jednostavno me mrzelo, a koza mi je inace jako elasticna i kvalitetna. Nisam narocito brinula zbog strija, negde sam znala da ih necu dobiti, zato sto nemam na koga. Moja mama posle 2 trudnoce ih nema, moja tetka, baka tj. obe bake takodje. Dok se, npr., moja sestra od ujaka mackala svaki dan raznoraznim kremicama i na kraju su joj stomak i grudi totalno ispucali. Takva je i njena majka. Jednostavno, losa koza i tu nema pomoci.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »