Komentari za tekst "Kako da sprečite napade migrene u trudnoći?"

Komentara
11
Ostavite komentar
Migrene u trudnoci sam imala jednom do dva puta mesecno. Ponekad sam uzimala Panadol (paracetamo) u drugom tromesecju trudnoce. Vise puta nije pomogao, nego sto je pomogao. Obicno su bile na pocetku meseca, mislim da su se desavale kad je trebao da mi bude ciklus i posle nekih stresnih situacija. Cesce su bile one od dva dana. U sustini nista nije pomoglo skroz da nestanu, ali mi je pomagala kisela voda, slani krekeri, koka kola, zamracena prostorija, naocare za sunce, kesa sa ledom na glavi, vezivanje glave krpom.Mozete i da probate da napravite napitak: u 2L vode iscediti 2 limuna, 1kasicicu himalajske soli i 2 kasike meda.
“Bilo bi dobro da pređete na neke alternativne metode lečenja glavobolje (primera radi mazanje vrata ili slepoočnica ruskom vodicom).” Ne brukajte se. Znate li šta je migrena uopšte? Kakva crna ruska vodica!
kako ste lecili prirodno jake migrene
Pozdrav svima,
Zelim da podelim sa vama nesto sto je meni pomoglo u nadi da ce pomoci jos nekome. Imala sam jake migrene pre trudnoce pracenje povracanjem sve do dehidratacije posle cega sam uvek zavrsavala sa injekcijama i infuzijama.. U trudnoci me je prva migrena uhvatila vec u 11.nedelji i bilo je grozno. Dva dana i dve noci muke,bola,grozote..Opet infuzije i naravno samo paracetamol jer je dozvoljen u trudnoci. Nista nije pomagalo. Kada vise nisam mogla da izdrzim probala sam sa starim receptom za koji sam bila sigurna da su samo price i da mi nece pomoci. Ljudi moji,crna gorka kafa sa par kapi limuna i u roku od 20-ak minuta kao da glavobolje nije bilo. Ne mogu vam objasniti svoju srecu i taj osecaj kada je od tako jednostavne stvari sve proslo. Nadam se da ce nekome pomoci. ♥️
Ja glavobolju imam i sada dok sam 29.nedjelji, iako nisu ucestale, al zaboli me glava.. Ja sam se rjesavala glavobolje tako sto povratim i bude mi lakse :)
Ne brigajte, sve je to sastavni dio trudnoce, tako barem kazu "starije zene". Meni je prva trudnoca i zasad je ok, samo sad vec ponekad kad bejbi drmne, osjecam nelagodu, al proci ce i to aBd :)
Ja sam neko ko pati od migrena jos od skolskih dana, i iz tog razloga bukvno sam zavisnik od kafetina. Sa strahom sam usla u prvu trudnocu, razmisljajuci kako cu savladavati bol bez lekova. Medjutim i tada, a i sada u drugoj trudnoci, glavobolja se desila samo par puta u prvom tromesecju i uspela sam da je prevazidjem bukvalno "snagom volje" tj pozitivnim mislima u pokusaju da zaspim. A sto se tice migrene nakon porodjaja, meni se javila bukvalno odmah nakon porodjaja, i bilo je jako neprijatno, nisam uspevala ni da zaspim, a bila sam i strasno umorna i iscrpljena, tako da se plasim da se ne ponovi ista prica opet.
meni je migrena pocela jos u 10god. i trajala skoro 3god.i prestala,sa prvim detetom nisam imala problema,ali sa drugim je pocelo ponovo bas pred porodjaj u nedelju dana pre termina je poceo napad migrene i to se nastavilo i posle porodjaja.sada imam 23 god.a bebac sada ima sest ipo meseci jos ga dojim ali napadi su jako bolni,iscrpljujuci i uzasni.nepijem lekove jer jos dojim bebca.
jake limunade i hladne obloge ...
Meni su prijale hladne i vlazne obloge na celu. Onda ugasim svu tehniku i tako zaspem, i kad se probudim sve prodje.
imala sam svakodnevne glavobolje puna dva meseca; nekad su bile jace nekad slabijeg intenzuteta. sa ulaskom u treci mesec sve su bile redje i sada pred ulazak u cetvrti gotovo da ih nemam. ranije, pre trudnoce, su bile redovne desetak dana pred ciklus. u trudnoci sam ipak odlucila da ne pijem nistaod dozvoljenih lekova z
a glavobolju, bilo je tesko ali sam ih ublazavala izlaskom na svez vazduh i laganom setnjom ili izolacijom u mirnu zamracenu sobu.
Ja sam imala napade u prva 3-4 mjeseca. Meni su prijale tople (suve) obloge na glavu, zamracena i tiha prostorija. Najlakse je zagrijati tako sto cete peglati peskirice.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »