Komentari za tekst "Koliko trudnica sme da se ugoji?"

Komentara
270
Ostavite komentar
Ugojila sam se 30kg, nisam preterano ni jela, niti sam preterano pazila, niti se opterecivala time, prosto sam sklona gojenju. rodila zdravog divnog decaka, sada ima 9 meseci, meni je ostalo jos 5kg da skinem, kad bude prohodao oticice i to ;-)
ovo sto si napisala mi uliva nadu... sve citam ostale komentare kako su se buduce mame ugojile do 6 meseca po 4, 5, 6 kg i osecam se kao slonče... ja sam trudnocu zapocela sa 64kg sto je na moju visinu meni lepo stajalo... i evo u 24toj sam nedelji trudnoce a vec imam 12kg viska :| Nije da jedem kao"mećava"ali niti preterano vodim racuna. jednostavno jedem sta mi se jede i kad mi se jede... U sutini nisam ovisnik od slatkog pa ne vidim razlog svoje kilaze u tome, moguce da su testenine jer mi one odgovaraju zbog gorusice koju osecam pa ih jedem uz svaki obrok sto ranije nisam. bas sam se brinula da cu dostici i preko 20kg ako ne boze me sacuvaj cak 30kg do kraja trudnoce. i pomislila sam da cu se jedva posle otkaciti tok viska.... ali posle tvog komentara shvatam da to i nije nemoguce ako se desi.... Ahhh hvala na pozitivnoj vibraciji! :)
zene vi se ne gojite nego ste u blagoslovenom stanju :-)
Bravo za komentar!
Cao buduce mamice, evo i mi smo usli u 24 nedelju, mislim da se nismo puno ugojili svega 2,5 kg, al sam ja svaki dan u pokretu odkad ustanem dok nelegnem, dnevno predjem i do 5 km, kopam, sadim, rasadjujem, radim non stop.... Tako da se ne nervirate svaka trudnoca je razlicita od zene do zene...
ja sam u sedmom mesecu trudnoce,jos malo pa u osmom i ugojila sam se 10 kg.sve mi je otislo u stomak, a i mrsavica sam pa se ne brinem uposte ,mnogo se krecem i setam pritom jedem voca od kako sam ostala trudna vise nego ikad :) doktorka mi kaze da super izgledam i da je ta kilaza skroz ok :)
Cao buduce mame,ja sam u 6 mesecu,i udebljala sam se,samo 3kg. Doktorica kaze,da bebica super napreduje. I odusevila se mojoj tezinom. Umesto slatkisa i testa.koji ne pomazu ni vama vasoj bebi,pojedite sezonsko voce. :-*
Joj Suzi sve je to divno sad, sta ce biti kad se porodis? Moras malo da das prostora i bebi da uziva a ne samo ti i doktorka :) ;)
Suzana, Suzana.... cccc......
Cao lepe mamice! Evo i ja da se javim :) Sad sam usla u 19 nedelelja i ugojila sam se 3 kg. Neko od nas ugoji se vise neko manje ali svi smo mi razliciti i sve je normalno u trudnoci. Poznajem cura koja je dobila 40 kg u trudnoci i za godinu dana imala je manje nego prije trudnoci. A moja sestra gubila kg tokom trudnoci a dobila je potpuno zdrava beba. Cao i uzivajte :)
Mi jedemo sve, ama isto kao pre trudnoce, mozda malo vise mleka i voca nego pre, ali tu je i slaninica i kobasice, stvarno sve, ali moj metabolizam je takav pa smo se ugojili oko 3 i po kile, evo ulazimo u 27. nedelju, bebac je veliki pravilno se razvija.. Pritom moramo da lezimo i odmaramo.. Tako da je sve individualno.. neko ce dobiti skupa 6 neko 16 ali je najbitnije da se beba pravilno razvija i da je nalaz krvi dobar.. :)
ja ulazim u 20tu nedelju i ugojila sam se 5kg ..nadam se da nisam preterala:)

sa prvim detetom sam se ugojila 22kg, sa drugim 16kg a evo me u 32nedelji sa 17kg viska za sad, sto znaci bice i 25kg na kraju. sve su mi trudnoce bile razlicite sto se tice mucnine, grickanja i svega ostalog :)
Ja ulazim u 18-tu nedelju .Svako jutro proveravam kilazu,eto čisto kao neki mali ritual. Ujutru mi je kilaza ista kao pre trudnoce, ponekad je uvece 1 kg više. Trudim se da jedem zdravu hranu.
13.sam nedelja i ugojila sam se tek 2kg...da li je to premalo?stalno grickam nesto,ali se to bas i ne primecuje...
25-ta sam nedelja I dobila sam 3kg I 500 gr. Krenula sa 61 kg a sad sam na 64 I 500 gr. Visina 163cm. :)
Joj Danice zvezdo sjajna, hehehehhe ja sam u 16 i imamo iste mere... Kukuuuuu meni :)
Za 4 meseca ugojila sam se 2kg i ne znam kako da obuzdam zelju da stalno nesto gruckam :(
27.nedelja i +7kg-a...ali tek dolazi period ubrzanog dobijanja kilograma...treba izbaciti slatkise, ali je tesko odoleti :)
ja sam se za 26 nedelja ugojila 4 kilograma.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »