Komentari za tekst "Kako tata može otići na porodiljsko bolovanje?"

Komentara
21
Ostavite komentar
Drug moj je dobio 6 meseci placenog odsustva u firmi Japan tobacco iz Sente, kada mu se zena porodila.
Ko otvara bolovanje ocu radi brige o detetu, kad beba napuni 3 meseca?
Ako otac preuzima bolovanje za negu deteta od majke,da li preuzima i visinu njene naknade ili mu se obracunava na osnovu njegove plate.Hvala
Moze li nezaposleni otac da koristi negu deteta
Kako mislite da neko ko nije u radnom odnosu koristi bolovanje?
Dobar dan da li muz moze koristiti ostatak starog porodiljskog koje mi istice u januaru 2022,ako ja od jula ove godine odem na novo porodiljsko?
Da li neko zna kako se obracunava naknada zarade kad je otac na porodiljskom? Cija se plata obracunava,majcina ili njegova?
Zanima me da li mogu uzeti porodiljsko bolovanje ako mi je supruga nezaposlena?
Evo ja sam trenutno na porodilsjkom bolovanju umesto supruge. Suprugu je uhvatila posle porodjajna depresija I morao sam da je vodim na lecenje u Palmuticevoj.
Imam pravo na porodisljko bolovanje godinu dana I 2 meseca.
Potrebna dokumentacija je.
Potvrda od najmanje 3 lekara sa pecatom I potpismo lekara da se supruga nalazi u bolnici na lecenju od tog I tog datuma ce biti na lecenju. Tu potvrdu nosite u firmu da vam firma izda resenje, kad vam firma izda resenje, sa tom potvrdom od lekara I tim resenjem od firme nosite u 27 Mart da prdate. Resenje I ostale vam stize na kucnu adresu
Da li je vasa supruga bila neyaposleno lice?
Kako otac ostvaruje pravo na odsustvo radi nege deteta ako je mama preduzetnica i nije isla na porodiljsko bolovanje?
I mene to zanima samo sto sam ja od 26.maja na porodiljskom. Meni su rekli da majka preduzetnica ne moze ni to da koristi. Zahvaljujuci novom zakonu, preduzetnice nemaju nista. A niko ne pita kako je nama i koliko nam radnja zaradjuje. Mi nismo majke ni trudnice kao i ostale zene u Srbiji. Bruka i sramota!
I mene interesuje kako i da li otac može da ostvari pravo na odsustvo radi nege deteta ako je mama preduzetnica i trenutno koristi pravo na "Ostale naknade po osnovu rođenja i nege deteta"?
Imali ko sličnog iskustva?
A sta ako otac nije zaposlen? Da li u tom slučaju, po novom Zakonu, otac ima pravo na porodiljsko? Koji iznos bi primao tj kako se obracunava u tom slučaju?
da, mozete vi biti jedan deo na porodiljskom odsustvu a posle nastavlja otac. Moj suprug, nevencani, je koristio otpocetka, nakon tri meseca od porođaja, ja sam mu potpisala da ne koristim pa je to nosio u njegovu firmu. Nije nista komplikovano. Cak i sva produzenja je dobio nakon sto je dete napunilo godinu dana. Ide tata na komisiju.
Mozda neko vise od mene zna, pa molim da mi odgovori. Da li to znaci da, ako sam na porodiljskom sa trecim detetom, ja mogu biti npr godinu dana a da suprug nastavi bolovanje u drugoj godini kako bi se ja vratila na posao. Hvala
Da, to upravo to znaci. Samo prva 3 meseca od porodjaja se racunaju kao porodiljsko i to mora majka da koristi. Kad isteknu ta tri meseca nastupa odsustvo radi nege deteta koje oba roditelja imaju pravo da koriste po dogovoru. Pa tako za trece dete jednu god moze majka sa odsustvuje, a posle otac. Evo mi imamo bebca od 15 dana, i za dva meseca kad meni istekne porodiljsko suprug ce ici na odsustvo radi nege deteta a ja se vracam na posao, mada imam srece da imam fleksibilno radno vreme, i rad od kuce pa necu puno faliti bebi, zato to i radimo
Da, tacno tako Mirjanice. Odsustvo za negu deteta mogu koristiti oba roditelja, s tim sto vi morate da se vratite na posao, da bi otac mogao da preuzme ostatak do punog trajanja.
Moj muz koristi drugih 6 meseci za prvo dete upravo.
Inace, barem u Beogradu, nije tacno da trebaju doznake od njegovog lekara. Posle puno kucanja i preusmeravanja, ispostavilo se da mu treba kopija mojih doznaka kada mi je otvoreno porodiljsko, da bi znali do kada ima pravo da koristi odsustvo.
Iska, molim vas za malo pojasnjenje sta je potrebno od dokumentacije kako bi suprug otvorio bolovanje radi nege deteta, tj preuzeo moje bolovanje i da li se obracun radi na njegovu ili moju zaradu?
Da li neko ima odgovor,Biljana da li ste saznali i meni treba ista info,da li prima svoju platu ili preuzima visinu plate od majke
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »