Komentari za tekst "Kako teče PRIRODNI POROĐAJ"

Komentara
167
Ostavite komentar
Moj termin je za 12dana i jedva cekam da vidim svoju bebicu,
Drage trudnice, i ja sam prvorotka i moram vam reci da sam imala veliki strah od porodjaja i samo sam govorila da ci na carski. Medjutim otkako sam krenula u skolicu za trudnice sam promenila misljenje i svima bih preporucila da idu.
A i sve smo mi razlicite, tako da ne morada znaci da ono sto se jednoj desilo mora i meni da se desi. Samo pozitivne misli... Porodjaj prodje, a bebica ostaje da nam ulepsa zivot!!!! :)
Moja sestra od tetke vec desetak god pokusava da rodi, ali ne uspeva. Ostane trudna i ode joj trudnoca. Sad vec ima preko 40 god, tako da ce tesko i roditi kad vec do sad nije... Budite srecne sto ste trudne, uzivajte u trudnoci, a porodjaj ce proci nekako...
Pozz od nas dve! :) Sve najbolje...
Pozdrav od mene, ja sam u 33 nedelji, prvi put cu roditi. Citam dosta o porodjajima ali se ne bojim niti razmisljam o tom trenutku, drzim se toga da je to normalan proces i da se svi bolovi zaborave u trenutku kada beba dodje na svet. Cemu onda panika.
Nisam pristalica carskog reza samo radi sprecavanja bola, ako je moranje ok, u suprotnom zasto? Pa ne poradjamo se svaki dan, to je jedan trenutak koji pamtimo citav zivot.
U 31 nedelji sam i imam dilemu oko prirodnog i epiduralnog porodjaja.
Prvorotka sam pa sam htjela da pitam da li kod prvorotki je komplijkovaniji epiduralni porodjaj? da li duze traje ? da li ugrozava bebu? da li beba bila izmucena? da li se preporucuje kod beba koje su teze npr. od 3,5 do 4 kg?
naravno sve ovo ako uzmemo u obzir da otvaranje tece kako treba i da je polozaj bebe idealan. meni je samo dilema da li da se porodim prirodno ili epiduralom. razlog za moju dilemu je u glavnom tesko podnosenje bola...imam iskustva za uzasno neizdrzivim menstrualnim bolovima do te mere da sam cest posjetioc hitne pomoci, zbog bolova, pada pritiska, povracanja, ponekad i nesvestice.
Ja sam u 31.nedelji trudnoce i stalno sam po ovim forumima,i citam sta ko ima da kaze .... Prva mi je trudnoca i uopste nemam nikakav strah sto se tice porodjaja,stalno mislim na to kako cu videti svoju curicu,i kako jedva cekam....verujem da i pored tih silnih bolova i svega kada pogledate svoje dete,zaboravite na sve.... Ja jedva cekam da se porodim...Boze moj,sve zene su se porodile pa cu i ja :))))
Ja sam se porodıla pre nedelju dana,u Turskoj,nazalost u bolnıcı koja nema epıdural.Na ındukcıjı sam bıla od 3 poslepodne do 12 navece ı sam porodjaj,ızlazak bebe ı nıje bıo tolıko strasan kolıko te kontrakcıje.Bolovı su bılı takvı da ne bıh to pozelela nı najgorem neprıjatelju.Zato savetujem ako ste u mogucnostı uzmıte epıdural ılı sacekajte da se sto vıse prırodno otvorıte jer ındukcıja ''ubıja''!Na kraju rodıla sam moju prvu bebıcu ı sve je dobro zavrsılo,alı sledecı put bez epıdurala nıkako!
Ja sam u 38.nedelji trudnoce, otvorena sam vec tri prsta i prvi mi je porodjaj. Nadam se da ce ici prirodnim putem, malo me je strah ali jedva cekam da svoju bebu drzim u rukama tako da o bolovima nesto puno i ne razmisljam. Moja majka je rodila 5 cerki, sada ima 46god i odlicno izgleda, postigla je sve u zivotu i vodjena njenim iskustvom crpim snagu za svoj porodjaj.
P.S. A kako sam ja prosla ispricacu kad sve prodje, a nadam se najboljem.
pozdrav,,, ja sam rodila et skoro pa prije 5 mjeseci i mogu vam reci da to iskustvo i nije toliko lose koliko sam se bojala,,prirodnim putem,, bez rezanja,deckic 3530 i 54,,samo hrabro svim buducim majkama,,, sve se izdrzi za svoje dijete :)
Cao svima,
Ja sam u 26 nedelju trudnoce. O porodjaja sam razmisljala puno i pred nego ostanem trudna.Ali eto kako mi stomak raste nestrplijivo cekam dan kad moja beba dodje na svet. Pozdrav svi mamama! Samo hrabro! :)
nimalo nije lako ja se svog porođaja inesećam onesvestila sam se prvorotka sam a beba mi je rođena sa 4700kg i 56cm prošla sam kao bosa po trnju na indukciji sam bila preko 12h i nebi nikom to poželela
pozdrav za sve mame,i buduce mame,ja sam u 26-toj nedelji trudnoce...pomalo imam strah od porodjaja nije da me bas strah ali uglavnom ima straha :)
zamolila bi neku mamu sa iskustvom da mi objasni pravilno dosanje tokom porodjaja,i ako ima nesto sto bi ublazilo bol tokom poroda i kotrakcija,...molim vas da mi to neka sa iskustvom objasni hvala unaprijed...
Pozdrav svim hrabrim mamama a sve smo takve,ja sam u 38 nedelji i vrlo malo nam je ostalo do poroda,nosim sincica koji je vec sad oko 4000 gr. I nimalo se ne bojim a prvi mi je porod i to prirodnim putem, ne znam zasto kukate i plasite ostale zene, dve je to relativno... Neko se plasi zubara a neko NE!!tako da...pustite svaku zenu nek sama prodje kroz tu najdivniju fazu u zivotu i budite sretne sto to uopste mozete.pozz i cuvajte se.
Ne znam zasto svi uopređuju napone sa tvrdom stolicom i slično kada nema veze sa tim. To je najgori deo porođajnih faza, zato sto je propraćeno intezivnim bolom u predelu karličnih kostiju koje se šire i često ne može da se vežbama disanja umanjiti. Mene je nenormalno bolelo i nije mi bilo ni dočega a sve sam pravilno radila.
Cao svima, ja sam se porodila u Italiji prirodnim putem ali sa epiduralom...super je zato sto smiruje jake bolove...deluje nekih tri sata i noge i kicma nisu totalno oduzete...sat vremena pred porodjaj meni epidural nije delovao i imala sam neizdrzljive bolove. ali sve je dobro proslo. Ko ima tu mogucnost,neka uzme epidural,nije stetan a barem koliko toliko pomaze i dosta ublazava bolove!
Sve ima svoje ali kad u mestu gde zivite nema skole a ni u porodilistu epidural, to je problem. Nazalost ima mnogo takvih gradova. Ja inace treba da se porodim u Somborskom porodilistu.
drage moje...da i ja kazem neku korisnu :)...ja sam imala dva poroda do sad..prvi porodjaj mi je trajao 4 sata i sve je bilo ok..nista strasno..drugi porodjaj mi je trajao svega sat vremena :)) ..tako da se i ovog treceg ne bojim...bolno jest al sve se da izdrzati..zato osmeh na lice i bez brige..sve ce to proci..a iza vas ce ostati jedno divno iskustvo..sretno :)))
Drage moje ja sam u 24-toj nedelji zasad se super osecam. straaaasno se bojim poroda pa smo se suprug i ja odlucili na carski rez (ne zeli da se mucim), zar to nije divno...
drage mame,draga tatjana i ja sam imala slicno iskustvo u vezi napona....dobrih i losih,vikali su i na mene i mene su uplasili.....a moji naponi i nisu bili tako losi. na porodjejnom stolu sam bila od osam ujutro a porodila sam se u pola dva,uzas,uzas,pred kraj su morali da li uz indukciju koja je isla sve vreme daju i kiseonik i glukozu jer sam bila na ivici da padnem u nesvest!!!!! rodila sam zdravu devojcicu koja ce za par dana napuniti dve godine i mozda sam ponovo trudna....i sad znam da bez epidurala necu ni da pomislim na porodjaj. a bila sam tako spremna na bol al on me je slomio. neko ima srece pa prodje brzo neko nema pa trje traje......buduce mame budite hrabre jer ipak radjate nove zivote nove ljude....pozdrav
drage buduce mame ja imam cerkicu od 2godine,poradala sam se prirodnim putem 5h.ja sam jaka osoba kad je bol u pitanju ali ovo nisam mogla da podnesem.nismo sve iste,nekome su kontrakcije blaze nekom jace,neko se porodi za 2h neko za 12h...ako se opredelite za prirodni porodjaj disite duboko probajte da ne ispustate zvukove jer su kontrakcije jace ako vristite.za drugo dete definitivno uzimam epidural!opet savet nemojte da vas uplasim jer nismo svi iste.
Pozdrav svim buducim mamama! Ja sam u 35.nedelji trudnoce i malo me hvata panika oko porodjaja posto mi je prva beba... Moze li neki savet kako nauciti pravilno disanje u toku porodjaja? Hvala unapred
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »