Komentari za tekst "Upoznajte svoju bebu"

Komentara
29
Ostavite komentar
Moja beba se krije u cebetu kad dodje vreme za spavanje,i tako sakrivena spava. Ne dozvoljava da joj se otkriva lice. Zasto to radi?
a moj bebac uopste ne spava l, Da li je to normalno ili bi trebala da se zabrinem?
Ako beba place i nece ni da sisa i je moze da se uspava- preumorna je! Probsjte sledeci dan ranije spavanje- ovaj savet sam negde procitala i spasilo me je s prvim detetom, a sad s drugim cim se tako nesto desi znam da treba da pomerim na ranije spavanje. Videcete, zaspu bez da kazu a! :) srecno
Moja beba vec trece vece histericno place i nece da spava,ne mogu ni da je umirim,pokusavam na sve moguce nacine i nista,nece ni da sisa...Sta bi mogao biti uzrok?Nije bolesna,nema temperaturu,nista joj nefali.Hvala
Beba je preumorna! Pomerite spavanje na ranije i sve ce biti u redu. Provereno! Srecno :)
Baš vam hvala nama koje smo prvi put mame ovakvi tekstovi su dobrodošli....
molim pomoć.u trudnoći sam na licu dobila jako crvenilo pa mi je dermatologinja rkla da se radi o rozaceji. zanima me kako je izlječiti jer je već imam godinu ipo dana.
Divan tekst, hvala.
Kako sam zadovoljna na odgovorima! Ovo su bas odgovori
moja pitanja! Zelela bih da mi predlozite jos neke igrice. Kako da razgovaram sa svojom bebom? Ima sedam.i.po meseci. Govori bata,dada,tata,baba deda i jos oar reci. Mama ne postoji u njeno recniku. Stalno spominjem rec mama kroz igru i smeh,ali ona se na to osmehuje. Stada uradim povodom toga? Inace neznam da li je dobro sto jr u dubak stavljamod petog meseca? Puzi unazad,nogice su joj jako nemirne,pa je jako srecna kada je vodim. Sama se dize,ali se ne pusta da hoda sama. Ocekujem vas odgovor
Hvala na svemu,mnogo mi znacite !
moja anja ima nepuna cetri meseca i vec je pocela da se sama dize,kad didje do polu lezeceg stava pocinje da place jer nemoze sama dalje da se podigne...
Moja cerka ima 7 meseci i vec par dana pokusava da se iz lezeceg polozaja dovede u seseci, ali kako sedne posle nekog vremenai se nakrivi na stranu i podupre rukom. Danas je sela i nije padala, vec se dosta dugo igrala u tom polozaju. Zelim da kazem mamama da ne forsiraju svoju decu, jer svako dete ima svoj ritam razvoja, da ja svoje dete nisam podupirala jastucima kako bi sedela po svaku cenu, vec kad je zelela, tj. vukla se sama da sedne, stavljala kod sebe u krilo da sedi i drzala je takodje dok zeli.
Moja Dunja ima pet meseci, vesela je beba, ali jedini problem nam je da je uspavamo preko dana. Trlja okice, zeva, ali kao da se bori da ne zaspi. Svasta sam probala ali na vredi. Kad je lepo vreme onda lako i brzo zaspi u kolicima, a kad moramo da budemo u kuci to je pravo nadmudrivanje :))
Moja beba ima 9 meseci i jos uvek ne moze iz lezeceg polozaja da zauzme sedeci. Inace kad je ja stavim da sedi ona stabilno sedi bez problema i bez ikakve potpore. Sta vise kad je u krevecu on iz sedeceg polozaja ustane drzeci se za ogradicu i stoji bez problema, a ima i dubak i savrseno se krece, ali nikako da sam pocne da sedi. Da li treba da se obratim nekome ili ako imate neki savet za mene bila bih zahvalna!
Moja beba ima 5 meseca,preko dana spava samo 2puta 20 min,uvece zaspi oko 19h i budi se oko 3 nocu,pa jede i opet zaspi!Sta da radim da prespava noc?
draga moja budi zadovoljna sto je tako..ima majki nikako ne spavaju..moja beba po danu ospava 2 puta po 5-10 min...i tek uvece zaspi oko 1 sat,,i sto je najgore cjelu noc joj mora siska biti u ustima da bi spavala,mene prevari san pa slucajno izvadim sisu,kad pocne plakati i derati se cjela kuca ozvanja...💐
Moj beban ce za 2 dana napuniti 2 meseca i nocu spava bez problema u svom kreveticu, ali danju kao da tera inat nece da spava...Nije li malo prerano da tako malo spava?
Moj bebac ima cetiri meseca i najvise voli da spava u svom krevecu. Kada ga stavimo u krevetac odmah pocne da se smeje i zaspe nasmejan, bez uspavljivanja. Mi smo mu instalirali kameru na krevetac i gledali ga u dnevnom boravku na racunaru. To nam je mnogo pomoglo u prvim danima, pa smo naucili da razlikujemo njegovu vrstu placa, tj. nismo mu ulazili uvek kada place. Ljudima je to bilo smesno, ali pomaze da se upozna dete i njegove reakcije bez ulaska u sobu i boravka kod njega kako bi se uspavao. Mislim da je to razlog zbog koga sada sam, odmah zaspe na njegovom omiljenom mestu, jer zna da smo uvek tu kada mu nesto stvarno treba.
Isti slucaj i sa mojom bebom!Spavanje u rukama i ljuljanje,cim se spusti u krevetic odma su okice otvorene!Imam utisak kao da mi kaze NASPAVAO SAM SE!
Draga Mladamama,
nemoj uopste da se uzbudjujes, svako dete zna ko mu je majka, i nicije ubacivanje u negu ne moze to da maskira, a dete voli svoju mamu najvise na svetu uvek i u svakom slucaju.
Bebe koje ne doje imaju manju naviku jake telesne bliskosti, ali to ne znaci da je na duze staze to lose za dete, naprotiv. Mene je majka dugo dojila i nikada se nismo dobro slagale, pa i danas nismo narocitio bliske, dok je moj muz bio prilicno hladnokrvna beba koja je hranjena na flasicu, pa i dan danas ima iskreno blizak odnos sa majkom i ona jos uvek uziva u njemu.
Zato ne brini ko sta radi oko bebe.
Jedino je jako ruzno kad se svekrva svuda mesa i gura, to ume jako da smeta novopecenim mama, ja sam moju mamu oduvala, a i ne zivimo sa njom, a sta ces ti sa svekrvom stvarno ne znam, mozda malo diplomatije i takticnosti je najbolje resenje.
Pozdrav tebi i bebi
Jeste prelep osecaj biti mama...Ali ja imam problem..Nemam mleko,pa bebu hranim prehranom...E sad problem je i u tome sto se moja svekrva svuda gura pa se zadesi da je i ona hrani...Da li je moguce da se beba vise navikne na nju nego na mene???
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »