Komentari za tekst "Ishrana beba: Šta i koliko u prvih godinu dana?"

Komentara
226
Ostavite komentar
u 4. mesecu se krece sa zitaricama pa posle 3,4 nedelje po zelji i nahodjenju voce ili povrce-nema 2 pedijatra koja ce reci sta prvo. ja sam u 5.mesecu davala 2 a u 6.mesecu 2 ili 3 obroka od kojih je 1 zitarice
Моја беба има 4 месеца и никако не могу да му избацим ноћни оброк. Буди се по 2-3 пута да сиса. Јер постоји неки начин да избацимо то?
Da li je moguce da uvek skrecete sa teme aman!!!!! Ovde se prica o kolicinama a tek poneki komentar je o tome! Znaci svaki put kada odem na komentare na datu temu citam kako majke nesto pitaju i lupetaju neke nevezane gluposti za svoju bebu! Gospode Boze!
pozz svima. da li ima neko problem sa davanjem vode bebi? mi imamo 9 meseci,i prosto koliko god je nudila I terala I sve,vodu uopste nece da pije,ni posle adaptiranog mleka,ni posle obroka,ni posle slatke kase... kad joj dam momentalno je ispljune.
moja beba prihvata samo toplu vodu!
Moja beba isto nije htela vodu, a nisam za to da se voda seceri... Tako da sam joj davala vodu kad je gladna... Tada popije vodu, a popije i punu količinu mleka.. Takodje, davala sam joj vodu na kasičiću, a ne na flašicu dosta dugo (skoro do šestog meseca).. Sada, kada se navikla i kada oseti žeđ, pije vodu bez problema.
Ја сам имала тај провлем,стави мало шећера у воду,ако му дајеш у току оброка,вода му само заузме простор у желудцу и он тако рећи остане гладан,јер није кркао довољно.
hvala puno na savetu.. probala sam I sad koliko toliko popije vode. pozz I sve najlepse
Probajte da bebi nudite vodu između obroka a ne odmah nakon obroka jer je verovatno sita i zato ne želi. Moja beba neće vodu odmah nakon jela ali zato nakon 10,15 minuta hoće.
I mi imamo 9 meseci i ne pijemo vodu skoro uopste...jedino ako u nju dodam malo sokica ..onda mu je ukusno i hoce malo.
Da li bi neko mogao da mi objasni da li se kolicina zitarica odnosi na merenje pre mesanja sa mlekom ili posle,jer je naravno mnogo veca kolicina posle mesanja? I da li se u dnevnu dozu mleka racuna i mleko koje pripremamo sa zitaricama ili ne? Unapred hvala!
Prvo ne znam. Drugo, da, racuna se I mleko za kasu u dnevnu dozu mleka, koliko ja znam, proveri opet, zovi Halo bebu, pedijatra, tako nesto
Imam 1 pitanje. Beba mi ima 10meseci idalje sisa ali odbija hranu. Radije izabere podoj. Kad god pokusam da preskocim da bi joj dala kasicu da jede ona place pojede 2 kasicice i hoce da sisa. Da li je normalno da u tom uzrastu ona nece da se najede sem ako sisa?
probajte da joj date neku novu igracku dok je hranite. Moja beba samovoljno uzme 3 zalogaja, sve ostalo trazi neku zanimaciju. tako da pre nego krenem da je hranim spremim hrpu igracaka, cepova, kutija. I samo menjam. I za sad mi uspeva. jer su sad oni dosta veliki da bi samo sisali.
Draga Sonja,zanima me kako ste rijesili problem sa vasom bebicom,u vezi hrane? Imam cerku koja je napunila 10 mjeseci prije 5 dana, ona u toku dana rijetko kad ista pojede, samo bi da sisa,i ako je ostavim da ogladni pa joj dam obrok koji sam pripremila,pojede 2 kasike sa suzama i sa tolikim placom,da je to nevjerovatno. Dok nisam procitala vas komentar ovdje mislila sam da samo ja imam takav problem. Spremim joj dorucak,spremim joj rucak,spremim kasicu ili kupim,napravim joj za veceru ponekad isto sto i za dorucak,svaki put sve ostane da bacim,mogu da kazem da je samo 10 put do sad pojela kako treba. Cak sam razmisljala da je odvedem kod nekog da joj pogleda vrat, da li je sve uredu. Nadam se da ce nam neko odgovoriti jeli ovo uredu. hvala
Drage mame, imam jedan problem..imam sina koji ima 2 nedelje..dajem mu samo adaptirano mleko na svaka 3 sata po 60 ml, međutim on ne popije 60 ml, nego manje..kada sam otišla da ga merim opala mu je težina za 70 grama..pomoziteee
Imali smo isti cak i gori problem sa nasom bebom. Dve su varjante najverovatnije, prva da mu ne odgovara cucla i to se inace vrlo cesto desava. (Radim sa bebama i to sasvim odgovorno tvrdim). Roditelji vrlo cesto izmenjaju sve luksuzne modele, najcesce prvo silikonske, zatim predju na one od kaucuka da bi na kraju zavrsili sa nekom ko zna kakvom nepoznatom vrstom koje odlicno na kraju prodju. Sa nama je to bio prvi problem. Poceli smo sa divnim silikonskim Aventovim a na kraju su nam doneli neku sacuvaj boze cuclu ali je delovalo!!! ( Znacajno se povecao unos, obroci su krace trajali). Vrlo je bitan i otvor na cucli. Nije dobro ako je prevelik protok, to roditelji lakse primete ali je jako bitno da nije premali. Beba se tad izmori i odustaje od dalje ishrane a ima se utisak da je sita. Ukoliko je cucla tvrdja ni siri otvor joj nece pomoci.
Ono sto je takodje vrlo moguce je i da bebi ne prija formula. Mi smo nasoj bebi najpre davali Humanu koju je dobijala u porodilistu.Promena cucle po ko zna koji put dala je izuzetne rezultate ali je prava stvar bila kad smo pogodili formulu. Posle |Humane davali smo Bebelac pa Aptamil i tu se videlo da osim cucle imamo problem i sa mlekom. Uvodjenjem Novalak CC formule krajem drugog meseca, beba se transformisala. Vec prvi obrok je kolicinski pojela kao sve druge bebe, delovala zadovoljno, spavala tu noc znatno mirnije, sto je za nas bilo pravo cudo. Sve do te noci se vrtela, cesto budila, jeckala cesto u toku noci. Nikad dobro naspavana, nikad dovoljno sita i zadovoljna. Svi su nas tesili da tako to mora. Nije nego. Nakon dva dana davanja te formule, saznali smo koliko je nasa beba u stvari jedna divna i nezahtevna beba. Sada nasa Bubica ima sest meseci i dvadeset dana i vise se nikad od tad nismo sreli sa nemirnim snom, bolovima u stomacicu i odbijanjem obroka.Sasvim lepo raste i prihvata uvodjenje cvrste hrane Nadam se da ce ovo moje pisamce biti od pomoci.
Ja se ne slažem sa tekstom. Moje dete pojede mnogo više od navedenih mera, a mrsaviji je od ostalih drugara. Jedino se slažem da oko mesec i po-dva treba poslednji obrok oko 23h.
Ja se slažem sa vama. Jer moja beba je napredovala po 850g mesečno a jela je manje od neke dece tek sada sa 10 meseci povećala sam mu dozu mleka na 210ml adapritano a 240ml mu dajem kravlje jer je verovatno kravlje blaže od adapt. pa mu ej više potrebno. Sada napreduje po 350g mesečno i dr je prezadovoljan sa njim zdrav hvala bogu motorika je od 4 meseca idealna, već ima 8 zubića i muče ga sad četvorke stoji u krevecu od 8. meseca i već 20 dana pokušava da se pusti, mislim pusti se ali krene da padne, danas se baš pustio u krevecu i stajao dve sekunde :) i onda se uhvatio da ne padne. Priča mama baba tata deda i nešto mrmlja :) Ove mere 7-8 kašika i 3-4 kašike mesa me iritiraju jer ograničavaju mame umesto da same vide koliko je njihovoj bebi dovoljno. Ja ne znam koliko kašika jede uzmem teglicu od 500g i napunim je malo više od pola on to sve pojede a ponekad neće što je normalno niko ne jede isto svaki dan. Jedan krompir šargarepa 70g mesa od prilike nisam merila svako parče mi je različito sve zavisi, malo pirinča ili par struka boranije ili šaka spanaća, brokolija, graška, to je sve normalno neću valjda meriti na kantar.
drage mamice pozdrav svima moj beban je sa 5 mjeseci imao 7 ipo kg dugacka je beba za mjesec dana ide u duzinu po 3-4 cm a napreduje svaki mjesec po 1 kg dali je to prevelika tezina :***pozdrav svim mamama
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »