Komentari za tekst "Vaša beba u 15. mesecu - 2. nedelja"

Komentara
118
Ostavite komentar
Moj sincic ima 15 meseci. Vec pola godine seta samostalno, kasikom jede ponekad sam, a najcesce uz moju pomoc, puveliko skidamo pelene, jer na nosi sedi od 6tog meseca, iako je postao svesan tome cemu sluzi tek pred prvi rodjendan. Jedini problem je u tome sto se i dalje budi nocu i pije mleko. Ne znam na koji nacin da izbacimo nocno mleko, ali se nadam da ce se kao i sve ostalo jednostavno samo resiti.
Iz kreveca nemam nameru da ga preseljavam u krevet do drugog rodjendana.
cemu ovoliko negativnih ocena?? zena samo opisuje svoje dete.... ne razumem.... pozdrav Vesni
Moj Filip ima 15 meseci i već dva meseca je u fotelji na razvlačenje. To mi je super prelazno rešenje dok ne bude zreo da sam spava u krevetu u dečijoj sobi. Imam četrvoro dece i svo četvoro su do 15 meseci izišli iz krevetića. U suprotnom, verovatno bi još svi spavali sa nama. Ovako mogu da legnem pored njega dok ne zaspi, ako se prbudi isto tako, a kad zaspi, legnem u svoj krevet i ne moram da se lomim sa njim. Pozdrav svim mamama!
pozdrav dragim mamama... moj sincic ima 15meseci i uveliko hoda sam prohodao je dve nedelje pred rodjendan.. jede samostalno i od nedavno spava na svojoj fotelji na razvlacenje jer nam je krevetic mali i tesan. on meni nespava celu noc budi se svakih 2-3 sata. nesesa od svog devetog meseca i jos uvek neznam razlog njegovog ustajanja... :-( inace sam jako zadovoljna sa njjim jer je jaaaakkooo ziv i hiper aktivan... pozdrav svima
I moj sin se budi cesto,i bacaka po krevetu ali znamo da je zbog zubica,a i to ce oroci,a dok ne prodje spava samnom u krevetu jer ne mogu da razmisljam da li ce da padne iz kreveta...mozda su kod vas odto zubici problem...
sto se tice prebacivanja deteta u svoj krevet mislim da je prerano...!!! moja dvojcica spava u krevetcu do zore a onda se probudi jer josuvek sisa pa trazi mleko,i onda ostane sa nama do jutra. prohodala je 10-ak dana pre prvog rodjndana, zna da koristi kasiku ali naravno da joj is ispada negosto pojede,viljusku joj ne dajem! sto se tice nose stavljam je od 8.meseca i vec zna cemu sluzi, od 10 meseca kaki u nosu a piski kad god je stavim u nju, u medjuvremenu se i u pampersu upiski ali cekamo lepo vreme pa da krenemo sa totalnim odvikavanjem od pelena i mislim da cemo uspeti jer ona sama uzme nosu kad joj kazem i trazi da je vucem da bi sela na nju! :) svako dete je prica za sebe ali treba roditelji biti uporni i istrajni!!!
Naš Nikola ima 15 meseci i želi sam da koristi pribor. Mi stavimo mušemu ispod njega i damo mu kašiku. Nije potpuno svladao ručkanje kašikom, ali svakim danom sve je bolji. Za kašiku mislim da je još rano i još uvek ne pomišljam da mu je dam. Neke stvari je bolje sprečiti nego lečiti. To je moje mišljenje. Neka majka ovde reče da je to lenjost roditelja. Ne slažem se s tim. Meni nije teško, nego stresno da zurim i tresem se dok gledam šta će uraditi sa oštrim predmetima. Svaka od nas odgaja dete najbolje što ume. što se tiče kreveca...vidimo da je već mali, ali Nikola tako nemirno spava, da bi ispao iz kreveta bez ograde. I to pravo na glavu. Inače, spava potpuno sam do jutra. Sisa samo uveče, ali ćemo i to uskoro izbaciti. Već par meseci ga navikavamo na nošu, jer se u početku plašio da joj priđe! :) Ozbiljno odvikavanje počinjemo za mesec dana, kad počnu vrućine. Tada ćemo da skidamo pelenu da oseti kako je neprijatno biti mokar, a da se ne prehladi.
Uveliko hoda i trči i ništa ne sluša!
To je to. Pozdrav svim mama! Verujem da se gajenje dece ne svodi samo na to kad je reklo mama, uzelo olovku i sl.Zato ih samo volite i ne brinite! Biće sve u redu!
Ja cu biti kratka..moja beba hoda!!!!! Konacno se osamostalio i napravio prve korake. Moj rad i upornost su se konacno isplatili. Srecna sam!! :)))
Mislim da samo treba pratiti dete i ne treba ga forsirati... moj klinac ima 15 meseci i potpuno je drugaciiji od moje zenskice koja je sad napunila 3 god. Ona je u gotovo svemu bila, uslovno receno, naprednija... ranije je propricala, pocela sama da drzi flasicu, sama jela, i sl., pa cak i sad u vrticu spada u samostalniju decu.... a on, on je jednostavno lemstina i ne pada mu na pamet da prosiri recnik (mama, tata, baba, deda, i sl.), da samostalno jede, cak i kad se probudi nema sanse da izadje izrevetica, vec zove. Deca su razlicita i tako se i treba ponasati prema njima. Meni je potpuno besmisleno biti jedan od onih blesavih knjiskih roditelja, vec treba osluskivati svoje dete i, sigurna sam, ni jedan roditelj nece pogresiti.
Nije problem prebaciti dete u krevet, ali gdje bih ga nasla ujutru???
Moja devojcica od 15 meseci uveliko spava u krevetu. Vec smo poceli sa odvikavanjem od pelena (piski vec u nosu) i moj savet roditeljima je da ne prave debile od dece i podlezu dobro placenim istrazivanjima da "decu ne treba odvikavati do druge, trece godine" - to je jedna od najjacih industrija i istrazivanja su STROGO kontrolisana!!! Naravno da ce da plate da vase dete nosi plasticne pelene sto duze...Inace, ja sam oduvek koristila iskljucivo pamucne pelene i koliko vidim lakse je navikavanje na nosu jer njoj vec smeta osecaj da je mokra. Eto...
Rijetko komentarisem ali sad moram. BEBA do 18 mjeseca ne moze da razumije smisao nose. Sve prije toga je dresura a ne ucenje. Ovo su rijeci jednog strucnjaka.
Zaista postujem vas sajt, ali ovo pitanje jednostavno moram da postavim. Razmisljala sam da se kreveca otarasim kako bih racionalnije iskoristila prostor...ALI...Kako da sprecimo da deca u snu padnu sa kreveta bez ogradice?
Cao svima, moja cera ima 15 meseci i ja prvi put pisem komentar ovde.
Ali redovno citam sve vase komentare.
Ovi ovde na sajtu stvarno znaju da preteraju sa ambicijama! Pa ja ponekad za malo sto ne padnem sa kreveta a ne moja beba od 15 mes. i pelene... da nece mozda da pere sudove, da ide po hleb?
Ovako moja cera je upravo sad prekinula sa sisanjem i to vrlo lako jer je ostalo samo vecernje sisanje poslednjih 20ak dana. tako da mojoj supruzi mleko ne nadolazi vise i nece biti potrebne injekcije, tablete, a nema ni plakanje. sistematsko izbacivanje jednog po jednog podoja je urodilo plodom.
Nasa Viki od nedavno spasa sama u svojoj sobi u svom krevetcu. probudi se ujutru oko 8 i kaze samo "EJ", mnogo smo se smejali kad se to prvi put desilo.
hoda od 11 meseca, trazi da jede sama, prica vrlo malo reci, jer je dete iz mesovitog braka ali prvih par reci koje je izgovorila su bile na Srpskom ... haha zato sto je tatina cera.
Moje dete ima 15 meseci, spava u krevecu do 5-6h a onda predje kod nas i tu spava do jutra,kad se probudim ostavim je samu i popodne spava često u tom krevetu i nije se desilo da ispadnev tako da nije dojenja mogla bih da je prebacim u veliki krevet.Zna sama da se popne na krevet i sidje,koristi kašiku i viljušku,do duše više prosipa nego što pojede...ne sei u hranilicu već u stolicu za odrsle,kad joj kazem ručak odmah prilazi stolici i čeka da je popnem,mada joj uspe da se i sama po nekad popne.Nošu joj već 1-2 nudkam i kad kazem ajde da piškimo na nošu ona ode u kupatilo i sedne na nju,mada ništa ne napravi,Nisam je forsirala u ničemu,ali sam joj pričala i igrala se sa njom pa nemogu oni sami da nešto urade ako im mi ne pokazemo,otići će sama pa će kupiti bojice?!
Ja sam joj pre neki dan dala bojice i prvi dan ih je glodala dok sam ja crtala, drugi dan ih je pronašla i pokušala da švrlja ali sa naopako okrenutom bojicom,sutra dan je počela da švrlja kako treba,
Jao, moja devojcica od 15 i po meseci se jos budi nocu, pretpostavljam da je razlog to sto je do skoro dojila, pa jos nije ukapirala da nema razloga vise da se budi :)... Spava u krevecu i dalje, i to prilicno nemirno, ne planiramo da je premestamo jos uvek. Hoda samostalno, ali je tek skoro prohodala...Dosta reci ume da kaze i razume sta joj se prica. Pokusava da ponovi skoro svaku rec koju cuje. Nesto uspe a nesto izvrne na njen nacin. Ja je hranim ali i ona drzi svoju kasicicu i po malo uzima sama...Zadovljna sam njenim razvojem, sve je ok...samo jos da pocne da spava nocu :)
O boze!!! Ne da mislim da je za prebacivanje deteta od 15 meseci u krevet prerano vec mislim da stvarno treba da se vodi racuna sta se pise.
Prvo, nisam pobornik toga da se pravi generalizacija tipa: dete sa 15 meseci treba da radi to i to, dete od 3 meseca kaze ba...i tako dalje. Nije tacno da svaka beba od 15 meseci hoda, da svaka prica, da svaka jede sama, da svaka crta i sve tako. Mislim da ovakva generalizacija nije fer prema mladim mama koje ce mozda osecati veliku kolicinu stresa zbog toga sto njihovo dete "ne prati" ritam koji vi pisete.
sto se tice teme, moje dete hoda jos uvek uz namestaj i pusta se i pruza samostalne korake samo ako se bas zaboravi i zarko zeli da nesto da dohvati. Inace je veoma oprezna i zeli da u svakom trenutku ima makar prividan oslonac, kao sto su kolica, mamina noga, autic za guranje...
a prebacivanje u krevet...to tek mislim da je neverovatno da se pise za decu od 15 meseci. Moje dete spava jako nemirno i nebrojeno puta se zakucava nocu u ogradu. Da te ograde nema svakako bi zavrsila na podu. Sa 15 meseci, u krevetu bez ograde, samo u sobi...hm...jednako neprospavanim nocima, cvorugama na glavi ili ne daj boze nesto gore.
Dakle propusticu ovaj savet! :)
Slazem se sa konstatacijama da je mozda za ovaj uzrast jos rano da dete spava samo u velikom krevetu, bez zastitne ograde. Sto se hranjnja tice, moja curica ima zelju, uzima sama i kasikom i viljuskom i prsticima iako je meni lakse da je hranim. Znaci, nisam je forsirala, pokazala jesam, ali je ja jos uvek hranim, a ona sa strane dodaje svojim priborom. Tako da, ne brinite mame i ako ne forsirate svoju decu, ona sve gledaju, upijaju i imitiraju. Sto se nose tice, u pocetku smo je forsirali oko devetog meseca i prihvatila je iako nije svaki put odradila posao. A onda je doslo hladno vreme, u vrticu nisu hteli da ih stavljaju na nosu da se deca ne prehlade, a ja sam u medjuvremenu ponovo zatrudnela i imala 3 meseca mucnine. Rezultat- dete je prestalo da trazi nosu, a sad place kad je stavimo. Steta! Nadam se da cemo na prolece opet uspostaviti neki red sa nosom i da je nece toliko odbijati. Veliki pozdrav svim mamama!
I poruka za fenomenalnu mamu Ivanu i njenu genijalnu bebu: ostavi se pisanja na forumima, vec sam citala tvoje ranije postove kako beba sa 7 meseci povezuje nekoliko smislenih reci, vozi biciklu sa 9 meseci i sl. Time samo razdrazujes mame normalne dece i navlacis neki gnev, postices nervozu i uznemiravas nas sve. Ne znam da li ti je to cilj, ili se hvalis bespotrebno jer ti niko ne veruje. Uzivaj u svojoj deci i molim te kloni se komentara za sveopste dobro, nego iskoristi to vreme da naucis decu kvantnoj fizici, astronomiji i nekom stranom jeziku.
draga iva i ja mislim da bebac preteruje jer pratim i druge sajtove engleske i italijanske i njihov kont je skroz drugaciji i manje ocekuju od beba, svaka beba ima svoj tempo i neznaci da sutra nece biti naprednija u necemu, ali isto tako mislim da je to tvoj izbor u zavisnosti na cemu insistiras kod bebe, moja devojcica je pocela sama da jede od pocetka (sa 6 meseci) i sada sa 15 uspesno koristi i kasiku i viljusku, jer me nije mrzelo da cistim haos koji napravi 5 puta dnevno i da je isto toliko puta presvlacim da bi postigla da mozemo svi zajedno da jedemo kao porodica na miru, ali zato ono na cemu nisam insistirala kao sto je nosa nepada joj napamet. netreba se takmiciti sa drugim mamama koliko god je to tesko, deca nisu igracke, ni odraz nase uspesnosti a ni mali klonovi, mislim da ih treba podsticati ali isto tako postovati njihov karakter cak i u ovom dobu
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »