Komentari za tekst "Vakcinacija - pitanja i odgovori"

Komentara
177
Ostavite komentar
znam :) posto je poznanica dobila tuberkulozu, a inace je 83god, i naravno primila je bsg vakcinu. i ima dva deteta, mala. doktori su i njoj i njima (?) davali lekove protiv tuberkuloze. u redu, ona je bila zarazena, a zasto deci? rekli su im "za svaki slucaj"! pa za kakav slucaj ako su zasticeni vakcinom? koju su dobili pre 2-4god? zar vakcina ne stiti?! kad sam pitala naseg pedijatra sve ovo, on nam je rekao je "ne stiti".. i zbog cega bi ja tu vakcinu punu otrova, teskih metala i virusa tuberkuloze, dala svom malom detetu od 3kg? tek rodjenom detetu?
E i jos nesto, apsolutno je predrasuda da su vam kartoni imunizacije potrebni za upis u obrazovne institutcije i da je to zakonska obaveza. Procitajte dobro zakon o zdravstvenoj zastiti, IMATE PRAVO DA ODUSTANETE OD VAKCINE i niko vas ne moze naterati da vase dete primi niti jednu vakcinu ako je to vas izbor, cak ni u porodilistu. Budite uporni, smnireni, informisani, izborite se za zdravlje svog deteta bez vakcine, to je takodje LJUBAV prema potomstvu.
mi smo primili redovne bolnicke vakcine a uzeli smo pentaxim iskljucivo jer imam traume od sestrinog vakcinisanja dtp. mesec dana temperature,nejela,nespavanja,podocnjaka,prosto nisam zelela to iskustvo jer znam - bice ih i bez toga. na pentaksim ja reagujem vise od malenice. mene steze u grlu,znojim se,jurim je toplomerom a dete se najnormalnije igra. revakcinaciju smo imali danas sa 19 meseci jer smo u medjuvremenu posli u jaslice i napolje medju decu inavukli smo sve i svasta. mmr jos nismo primili. price su tu,naravno,oko mene pak,niko se nije zalio ni na sta - svi do jednog su prosli bez ikakvih simptoma. e sad,ja sam imala sve to od mmr-a i nista mi nije falilo. sta me ipak brine? da je ne vakcinisem i da jednom,kad bude trudna,dobije rubeolu i da me kune. nisam pametna. po savetuprijatelja koji su medicinski radnici,sacekacu do zakonskog roka. kazu da kad dete pocne da prica,tad je ok vreme za mmr. meni je otac zauvek otisao od posledica vakcine za svinjski grip - rekli su mu da kao dijabeticar mora i proato nemam snage niti hrabrosti da razmisljam u tom pravcu.kako svima,tako i meni.i za i protiv su tu.posle nekih ucinjenih stvari,nema popravnih
snezo da li je primila mmr vakcinu na kraju?
da li je neko placao pentaksim vakcinu?molim neka mi neko odgovori
Da placa se ako hoces da je kupis u apotekama oko 4 hiljde.
Drage mame,vi koje ste protiv vakcinacije i tvrdite da nevakcinisanoj deci nista ne fali i da se ne razboljevaju,da li znate zbog cega je to tako?E,pa ,upravo zbog ove nase vakcinisane.Vakcinacijom se stice kolektivni imunitet populacije.Ako je 80% populacije vakcnisano protiv bilo koje bolesti,epidemija ne moze da izbije.Tako da vi slobodno mozete da ne vakcinisete vasu decu,a mi ostali cemo se pobrinuti da ne umiru od decije paralize,morbila,difterije i ostalog.
dodala bih jos i to da imam sestrica, koji je stariji od mog sina 2 dana nisu dozvolili lekari da primi ni jednu vakcinu, a baka mu radi sa bebicama, tako da ako imate nekog u zdravstvu dobro cete proci a ako ne onda se mucite i patite. to je cela filozofija ove zemlje. tako da oni sve znaju a opet dozvoljavaju sve te haoticne vakcine
na svakoj vakcini pise sastav i posledice koje izaziva, medjutim niko o tome i ne prica a trebalo bi. mi kao mali smo primali po jednu vakcinu mesecno a ne 3 odjednom, to nije normalno, ni jedan organizam ne moze to da podnese pogotovo tako maleni, ali tako truju bebice. ja vise necu dozvoliti da prima vakcine do daljnjeg, sta smo prosli prosli smo ne zelim da mi upropaste dete. neka sami sebe vakcinisu, pa da vide kako je. dobri lekari bi trebalo da objasne roditeljima sta je sastav tih vakcina i koje su moguce posledice, a ne samo da mora i posle niko nije odgovoran, svi se prave sasavi.
Po zakonu, beba ne mora da primi MMR do pune dve godine, ali to malo ljudi zna jer u domovima zdravlja vrse pritisak da bi oni svoje sto pre odradili. Nemojte davati vakcinu detetu dok ne morate, ona zaista moze imati lose posedice. Sto je dete starije, lakse ce je podneti. Pozdrav svima!
vakcine su sve iste, samo na jednim uzimaju novac roditeljima. nema tu razlike, ko to kaze laze, ma skroz sam razocarana zdravstvom u nasoj zemlji kada dozvoljavaju da truju bebice. i onda se cude kako sve to.
zdravo, mi smo takodje lose prosli sa vakcinom, primio je i nije imao reakciju tog dana, ali zato posle nepunih 3 nedelje temperatura koja traje 5 dana. odemo u dom zdravlja doktorka ili tako da je nazovem nas posalje kuci sa izgovorom da smo paranoicni i da skidamo temperaturu. sutradan smo ostali u bolnici, posle 5 dana provedenih tamo, takodje pod temperaturom beban dozivljava konvulzije, ili gubitak svesti sa nepunih 3 meseca. sedeli smo 10 dana u bolnici, dosli kuci i posle nedelju dana opet dobije napade sa pogledom u stranu, odmah smo otisli natrag, dobili uput za institut dr. Vukan Cupic t.j. majku i dete, opet bili 10 dana, uradili su sve potrebne analize ustanovili parcijalnu epilepsiju i cmv, od tada je pod terapijom. moram da dodam da je rodjen zdrav i prav, trudnoca i porodjaj perfektni, i napreduje super pored svega. niko ne zna od cegaje, ili nece da kazu, cude se kako svaka druga beba ima neku vrstu epilepsije, pa dragi lekari zapitajte se malo i preduzmite nesto po tom pitanju, a ne prikrivajte da vakcine nisu u redu. kako se pre 50 godina nisu vakcinisale bebe pa nase bake i deke zive po 100 godina. eto tako smo mi prosli. pozzz
Pitala bih gospodju Marijanu da li znate sastav vakcine , i da li smete reći pošto je farmaceutima i lekarima i te kako zabranjeno da govore bilo kome o sastavu vakcine , i kako vi objašnjavate fatalne posledice upravo nakon primanja vakcina , s obzirom da deca koja su bila zdrava pa prime vakcinu odjednom dobiju fatalan ishod i završe kao retardi . Da li ste vi iole dovoljno informisani ili su vam samo govorili lepe reči i mazali vam oči a niste se usudili da bolje ispitate vakcine pošto ste lekar. Ili ste i vi kao i ostali lekari u fazonu " bolje lečiti nego sprečiti " ?
Potrebno mi je za biologiju a nikde ne nadjem :(
Sta je Vakcinacija ? MOLIM ODGOVOR NA OVO PITANJE :) HVALA (:
Drage mame !
Ne mogu da verujem sta se sve bebicama kad su najslabije dogadja zbog strasnih propusta.Moja devojcica je drugu dozu obavezne vakcine Infandriks prilima u butinicu,i nakon nedelju dana joj se pojavio otok, kad smo je odneli na pregled rekli su nije nista stavite hladne obloge da bi na kraju posle mesec dana od vakcine shvatili da ipak je nesto jer otok ne da nije splasnuo nego je i narastao. Od svog tog uzasa se ispostavilo da moja devojcica ima flegmonu misicnog tkiva tj gnojni apsces zbog vakcine i operisana je dva puta, sa cetri i sa sest meseci , to je najstrasnije iskustvo koje sam prezivela i koje me je deset godina ucinilo starijim a moja beba se napatila zbog tudje greske.
Drage mame evo i mog iskustva!!!Moj sincic je imao nepunih 13 meseci kada je primio MMR vakcinu.Posle dve nedelje dobio je temperaturu i trajala je 2/3 dana...Odvodim ga u Dom zdravlja oni kazu to je od zubica...Posle nedelju dana,odnosno tacno tri nedelje posle vakcine pojavljuje se veliki otok ispod levog uva ka obrazu.Na dodir osecam da su se pojavile zlezdice koje su otekle...Odlazim ponovo u Dom zdravlja i kazu mi da je to reakcija od vakcine i da nista ne brinem samo da pazim da ne bude stanje gore...Moj slucaj prijavljuju Beogradu kao nezeljeno dejstvo vakcine i to je to...Vadili smo i krv i tu je prikazan virus u organiymu i to je normalno...Posle dva dana pojavljuju se nove zlezdice na vratu i na glavi,ali jos uvek samo na toj levoj strani...Proslo je nedelju dana od tada otok je splasnuo ali zlezde jos uvek postoje...Ovde sam se nacitala svega i svacega i ne verujem sta sve deca prezivljavaju u ovoj zemlji...Napominjem prilikom vakcine niko me nije upozorio na sve ovo sto mi se dogodilo...i sad pitam se da li je to normalno...sta smo bre mi stoke,nasa deca zamorcici...ima li sve ovo smisla!!!!Nadam se da nam bude dobro pa vam se javljam sa novim vestima...Poydrav svim zabrinutim mamama!!!!
Neka svako proceni sta je za njegovo dete najbolje.

