Komentari za tekst "Kako teče PRIRODNI POROĐAJ"

Komentara
167
Ostavite komentar
Milka, cini mi se da nisi postavila nikakvo pitanje, vec si samo imala zelju da kazes kako cekas petu bebu. Sve cestitke i taj strah je onaj pozitivni i normalno da je prisutan. Predpostavimo da je tako nesto odgovor na tvoje >pitanje
Za moj slucaj ovaj tekst uopste ne vazi, termin mi je prosao 14 dana, bila sam otvorena 1 prst kad su me prebacili u salu za poridjaj, odmah su mi ukljucili indukciju, i pored indukcije sam se jako sporo otvarala, da su morali da mi daju i jos dve neke jake injekcije da izazovu kontrakcije! Kontrakcije sam imala toliko jake da nisam imala sekund vremena da odmorim a kamo li da disem kako su nas ucili na vezbama, tj ostajala sam bez daha koliko su bolovi bili jaki!
Drage moje,
moj prvi porodjaj trajao je 40 minuta,drugi 15 minuta...Slazem se da boli ali kratko traje.Treba samo sto duze biti kod kuce.U porodiliste tek kad kontrakcije krenu na 5 minuta...Ja sam u 28.nedelji po treci put i jedva cekam da zagrlim svog bebca.
Poz svima i glavu gore...najjace smo.
Svim mama koje se plase. ja sam se poradjala u gradskoj bolnici, imala sam kobtrakcije dva dana... bila sam premorena... ne ispavana. umorna... ma sve... stomak boli kao da ces da dboijes, ledja se cepaju.... poslednjih mesec dana nisam mogla iz kreveta da ustanem bas sam bila nikakva... naravni a sve to je postojao razlog...
porodjaj je protekao relativno brzo. sat i po vremena, jer sam skusala babicu sta je pricala. poradjala sam se bez epidurala, sasvim prirodno.
dali su mi indukciju pred kraj jer sam se slabije otvarala. poslednji napon je kao da umires, samo sam mislila kad ce vise. u svakom momentu osecas gde je bebica... hocu reci daaa, porodjaj ne boli. jednostavno bole kontrakcije.. nakon dolaska moje mie na svet suprug i ja smo bili odusevljeni. bila je pravi med !!
ali komplikacije su bastale posle... pupcanik se vezao oko posteljice. i ona mesec dana nije imala dotok hrane.... ne znam samo kako pored silnih uz niko nije video.... :/
posteljica se raspala u meni.... uspavali su me.... i izvadili posteljicu, nije moglo drugacije.... zato kazem svim mama... insistirajte na razlicitim lekarima... moj savet na onog koji vam uliva najvise poverenja. pozdrav
Da je porodjajni bol nepodnošljiv, ne bi nas ni bilo. To šta žena može da podnese, ne može ni najhrabriji muškarac. Porodila sam se pre 10 dana i dobila andjela od 4100 g i 54 cm. Kad su krenule najjače kontrakcije pretila sam da će biti jedinče. Babica me je samo pogledala. Kad se sve završilo, kad sam videla to malo-veliko čudo, babica me je pitala kad ću ponovo doći. Odgovorila sam: "Za godinu dana." I bez obzira što sam sečena, što me je mališa pocepao laktom, što su me šili na živo, što sam izgubila dosta krvi... i dalje mislim isto. Mi smo bre zmajevi.
Svaka cast mama !!! Ovakve rijeci ohrabruju, divna si osoba, pored ovakvog misljenja !!
Sto se tice epidurala, znam zenu koja je imala dva porodjaja i koristila je epidural oba puta, a inace poradjala se u inostranstvu i porodjaj joj prosao super bez velikih bolova, ali su joj rekli da epidural moze ostaviti posledice nakon nekoliko godina, bolove u ledjima itd.. Naravno u tim trenutcima nije obracala paznju, medjutim 4 godina nakon zadnjeg porodjaja joj se desavaju bas te posledice.. Ja sam u 39 nedelji i preferiram cisto prirodni porodjaj, mislim da takav dar vredi svakog bola i kapi znoja.. Veliki pozdrav mame! :)
Sve krece iz glave... ako odes uplasena, bice strasno, ako odes opustena bice divno!
Meni je licno porodjaj nesto najlepse sto zena moze doziveti i prosto mi je zao muskaraca sto nikada nece znati kako je to doneti na svet jedno divno bice! Sa osmehom sam rodila dvoje, a ako Bog da volela bih jos...
Ako nesto i boli, to se sve zaboravi! A kada pocne da boli, to znaci da cete uskoro upoznati svoje najvece bogatstvo
Upravo tako. I ja imam isti stav po tom pitanju. Ako dozvolis strahu da vlada tvoj porodjaj bice tvoja horor prica. Zato samo hrabro!
Drage mame,pre par meseci donela sam na svet moju malu princezu. O porodjaju sam znala iz sestrinog iskustva. Ona i doktor koji mi je vodio trudnocu su mi preporucili epidural jer sam imala veliki strah od bola i mogu vam reci da sam uzivala u porodjaju. Zasto trpeti bol ako ne mora. Zena u boksu prekoputa mog se poradjala 26 sati a ja 3 od prijem u salu. Epidural ne samo da suzbije boj od kontrakcija,vec opusti sve misice i deluje kao indukcija pa porodjaj brze prodje,beba se ne muci,vi odmorne. Kasnije na odeljenju se tacno vidi ko se kako poradjao,ja sam mogla da trcim maraton! Svima bh preporucila epidural,zasto biste trpele. Iovako cete biti izmorene. To je moje iskustvo i savet za sve mame koje razmisljaju o epiduralu.
ja sam se poradjala 100 puta ali stvarno ne zezam moj muz kaze da dok ne dobij sina nece se smiriti
Sanja dabogda se poradjala jos sto puta hhahahahhaahha
ja sam sada u 5 mesecu i jako se plasim porodjaja jer su mi neke zene rekle da su to jaki bolowi bas jaki ne podnosljiwi....trudim se da ne marim na te price ali ipak mi je owo prwa trudnoca i nisam upucena ni u sta sto je wezano za porodjajno iskustwo :)
svaka mu cast a vala i tebi
Draga Sanja ja imam dve cerkice starija ima 3 godine,a mladja 5 meseci vise sam se uplasila sad nego na prvi porodjaj...Moj savet ti je ne slusaj druge i ne dozvoli da te plase tebi ce biti tesko ne njima zato uzivaj u trudnoci.
Draga Sanja,preporucila bih te neku skolu za trudnice,tamo ce te uputiti u sve najbitnije stvari,pogotovo je vazno pravilno disanje.Imam cerku od 12 god.i cerkicu od 5 meseci.Toliko velika razlika je upravo iz straha od porodjaja,jer sam prvi put jako lose prosla,porodili su me vakuumom,sto je bilo jako stresno i za bebu i za mene.Sada imam 39.god.bila sam najstarija u skoli za trudnice,ali sam se osecala i ponasala kao da mi je prvi put.Ovaj porodjaj sam jako lako podnela,iako 12 god.starija u odnosu na proslu trudnocu.To sve zahvaljujuci znanju koje sam u skoli stekla,od pucanja vodenjaka,pravilnog disanja do ponasanja tokom porodjaja.Dakle,to ti savetujem od srca!
Nemoj sanja nije to nista ja sam se poradjala 14 puta i sada sam u 15 trudnoci zbog moga ludog muza znas on trazi sina a ima 14 lepih devojcica
To je jedini najveci bol koji se i brzo zaboravi!!! Ja sam u 30 nedelji i ovo mi je treca trudnoca, samo opusteno :)
Zelim svim trudnicama da kazem da se NE PLASE porodjaja.... Sad verovatno kolutate ocima, na foru lako je reci. To kazem jer su mene "neke divne zene" toliko uplasile, da sam ja mislila da cu tamo da umirem od bolova, da gubim pribranost, razum. Porodila sam se za pet sati od prijema u porodiliste, prirodno i bez epidurala, a bolovi su bili malo jaci od menstruacionih. A beba je 4600.... i nista!!! A cega sam se sve naslusala, strasno! takve price mogu da pricaju zene kojima je porodjaj jedina stvar u zivotu na koju su ponosne, pa valjda ocekuju medalju za to. Uzivajte i samo polako. Ne slusajte te "bitne zene" , a trudite se da disete dok traju kontrakcije, a ne da se grcite, jer mnogo manje boli. Sve najbolje drage trudnice!
Želim da ohrabrim sve mame koje su imale dug prvi porodjaj kao ja. Nedavno smo dobili drugu bebu, pordjaj je bio neuporedivo lakši i brži. Prvi 22 sata, drugi 2.5 sata! :) Samo hrabro smireno i slušajte dr i babice . , ljubim vas!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »