Komentari za tekst "Posao u trudnoći"

Komentara
41
Ostavite komentar
Pozdrav,
Da li moze neko da mi pomogne, zaposlena sam preko NZS (biroa), u drzavnoj firmi, da li imam prava na trudničko? Isplaćuje me biro, i u ugovoru koji sam potpisala pise da imam nadoknadu samo za povredu na radu i profesionalnu bolest?
Unapred hvala😊
Мени изазива стрес и анксиозност баш то што нисам запослена. Имам још један испит који ме мучи скоро годину. Да напустим не могу, да бринем не смијем. Како год окренеш није добро. А друга ми је трудноћа. И зато мислим по себи да свака жена треба да ради ако јој то годи и ако није ризично или да не ради ако јој је то узрок проблема. Ово није баш мали проблем, страх и стрес. Али једноставно морамо мислити на бебу и да ће све бити у реду чак и ако мало промјенимо навике. Други једноставно морају разумјети. Покушајте причати са ближњима и са доктором. Све ће бити како мора. Не оптерећујте се за оно што не можете промјенити. ❤️
Узми боловање. Ако не можеш, пусти посао, нека ти беба буде на првом месту. Ко се чува, њега и Бог чува. А када Бог да дете, даће и за дете.
U 5oj sam nedelji trudnoce, radno mesto mi je pored rendgena, imam nocne smene, smene od 12h, najcesce od 9h ali rad od 5 ujutru, i kontakt sa 1000 osoba dnevno. Da li ostati na poslu ili dati otkaz? Posto imam PP ugovor.
"Radim u tvornici obuce i izlozena sam stetnim materijama kao sto su ljepilo, benzin,gaz i tako dalje cesto stojim vise sati ...da li da nastavim ?
Cao svima treba mi savet 8. sam nedelja radim poprilicno tezak posao na benzinskoj pumpi sa smenama od po 12 sati u koje spadaju i nocne. Sve mi teze pada jer je posao takav da ne mogu
da sednem ni 5 celih minuta,mislila sam da cu moci da izguram makar da 4 meseca ali sve vise me bole noge i donji deo ledja a i kada je dan bas naporan imam i bolove u stomaku. Sta mislite da li da idem na bolovanje. Da li ovo moze da steti bebi?
A zasto ne bi otisla na bolovanje? Ako si prijavljena i radis najmanje 6meseci kod poslodavca,finansijski se nista ne menja radila ili bila na bolovanju. Razgovaraj sa ginekologom, a ako to ne uspe, uvek mozes da promenis lekara ;) Uzivaj u trudnoci sto vise mozes!
trenutno sam 13 nedelja, planirala sam da radim do kraja 8 meseca ako to bude moguce.
Posao mi nije fizicki naporan, ali vec sada imam jake bolove u donjem delu ledja, desnom kuku i duz cele noge, jako neprijatan osecaj uz migrene koje imam vec dve nedelje.
Ako mi uskoro ne bude lakse, mozda se predomislim i odem na duuuuzi odmor :)

Da li neko imao slicne muke i sta vam je pomoglo da ih ublazite?
ja radim u kancelariji ali zbog mucnina i vrtoglavice po 3.4 sata dnevno i jedva cekam trudnicko, da duze spavam,citam setam i bavim jogom, u 21 veku ne bi trebalo da radimo,vec uzivamo u trudnoci
Drage trudnice,radim u ugostiteljstvu kao konobar,u 12 nedelji trudnoce sam.. plairam da radim jos nekih mesec dana,ali to uvek produzim na jos mesec dana...smetaju mi ponekad ljudi,nosenje tanjira,sef koji me nekad tera da dizemo stolove iako zna da sam trudna...i ne znam sta da radim,neodlucna sam jer stanujemo privatno,suprug je trenutno pod ugovorom,plata 25.000 povetna...? hvala na pomoci ..ljubim sve stomacice...
Ja sam trudna devet sedmica i preporučujem jogu svim trudnicama,jednostavno posle treninga se osećam fantastično.Pozdrav svim ženama koje su odlučile da postanu majke. :)
Očekujem za koji dan poziv za razgovor za posao u kuhinji jednog hotela da li je opasan rad u kuhinji za trudnoću od devet sedmica.
Pozdrav svim sadasnjim i buducim mamama koje rade! Ja sam u 23 nedelji trudnoce i planiram da radim do kraja, ako sve bude u redu kao sto je do sada. Savetovala bih svim trudnicama da rade, da se krecu i budu sto vise aktivne. Trudnoca nije bolest i nema razloga da se sedi kod kuce i samo gladite stomak i gnjavite druge o svojoj trudnoci! Uzivajte u trudnoci na poslu, u gradu, u sopingu, na fakultetu i ne smarajte bebu sedenjem kod kuce :)
Ja sam u 30toj nedelji i radim kao i do sad. Zbog specificnog ugovora imam ukupno 70 kalendarskih dana u pred- i postporodjajnom periodu, tako da nemam nekog velikog izbora. I prvu trudnocu sam isto ovako "odradila" do kraja, tako da se iskreno nadam da cu i ovu. Posao podrazumjeva jako puno putovanja i kontakta sa ljudima, tako da non-stop spricam ruke i kancelarijski prostor dezinfekcionim sredstvima. Kad vec ne mogu drugacije, vazno je da i na ovaj nacin smanjim moguce rizike.
U 21. nedelji sam i jos uvek radim, i planiram da radim (ako sve bude OK) do kraja, jer se sada osecam dobro. Problem su mi bili treci i cetvrti mesec, povracala sam za takmicenje, a posto radim u prosveti, skoro posle svakog casa sam trcala da povracam. Znala sam zbog cega i nije mi tesko. Na odredjeno sam pa mi se ne ide na bolovanje, jer onda po zakonu nisu obavezni da mi produze ugovor. Najteze mi pada putovanje od jedne do druge skole, posto zbog fonda radim u tri skole, ali izdrzacu i to, sve zbog moje bebe.
Pozdrav svim sadasnjim i buducim mamama!
Cao svima, ja sam u 27. nedelji trudnoce i tek sada sam resila da odem prvo na odmor pa na bolovanje, ali jedino iz razloga sto radim u Domu zdravlja i plasim se gripa. Inace, super se osecam, prva mi je trudnoca, hvala Bogu beba je dobro... :) Sledece nedelje krecemo u skolu za trudnice.
Savetovala bih svakome ko moze da radi neka izdrzi sto duze na poslu naravno ako nije u pitanju rizicna trudnoca ili je radno mesto takvo da bi uslovi naskodili bebi... pozz svim buducim mamama od Jece iz Sopota
cao svima, ja sam u 26 nedelji trudnoce i tek sad sam resila da prekinem sa poslom. Malo me grize savest, ali se osecam malaksalo malo, i nemam zivaca da radim sa musterijama, a i moram priznati da se jako plasim virusa. Moj suprug je presrecan sto sam sada kod kuce, nadam se da mi gazde nece zameriti
Draga,Ivana!Ja sam radoholicar i obozavam svoj posao,ali kao stomatolog odlucila sam da vec u 3.mesecu odem na bolovanje-iako sam se svrseno osecala,nisam smela da rizikujem mogucnost infekcije.Savetujem ti da uradis onako kako se osecas i kako ti prija,ne slusaj nikoga vec sebe!Meni je trudnoca brzo prosla,organizujes sebi dan i uzivas!Za mene je tih 9 meseci bilo nesto predivno,a sada uzivam sa svojom bebom(ima 4 meseca)!
DA li neko moze da mi da savet? Radim posao koji je lep, nije stresan niti mnogo naporan pogotovu ove godine ali sam u 7.nedelji trudnoce i imam jaku zelju da ne radim. Imam potrebu da sedim kod kuce i citam, setam po gradu i slicno. Ali, svi poznanici kazu da je bolje da radim jer ce mi dosaditi da budem kod kuce.Ja sam na poslu nervozna, ne prija mi da budem tamo sada.
Pozdrav svima!
Mislim da sam u trecoj nedelji trudnoce!! hihi, upravo sam uradil test i vristala od uzbudjenja! Radim kao menadćer za marketing i CSR i citav posao je na meni. Ocekuje me veoma naprno leto, milion projekata pa sam već počela da se pribojavam! Inace se odlicno osecam, sem bolnih grudi i ogromne zelje za seksom, sve je ok!
Ne znam koliko ce 2h putovanja gradskim prevozom na 40 stepeni biti prijatno ali cu, nadam se biti ok i otici sto kasnije na bolovanje.
Ljubim sve trudnice! Cuvajte se
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »