Komentari za tekst "Vaša beba u 21. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
62
Ostavite komentar
Moj sin sve razume ali nece da prica.obuva veliku obucu i oblaci velike stvari,sara po zidovima hemijskom,markerom,voli da gleda i da slusa pesmice za decu penje se na stolicu,na sto cak sam sebi privuce stolicu do visece popne se i uzima sta oce,cak sam dovuce tabure i popne se i otvara vrata.Ljuti se kad mu nestone dam place i uvuce se pod sto.Vec odavno sam jede cak postavi sebi tanjir na sto i pokusava da ga skloni ali onda mu se desi da iz tanjira prospe,pije iz soljice mleko ili jogurt i starijeg brata imitira u svemu.
Da su nam deca živa i zdrava! Svi mi volimo svoju decu neizmerno ali budimo realni.. Kakve pesmice i životinje? Ok, zna i moj sin koja je životinja: slon, pas, mačka i tako te.. Ali sve bas ne zna.. A kamoli da peva pesmice.. Kao sto je jedna mama rekla, svi ce to pre ili kasnije znati! Moj Strahinja jos ne prica ali Boze koj, pocece.. Ima zelju da počne.. Sto je bitno.. Pozdrav svim mamama..
I ja imam jednog malog Strahinju, jos uvek ne prica, sve na svom nekom jeziku ali bitna je volja i trud, sve u svoje vreme
Blizanci sve kapiraju,odlicno napreduju ali nece da pricaju...
Moja kcerkica sve zna, sve razumije, ali nece da prica. Prica mozda 10ak rijeci, ostalo ne, a o sklapanju recenice da ne pricam, ni blizu tome. Boje sve zna vec odavno, zivotinje isto tako, zna brojati do pet. Rano jako je prohodala i rano je pocela da pokazuje da sve shvata, ali eto, pricanje nema sanse.
Svako dijete je druagcije i ja se apsolutno ne brinem ili uznemiravam zbog toga. Bitno je da ona razumije sve. Nismo na nekom takmicenju pa da je to sad bitno. :)
Pozdrav svim mamama :)
Nasa beba peva par pesmica i zna sve zivotinje bikvalno i domace i divlje, jer je non stop gledao knjigioce i non stop sam mu imitirala sve redom životinje. Sad smo prešli namorske :) za mene je to zabava i igra kada ga nešto učim a u okicama vidim koliko me upija. Jedino ne zna da se sam skida da jede sam i tako to... valjda ce nauciti
moja djevojcica vec zna mnoge životinje jer sam joj citala enciklopediju za djecu, slikovnu vise, tako da ispika zna ko je lav ko tigar, ko papagaj a ko pingvin npr. zna kako se glasa koka i šta daje, kako krava i šta daje, onda kada ne moze da se sjeti neke zivotinje gleda gleda pa kaze: zivotinja :) sto je mudro hehe jer kako god jeste zivotinja :) voli da slaze stvari na svoj nacin narravno. razlisti ih po kuci. :) pa voli i da pomaze kada se nesto radi i kaze: radim! npr uzme krpu i brise vitrinu :) ne voli da se oblaci, ali voli da se skida :) sto se tice razvoja djeteta, valjda zavisi i od vremena koje ulozimo u njih i radimo s njima. ali je najvaznije da su zivi i zdravi.
drage mame...naravno da je moguce da bebice,sada vec veliki decaci i devojcice znaju pesmice i sve zivotinje...neko ranije neko kasnije.Isto kao sto neko dete ranije prohoda a neko kasnije.
Mi vec uveliko brojimo do 10,pevamo pesmice...
Nije nemoguce.
Verovali ili ne,vasa stvar...
Ali za par meseci ce svi oni znati iste stvari.Ponavljam,neko pre neko kasnije.
Slazem se,i nasa princeza uveliko broji i zna zivotinje,pocela je da spaja reci i dobro joj ide :) sve u svoje vreme ,samo malo strpljenja :)
pretjerujete kad kazete kako beba sad kaovodpjeva neku pjesmicu ili bar krene.to je besmisleno pretjerano.HANNA I MAMMA
nas Vasilije ima 22 meseca i krece u vrtic,zna da rucka sam ,doduse malo i prosipa ali sve je to u redu u tom uzrastu ,ne dozvoljava da ga neko hrani.Peva pesmice malo na svom a malo na nasem jeziku,omiljena je leptiricu sarenicu i skoro je celu otpeva.Hoce na nosu ali kada ga stavimo mi,retko kada trazi sam ali i to se ponekad desi.Zubice kada pere malo gricka cetkicu al polako naucice bitno je da zna cemu sluzi.Inace je jako radoznao,samo se pentra,trazi kamencice,kao cita knjigu....Pozdrav
ZDRAVO MAME.DUNJICA JE MNOGO DOBRA,LEPO RUCA SUPER SPAV,PRICA RECENICE OD 3 RECI
JAKO PUNO RECI ZNA!SVE ME SLUSA,NE VOLI DRUSTVO BAS MNOGO,OBOZAVA NODIJA I PEPU PRASE
JEDINO NECE DA PISKI NA NOSU.KADA JE DONESEM I STAVIM U DNEVNI BORAVAK ONA JE NAGURA IZA SPORETA TAKO DA JE JA NEVIDIM!BICE BAS TESKO NAUCITI JE!POZDRAV ZA MEME POLJUBAC ZA BEKANE!!!!
moja Tina isto to radi sama ide na nosu,navuce gacice,vadi sve posudice pa kao spremamo rucak,prica svasta nesto,sad joj je glavno gde si mama :) peva ringe raja,tasi tasi,razbole se lisica,kad si srecan i tako,svaki dan nesto novo kaze...izgovara zivotinje dok gleda,zna sta je cije od obuce odece i ostalih stvari,iznenadjena sam :) bas je zanimljivo slusati je.
moj sin sve sto je navedeno radi. ali nece da prica, zna da kaze mama,tata,baba,deda,ajde,titi (to je maca) i cuca. kada hoce nesto a on pokazuje prsticem i samo agm,agm...kada ima nesto vise na stolu ja neznam sta hoce pa se iznerviram. svaki dan mu pricam i pokusavam da ga nateram da prica ali nista. ponekad kao nesto promrmlja i kad ga pogledam i pitam ga sta si rekao a on ili cuti ili njegovo agm,agm. to se desilo i kod mog muza.
Moj Stefan super peva melodije pesmica sa baby kanala i Zvezdine navijacke pesme sto ga njegov stariji brat uci, samo na na na, ma muzikalan se super, ali zato da nesto kaze nema sanse. Samo zavrsne reci pesmica i to je to. Zna da kaze doba dan i ca baba, ca deda, kad odlazi od njih i nesto mumla na svom jeziku. Motorika mu je super, al govor slab. Tako je i moj stariji sin,koji sada ima 20 godina, slabo pricao, tako da se ne brinem. Svako dete je posebna licnost i pre ili kasnije ili prohoda ili proprica. Nek su nam zivi i zdravi nasi bebci i sto vise mazenja i bubenja sa njima!!!!
I moja Sofija govori samo prvi slog od svake reci, ne racunajuci tata,mama isl. Ponekad se desi da izgovori neku celu rec,pa se trgne,pa se pravi kao da nista nije bilo. Inace,malo vise je zivahna i imamo problem sto ne gleda kuda ide,pa cesto pada,uz stepenice mi ne pada na pamet da je pustam da ide,jer samo se nagne odpozadi i nece da se penje stepenik po stepenik ,nego preskace... Dosta je radoznala,sada mi je mnogo lakse da komuniciram sa njom. I da li ste primetile da nam deca strasno brzo rastu?
Moj mali puno prica, ali na nekom svom jeziku i smijesan je kako gestikulira :) Vrhunac razumljivog je dvije rijeci u recenici, ali najcesce samo prvi slogovi. Pa to zvuci ovako: MA PA - Maro pao.S druge strane zna reci TRI, a ja sam R rekla tek sa 6 godina, nakon pomoci logopeda. Svi smo razliciti, pa i svaki razvoj ima svoj ritam. A svaki nas klinac i klinceza je na svoj nacin poseban! Uz puno ljubavi ni jedan ne moze "ispasti" lose :) Pozdrav, sretno dalje
anoonija ni moj maleni ne zeli pricati samo mumlja u sebi a sve zivo zna zna reci sve ali kroz dudu ne zeli da prica otvorenih usta
Moja Sonja je tek skoro (mozda pre mesec dana) pocela malo ozbiljnije da prica ali to jos uvek nisu recenice. Mozda je dva puta rekla po dve reci "Maca pava" ili tako nesto. Pojedinacno zna dosta reci i imenica i glagola i prideva :D. Zavrsava poslednji stih iz pesmica ali je daleko od cele pesmice.

Mi povezujemo to sa tim da se prvo razvijala motoricki posto je prohodala sa 9 meseci, pa smo je onda letos navikavali na nosu i posto je to pre dva-tri meseca 100% savladala tek onda se valjda bacila na govor :).

Sta je daje, nece mnogo da prica :) :) :) ali mi je sve jedno volimo najvise :D :D :D!
zdravo na site ve molam kazete mi kako da go nateram moevo dete da jade neznam veke sto da napravam samo melko pie nisto drugo ne saka a 2god ke napravi uste malce tezinata mu e super a nisto ne jade neznam sto da pravam kako da go nateram i imam problem uste ne pocnal da zboruva kazuva osnovni raboti mama tato i tie osnovnite zborcinja neznam veke sto da pravam pomagajte
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »