Komentari za tekst "Vaša beba u 15. mesecu - 2. nedelja"

Komentara
118
Ostavite komentar
ovo za Krevet-Nema sanse!
Spavala bi kod nas,a nasla bi nacin da ispadne dok se vrti..a kada bi pokusala da sidje pospana u vreci,ljosnula bi na nos!
Svako dete je individua za sebe.I ako se budemo vodili onime sto pise na internetu izgledace kao da u nam deca zaostala.Sa druge strane kad pogledate na svakom sajtu o bebama pise drugacije,tako da iskreno mislim da nekada ne treba ni citati ono sto pisu.Iskreno ja vise verujem doktorima i ako mi oni kazu da je dete normalno za svoj uzrast onda je sve ok.Mislim da ne treba dete forsirati na nosu da ne bi dobilo averziju od nje pa da kasnije nece uopste da sedne.Da treba dati detetu nosu ali da se upocetku igra sa njom i upoznaje,pa kad dodje vreme staviti dete.Mislim da je za poseban krevet jos uvek rano jer oni su jos uvek mali i nemirno spavaju pa mogu i da padnu sa kreveta.Moja cerka nece da jede sama kad se nesto jede kasikom ili viljuskom,ali zato kad je nesto sto moze da se jede prstima ne mozes da joj pridjes.Sto se tice nose mi smo morali malo ranije da krenemo na nosu jer smo imali veliki osip od pelena.Imala sam ludu srecu pa prvi put kad sam je stavila na nosu obavila je sve,ali sam joj pre dva meseca dala nosu da se igra sa njom i upoznaje.I sami lepo kazu u ranijim tekstovima da neka deca ne prohodaju i do 18 meseci.Tako da ne znam zasto u svakom tekstu pisu drugacije.U svakom slucaju drage mame moj vam je savet da sto manje citace ove tekstove,jesu nekada korisni,ali su uglavnom i nisu bas.Pozdrav
Ocigledno da smo svi razliciti. Moj sin ima 15 meseci i ne koristi nosu. Navikavacu ga od 18 meseca. Dakle ja zaostajem u razvoju u odnosu na druge mame cija su deca na nosi od 6-og meseca. Ne koristi ni krevetac jer jako nemirno spava i spava na nasem krevetu. Neka svi kazu da sam ga razmazila ali meni je bitno da se on naspava i budi nasmejan. U drugu sobu ce ici tek sledece godine kada se preselimo u veci stan. Ali sve je to drage mame tako nebitno. Ne zelim da ga forsiram. Ionako kad bude imao 10 godina sigurno mu nece biti bitno da li je vec sa 6 meseci koristio nosu, kasiku, viljusku, veliki krevet ili sta vec! Bitno je da su nam zivii i zdravi.
Zeno svaka ti je na mestu🙏
Bravo!
Moja ćerkica ima 15,5 meseci. Prohodala je 2 nedelje pre rodjendana. U većini slučajeva voli da jede sama uz malo naše pomoći. I dalje spava u svom krevetcu koji ce joj biti komotan i do drugog rodjendana. Sad smo u fazi pričanja. Naših reči zna dosta dok norveških počinje polako da uči u vrticu. Ne nameravam da je forsiram jos nošu jer je skroz nepredvidljivo kada ce da piški i kaki. Nošu ostavljamo za leto. Inače dosta je aktivna i neumorna.
I normalno da se sva deca ne razvijaju isto.Zato ne vidim razloga lupati druge mame minusima jer njihovo dete možda ne radi isto jao vaše ili one ne rade kao vi.
Zato opušteno i pustimo decu da se razvijaju u svom tempu. Poz za sve mame:)
Kad smo vec kod dela da nista ne shavat....moj malecki sve razume, li je uzasno tvrdoglav. Mase kad mu se hoce, tapse kad mu se hoce. Uopste nece da radi sta mu se kaze. Na pec- pec reaguje ako mu je predmet nepoznat, moram vise puta da ponovim NE, a cim mu se nesto ne dozvoli pocne histerisanje. Neke mame ce sad da pomisle da sam ga razmazila, ali stvar je u tome da nisam, nego je dete tvrdoglavo. Rekla sam isto i pedijatru, ali ona kaze da je to normalna pojava.
Potpuno je normalno da histerise kad mu se nesto ne dozvoljava. Probava koliko ste strpljivi i istrajni u zabranama. Zato uporno ako je nesto ne neka uvek ostane ne, a bebi objasnite da to sto histerise nece pomoci.
Draga Mia i ja imam isti problem sa cerkicom,jako je tvrdoglava!
Da dete od 15 i po meseci ustane iz kreveta, uzme nošu, skine se, i, kako rekoste, posluži se njome?!?!
Pa onda sam,ili ja luda ili mi je dete opasno zaostalo..molim da ne neko prosvetli
Moj mali je neumoran stalno trci po dvoristu, juri kera, sve trpa u usta i obozava da ronda po kanti za smece! Nemam sekunde mira. Moram ga non-stop drzati na oku. Naravno obozava da se pentra po stepenicama. Iako je dosta spretan uvak se boji da ne padne i ne povredi se. Ipak kaze mi moja doktorka, to ce proci vazno da je on zdrav... Uh koliko cu ja biti zdrava dok to prodjr videcemo hahaha :)
Moj sin ima 15 meseci jos uvek nije prohodao a nije ni progovorio...Pocela sam da se brinem .kad se rodio imao je 2440g i 45cm,kad smo poslednji put bili kod pedijatra imao je 8400g i 71 cm.Kad sam mu izmerila visinu imao je 73cm da li ima potrebe za brigom?
Moj sin voli da sedi na nosi vec par meseci,ponekad nesto uradi a vecinom ne. Obicno ustane pa odradi na plocicama( srecom pa nemamo tepihe jer zivimo u tropskim krajevima). U poslednje vreme mi prima kasiku,ja mu dam ,Ali uz moju pomoc jede po malo sam. Spava u krevetcu,koji je jako veliki,moci ce u njemu do polaska u skolu hehehe. Nemam nameru da ga vadim uskoro iz njega jer strasno nemirno spava. Sve u svemu,obozava Decije pesme stalno bi.gledao na tv. Sve u svemu,ne forsiramo ga nists. Pozz
Moj sin isto ima 15 meseci, sa 4 meseca je poceo da spava u svojoj sobi, par dana nakon toga smo izbacili nocni obrok i prestao je da se budi...Sa 8mes je napravio prve korake ali je sa 11 tek prohodao sigurnije. Sada spava od 20h-10h. Ne dozvoljavamo nikome i ni zbog cega da poremeti njegov ritam i nase obaveze uskladjujemo prema njemu. Preko dana ima jedno spavanje od 12-13:30(nekad i 14h). Od pocetka imamo problem sa hranjenjem posto odbija da jede ako u rukama nema neku igracku da se zanima(a svaka je interesantna po 1minut) a kasikice ni viljuske nece ni da pogleda. Na nosu je isao samo 2 dana (dobrovoljno) i vise nece. Sto se pricanja tice zna samo osnovne reci: mama, papa, baba, daj, ne...mi se trudimo i svi pricamo sa njim ali njega to ne zanima. :) Ali da se popne svuda tu je prvi, samo sto ne visi sa lustera. ;) Pozdrav svima mama
Xa xa bravo :)
Kad procitam neke komentare prosto se zgrozim koliko smo zavistan i zloban narod.
Ne razvijaju se sva deca jednako! Svaki doktor ce vam to potvrditi! Moj sin jos uvek nije prosirio svoj vokabular a sad ima 26mes! Ja ga ne forsiram posto smatram sve to normalnim (dvojezicko dete) ali sam jako srecna kad cujem drugu decu kako pricaju i kako se razvijaju potpuno drugacije od njega. Kod njega je samo motorika razvijena kako treba... A sto se prohodavanja tice, i sestra i ja smo prohodale sa 9 meseci tako da ne vidim tu nista cudno. :)
Pozdrav
super ste, bas sam se nasmejala, pozdrav :)
Hahhahahaha
Moja cerka je napravila prve korake sa 4 meseca a prohodala sa 6.Prica tecno Srpski jezik a Engleski i Arapski prosecno.Ima 15 meseci jede sama i ne nosi pelene ! Pozdrav svim mamama
moj sin nece da jede ni kad ga ja hranim a kamo li da jede sam...hoda vec cetiri mjeseca i spava uglavnom samnom u krevetu jer se budi nocu i otkriva..mislim da je neka zastita na krevetu itekako potrebna..bar u nasem slucaju jer jako nemirno spava i svaki put ga nadjem okrenutog..najcesce su mi ili glava ili noge pod rebrima :)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Kada bi spermatozoid bio ćovek, plivao bi 193 kilometara na sat »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »