Komentari za tekst "Kako da igračke uvek budu čiste?"

Komentara
15
Ostavite komentar
Cistoca je pola zdravlja, a druga polovina prljavstina! Ne zivmo u mehuru nego u svetu bakterija i virusa.. imunitet u sterilizatoru sigurno ne mogu da steknu!
Slazem se sa mamama koje se ne slazu sa ovim.. Pa da se pridrzavamo ovoga mi bi po ceo dan prale i ribale ( i ako smo verovatno sve to u pocetku radile ). Slazem se da treba prati igracke al da ne preterujemo.. deca se i onako po najmanje igraju sa njima, druge stvari su im sada zanimljivije, cipele, daljinski, i sve ostalo sa stola i po podovima..
Drage mame,ja iskreno mislim da što ih mi više budemo čuvali da će oni biti bolesniji! Ok ,treba prati igračke,plastične properem vodom,a plišane i krpene u mašinu jednom mesečno! Nađa će za nedelju dana 11 meseci,još uvek samo puzi u uzdiže se na nogice ponekad,ali ja da sterilišem kuću ne mogu! U početku sam bila luda što se tiče higijene i čak sam kupila onaj paročistač koji sam želela jako dugo...na kraju krajeva usisam kuću,prebrišem džogerom i ponekad,ali samo ponekad sterilišem sa paročistačem,jer kao sve ubijem na šta će da bude otpotna?! Posle i obična kijavica da joj bude bauk! Tako da je slobodna po kući,juri cipele naravno,perem joj ručice kad treba,ne preterujem ni u čemu i apsolutno joj ništa ne fali! A da i u dvorištu puzi za mačkama i psom po travi i sve je OK :D Ja kad sma bila mala jela sam blato,pa opet ništa mi nije :)
sto mi je dete starije to manje pazim na higijenu, ali kad je bila beba...to sto kazete za prvo pranje samtaram ada je tacno, a najtacnije je da se kupuju kvalitetne igracke, primerene odredjenom uzrastu (glodanje npr), a lizanje parketa bih stavila u nepredvicjene situacije koj ne traju satima svakog dana (koliko glodalice provedu u ustima bebe).deterdzenti ne bi trebalo da budu previse agresivni ali stvari i igracke bi trebalo da se peru.
I mi imamo blazi rezim od preporucenog.
A najbolje situacije su kad se nasa mala Mila 9.5 mes, dohvati nasih cipela ili nekog papira. Cipelke su joj zanimljivije od njenih igracaka, a papir odmah ide u usta. Tako da su joj do daljnjeg slikovnice zabranjene :)))
Veoma korisni saveti!!! Slazem se sa majkama,jer sam zaludjena cistocom ... Istina je da ne moze uvek biti besprekorno.Kada nekuda odem beba obvezno uzima razne igrackice ,trudim se da prebrisem,ali opet nije prijatno. Odustala sam od toga,iako sada svi pripremaju ciste igrackice kada najavim dolazak... Puno pozz svima !!!
Po ovome najbolje da stavimo decu pod stakleno zvono.. UZAS... Treba toj deci da se razvije imunitet...
I ja sam jedna od mnogih koje ovde nalaze super savete,ali se sa ovim ne slazem.U pocetku sam non stop pazila da lezi na svojoj prostirci,davala joj iskljucivo gumene igracke koje mogu da se isuvaju i prebrisavala ih alkoholom sve je bilo super cisto i sterilno,a kada sam shvatila da pored svega i dalje ima ekcem(od drugog meseca)digla sam ruke posto,kao sto je Sandra rekla,sagne se i strpa cipelu u usta,a ja bas ne mogu da je strpam u balon da nema dodira sa prljavstinom.Tako da je sada pustam da se igra sa igrackama dok god ih ne zaprlja,a onda se peru.A
puno korisnih saveta. veliko hvala
Zaista znate sto nas interesira i uvek ste tu da sve objasnite. HVALA VAM.
Znam da ovo nije tema ali moja beba ima egzem i zamolila bi Miru ako moze da spodeli svoje iskustvo jer oni su se izlecili, a mi jos uvek nismo i vise ne znam sta da radim. Hvala
Na[e dete je imalo ekcem. Dermatolog koji ga je uspešno izlečio rekao da je ekcem danas veoma prisutan među decom jer roditelji drže decu u sterilnim uslovim i ne dopuštaju da dete razvije imunitet na najprostije infekcije. I da je bolje da dete dobije gliste nego ekcem. Mi smo od tada dete puštali da puzi gde hoće, samo mu posle dobro operemo ruke...
Slazem se sa Sandrom.Kad je moje dete pocelo da puzi lizalo je parket,koji ne moze da bude bas sterilan.
Mi smo nažalost proveli nekoliko dana u dečjoj bolnici gde ima i igraonica - mislim da ne bi bilo loše da malo i oni pročitaju ovaj tekst - tamo su igračke prljave do bola. Sramota... Moj sin je uleteo i počeo da se igra sa igračkama, ja tako sluđena zbog njegovog zdravstvenog stanja nisam ni svatila u prvim trenutcima u kakvim su stanju te igračke...Posle toga nismo ni kročili u igraonicu, iako me je molio sa suzama...
Hvala na savetima, stvarno ste najbolji!!!!
Ovaj sajt je stvarno odličan. Međutim, ne slažem se baš sa tim da je neophodno da se dečije igračke svaki dan peru, iskuvavaju, zamrzavaju. Mislim da se svim roditeljima neretko desilo da im dete strpa cipelu u usta i fino oliže prljavštinu, pa da mu opet ništa ne bude.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Kada bi spermatozoid bio ćovek, plivao bi 193 kilometara na sat »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »