Komentari za tekst "Zašto se javlja celulit u trudnoći"

Komentara
19
Ostavite komentar
Pre trudnoce ni gram. Prva trudnoca,decak,celulita ni gram. Posle 3 god zapocinje druga trudnoca,devojcica,svaki dan se talozio celulit na nogama,bile su mi butine i zadnjica u rupama. Tri dana nakon porodjaja,sav je celulit nestao,jos u porodilostu. Ako je za utehu buducim porodiljama 😀
Utesila si me❤️isto pre trudnoće nista, a sada na zadnjici uzas, isto nosim devojcicu💕
Ja sam u trećem mesecu trudnoće i interesuje me da li je pametno koristiti anticelulit masažer za noge?
Da li moze da se koristi anticelulit gel od brsljana u trudnoci?
Za 15 dana mi je termin, nikad nisam imala celulit, sklona sam gojenju ali se jako brzo vratim na staru kilazu... Ugojila sam se 13kg, i sve mi je u stomaku(stomak mi je kao burence), nisam dobila celulit, niti jednu striju, mazem se obicnim mlekom za telo, ne hranim se bas zdravo, jedem ono sto mi prija, bar dva puta nedeljno u Meku, jedem dosta voca, pijem gazirano a i dosta vode... Celulit i strije nemaju puno veze sa ishranom, sve je to stvar koze i genetike.
ja sam imala dosta celulita narocito posle porodjaja,medjutim,zbog dojenja sam pila litre vode dnevno,najvise vode i sve je nestalo.Ne pijem gazirano i dosta se krecem.
Celulit je i poslesica hormona, zato skoro svako ima u trudnoci i posle porodjaja a posle kad se smire hormoni onda se smanji ili nestane...to je sve normalno, samo sto danasnji standardi ljepote ne dozvoljaju zeni da ima vremena da se povrati nego je pod pritiskom da cim prodje 40 dana pocne da izgleda kao pre trudnoce ili kazu - zapustila se-
U trecem sam mesecu ,hranim se zdravo ( nikakve gricke,sokovi,cigarete,alkohol,nista sa aditivima ,od mesa jedem ribu ponekad,inace ne jedem meso uopste...) vezbam ,aktivna sam , negujem kozu,ugojila sam se oko 1kg ,a celulit mi se pojavio na butinama i ako ga nikada nisam imala jer i inace pazim na sebe... I sta sad osim da cekam i da kad bebac prestane da pije mleko pocnem da mazem anticelulit kreme :)
Ja pre trudnoće nikada nisam imala celulit jer ceo život treniram. Ako ga je i bilo, nije bio vidljiv. Pijem puno vode, oko 3l dnevno, zdravo se hranim, ne da nikada ništa nezdravo ne pojedem, ali recimo da mi je 75% ishrane zdrava hrana (crni hleb, pritom što i njega izbegavam kada od priloga pripremam pirinač ili krompir, voće, povrće . . . ), ne krećem se puno jer mi je naloženo što više mirovanja zbog placenta previe i stalnih kontrakcija koje me prate od početka trudnoće, kafu sam smanjila na jednu malu ujutru bez šećera, nekada ni tu jednu ne popijem (pre trudnoće sam pila minimum 3 kafe dnevno i to jake i iz velike šolje + sam do početka trudnoće bila aktivan pušač, pakla do pakla ipo dnevno), nisam se puno ugojila, svi mi kažu da jako lepo izgledam, ne otiču mi prsti, noge, lice, gazirano, ni sokove, ni alkohol ne pijem. . . A opet, celulit jasno vidljiv na guzi, butinama i nadlakticama, ne previše, ali vidljiv. Prosto ne shvatam . . .Mažem kožu stalno uljima pošto je postala suvlja u trudnoći, koristim lufu i to na butinama veoma energično tokom tuširanja, ali i pored toga ništa. Sada sam 7.mesec, ni jednu striju zasad nisam dobila. Nemam više ideje šta raditi . . . Najčudnije je to što sam pre trudnoće imala bar 5 loših navika koje su neposredno ili posredno uzročnici celulita, a nisam ga imala nikada (cigarete, više kafe, neredovni obroci mahom van kuće, manje vode, ponekad alkohol, kasni izlasci i manje spavanja, više stresa zbog posla) . . .
U trudnoci se svaka kost pomeri pa sa njom i misici. Normalno je da se pojavi i celulit i strije. Ne treba se time opterecivati. Ako nisi imala grama celulita verujem da ce tako biti i posle porodjaja. Strpljenje je kljucna rec.
Izgleda da je on pratilac trudnoce, ja ga imam poprilicno. Zdravo se hranim, hrono, ne bavim se sportom ali sam aktivna. Sva sam ko pomorandza i bas mi cudno sto svi pisu o strijama, a celulita na sve strane? Nadam se da ce nestati posle porodjaja, potrudicu se. Kakva su iskustva mama koje su se porodile?
Ja sam se profesionalno bavila sportom, hranim se zdravo, ( moja logika zdravog pojesti duplo vise zdravog od nezdravog, svako preterivanje ne valja, tako da ako priustim sebi u toky dana bananicu cokoladnu sigurno cu jesti bar dve salate ako ne i vise, sto se tice vode, pijem koliko mi treba, probala sam da se nalivam sa 2 litre i boleo me je zeludac, osecala sam se naduto)celulit nisam imala pre trudnoce, ugojila se15 kg u trudnoci, posle se povukao, evo sada i druga trudnoca opet ga imam
Celulit je i dalje tu :-(
A ja koristila anticelulit kreme....
i ja :/
trenutno sam u 7. mesecu i ugojila sam se samo 4kg. Ne jedem slatkise, niti pijem alkohol i gazirano. Setam se non stop uopste ne mirujem. Celulita imam vise nego ikad u zivotu. Mislim da je u pitanju samo hormonska reakcija u toku trudnoce. Nikakvi zdravi obroci nece skloniti celulit. Zdravije od ovakvog zivota kakav ja vodim ne moze, pa celulit skace li skace.
Nice site ....)
celulit mora da se stvara tokom truidnoce i zalihe sala i masti, jer se od toga stvara mleko. ne kazem da treba da jedete ono sto stvara celulit, ali je on tokom trudnoce neizbezan, tj posle porodjaja, jer oticete i telo vam sakuplja vodu, pogotovo ako imate vise od 30.
Definitivno neizbezan! :( meni se pojavio posle porodjaja na butinama iako sam se u trudnoci ugojila samo 6 kg, i sad 3 meseca posle porodjaja imam i manje kg nego pre trudnoce ali zato je celulit tu..
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »