Komentari za tekst "Kako da otvorim bolovanje radi posebne nege deteta"

Komentara
70
Ostavite komentar
Da li neko zna koja su moja prava posto dam ja crnogorski osigiranik a dijete srbijanski..dakle..na porodiljskom sam bolovanju koje mi osticr za mjesec dana,sada bih da produzim ali zbog posebne njege djeteta.zanima me da li ce moje osiguranje da prizna izvjestaj dr iz srbije
Pozdrav svima,
Radim u državnoj firmi na određeno. Porodiljsko mi ističe 21.maja a beban će tada imati 11 meseci. Ujedno mi i rad prestaje tim datumom. Nisam u mogućnosti da platim vrtić, dadilju niti išta slično. Želela bih da budem uz njega bar još 4-5 meseci pa me zanima da li ikako mogu da otvorim bolovanje za posebnu negu deteta ako je dete (hvala Bogu) zdravo? Da li bih u tom slučaju ostala bez posla ili je poslodavac u obavezi da mi produži rešenje o radu? Na koliki period lekarska komisija može da odobri odsustvo sa posla? Koliko pre isteka porodiljskog trebam da se obratim lekarskoj komisiji? Koliko se čeka na njihov odgovor?
Hvala svima unapred.
P.S.Svaka informacija bi bila i više nego dobro došla.
ja sam na bolovanju dve godine imam prava na trece deta da li i ja imam prava da produzim bolovanje na negu deteta ili kada bi uzimala bolovanje 15 dana na deta pa mesec na sebe pa opet na drugo pa na sebe bez komisije da li neko zna ko to placa drzava ili poslodavac hvala vam....
Marija, da li si uspela da produzis bolovanje?
Marija,

ne znam da li Vam je neko vec dao odgovor.

Posebna nega deteta ide na sifre fizijatra ili neurologa. Neurolog je bolji jer je teze da se ustanovi na samoj komisiji stvarno stanje deteta.

Obzirom na to da Vase dete ima skoro dve godine na fizijatra tesko da bi imalo sta da napisu.

Bilo bi dobro da par meseci pre isteka idete na pregled kod nekog neurologa (najbolje prvi put privatno kako bi rekli istinu da vam treba zbog produzetka bolovanja i zamolili da Vam napise nesto).

Posto je komisija postala rigorozna i lekarima koji Vam pisu nalaze je jednostavnije da Vam "provuku" neku dijagnozu kroz vise nalaza nego kroz jedan i to pred samu komisiju - posebno sto je dete veliko i vec bi se raznorazni neuroloski problemi uocili.

Sto se tice komisije ona je na opstini na kojoj se nalazi preduzece.

Nadam se da sam Vam koliko-toliko pomogla

Pozdrav,

Ana
Jasmina, da li si saznala odgovor na tvoje pitanje? Javi molim te! Pozdrav!
kako se popunjava oznaka kada se produzi porodiljsko sa bolovanjem radi nege deteta,da li moze porodiljsko bolovanje ili mora bolovanje radi nege deteta do tri godine
Pozdrav, interesuje me da li je moguce dobiti od strane komisije bolovanje za posebnu negu deteta ako ste posle isteka porodiljskog radili. Naime, ja sam posle isteka porodiljskog bolovanja radila mesec dana, u medjuvremenu je doktorka iz Sokobanjske na redovnoj kontroli u vezi prohodavanja deteta( koje jos nije prohodalo) ustanovila da jos uvek ne sme da se forsira da stoji zbog slabosti zglobova, stopala na unutra, nepravilnog i nestabilnog sedenja sa nogama izvijenim na spolja, moranja da se prave posebne cipelice u Rudu, dodatnih vezbi kod njih i kod kuce....i jos brdo stvari, dala predlog za komisiju za ovo bolovanje. Pa me interesuje da li neko zna da li to bolovanje moze da se dobije iako sam radila mesec dana posle porodiljskog? Hvala
Sta je bilo na kraju vezano za vas slucaj jel moze odmor pa produzetak porodiljskog?
Hej Jasmina, jesi li dobila odgovor?
zanima me da li posle isteka porodiljskog sme da se koristi stari godisnji odmor ili bolovanje na sebe, dok se ceka poziv komisije za negu deteta?
Monika trazi od pedijatra da ti otvori bolovanje kako bi premostila vreme dok ne zavrsis sa komisijom.
Pozdrav. Interesuje me sledece: porodiljsko mi istice 1. februara a kod fizijatra imam zakazano 22. januara, a posle na komisiju se,kazu, ceka 2-3 nedelje. Sta da radim kad mi istekne porodiljsko dok docekam komisiju??
Poštovana, interesuje me epilog Vaše priče, pošto sam u istoj situaciji. Da li bolovanje od strane pedijatra može da premosti taj period i da li je onda moguće refundirati zarade za period bolovanja radi nege deteta od strane države? Da firma ne bude oštećena u tom slučaju.
Pozdrav, interesuje me sledeca stvar. Meni porodiljsko istice 8.12.2011., treba od fizijatra da dobijem dokumentaciju za komisiju koja bi mi odobrila posebnu negu deteta. Medjutim, fizijatar mi je zakazao 6.12.2011., a komisija zove na pregled tek za 2-3 nedelje, sto znaci krajem decembra. Da li ce mi komisija dati posebnu negu od zavrsetka porodiljskog retroaktivno ili od dana kada odem na komisiju? Da li izmedju mogu da uzmem odmor, pa da nadovezem posebnu negu deteta a da pritom bude placeno 100%?
Da li ste mogli tako odmor pa produzetak?
Pozdrav, interesuje me kakva je procedura ako se otvori bolovanje za posebnu negu deteta, tj. imam samo jednu nedoumicu - koliki je iznos plate (100% ili recimo 85%, kao sto je standardno kad se uzme bolovanje zbog deteta) i ko tu nadoknadu placa (firma ili drzava, kao u slucaju porodiljskog)? Moja firma nece imati nista protiv da me pusti, ali moraju da znaju da nece imati nikakve troskove zbog toga.
meni su dali na komisiji bolovanje ali isto imam problem sa poslodavcem zato sto mi ne da papir da se slaze sa tim znaci odlepicu vise od svega
Sta se desava ako komisija odobri produzenu negu deteta nakon zavrsetka porodiljskog odsustva, a poslodavac ne zeli da da potvrdu za to sa svoje strane?Da li postoji mogucnost da izvestaj lekarske komisije ipak pretegne, makar na sudu
Ja imam bebu sa Daunovim sindromom, a nezaposlena sam. Defektolog mi je rekao da cu morati da budem uz dete tri godine zbog njegovog razvoja. Zanima me da li ja imam pravo na neku novcanu pomoc i od koga??? Ponavljam da nisam zaposlena!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Koje lekarske preglede bi trebalo uraditi pre nego što počnete da postite... »
Neke bebe ogladne baš u nezgodnom momentu »
Koje lekarske preglede bi trebalo uraditi pre nego što počnete da postite... »
Prepoznavanje simptoma sinusitisa je ključno za pravovremeno lečenje »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Učenici jedne škole u Užicu uče lekcije kroz igru i snimanje filmova »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Za kreativne i domišljate tate nema brige»
U junu nećete moći da vozite električni trotinet bez registarske nalepnice »
Kako posramljivanje utiče na mališane i zašto ga treba izbegavati »