Ja cu priloziti dva web sajta gde mozete procitati i drugacija misljenja doktora i cenjenih strucnjaka u ovoj zemlji.

Pa opet kazem, neka svako za sebe proceni:

.http://www.torexin.co.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=24&Itemid=29

http://www.ivantic.net/Ostale_knjiige/Zdravlje/vakcine%20i%20zdravlje.htm

Sve najbolje i neka su decica ziva i zdrava :)
@Sanja Stvarno ne razumem kako neko sebi moze da dopusti da siri ovakve dezinformacije. Prvo, ovo nisu razlicita misljenja nego ista. Drugo, od ove dvojice nijedan nije doktor niti je strucnjak. Kod doticnog Ivana ne pise nista o biografiji, a drugi je zavrsio stomatologiju pa dao diferencijalne ispite (sad je to nemoguce, naravno!!!). Upravo sam procitala jedan tekst sa Ivanove stranice koji kaze: -krv nije normalno sterilna vec se u njoj odvijaju slozeni procesi morfogeneze mikroorganizama, ocigledno nikad nije cuo za SEPSU, a ni za DEZINFEKCIJU rana; tumor je korpa za otpatke (vrlo strucno); deca imaju SNAZNIJE mehizme odbrane i zato su cesce bolesljivija i imaju visu temp kaze "poznati strucnjak" ja ne znam koji mozak moze u ovo da poveruje. Dalje kaze "cinimo sebi lose kada snizavamo temperaturu jer se na manjoj organizmi razmnozavaju" a to sto se nasi enzimi raspadaju to nema veze, dalje "ako je nase telo kiselo mikroorganizmi se razmnozavaju" ocigledno ne zna da je najnizi pH u organizmu u zelucu izazvan HCL-om bas da bi ubio mikroorganizme iz hrane da se ne sire dalje. Evo ne znam koliko je doticni gospodin zatupljen. A "poznati mikrobiolog i imunolog" u intervjuu za Politiku kaze da treba pustiti da se sam organizam izbori protiv virusa. Ta prica vazi za grip, ali ne vazi za virus besnila gde je smrtnost 100% niko nikad u istoriji nije preziveo od toga, za virus ebole slicna stvar, za hiv isto, kako ce organizam da se izbori? Paa daa, on je napravio univerzalni lek i zato pljuje vakcine jer su konkurencija. Lek se zove "Toraxin" i koristi se za citiram "bakterijske, virusne, gljivicne infekcije. Za umor, nesanicu. Za PREVENCIJU HIVA, kancer, dijabetes, kozna oboljenja, kardiovaskularna, neuroloska, urogenitalna, autoimunih i kostano-misicnog sistema" Pa vi mame, odlucite zdravorazumski da li je verovati nasim strucnjacima.
Tvoji strucnjaci obogaljise decu a sebi napunise dzepove
NIKAKO NE TREBA VAKCINISATI DECU kao ni odrasle. Vakcinacija=t5rovanje organizma!!!!!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »