Komentari za tekst "Vaša beba u 8. mesecu - 2. nedelja"

Komentara
497
Ostavite komentar
Kako mogu da kontaktiram Šejlu (slika joj je slovo Š)? daj Šejla neki mejl. 😄 Imam pitanja za treninge spavanja
to sam bila ja,s prvim djetetom ali to nije urodilo plodom,samo sam je jos vise poremetila s tim,sve je bilo super prvih dana ali poslije se plasila krevetica,evo sad ima 4 godine i spava s nama...voljela bih da to nisam ni radila ni pisala 😉😉

sad sam s drugim djetetom samo shvatila da to tako mora,da stvarno brzo prođe sve i da jako brzo odrastu...neka nas malo i muče 😀😀
Ne glupiraj se sa treninzima i ostalim tehnikama za spavanje .
Sta vi drage mame mislite kad ovde pise da vam cuvaju dete baka i deka,a pogotovo (roditelji od muza)? 🤔
pozdrav mame, moja beba jos sisa i ima 7400kg, usli smo u 9ti mesec, jede i cvrstu hranu, ali nekad vise bekad manje, dugacka je 69cm, da li joj kilaza nije mala, kod pedijatra mi nista nisu rekli?
Sva deca su razlicita, nemojte da se opterecujetete, moja devojcica je isto usla u 9ti mesec i isto je kao vasa beba bas, koji gram gore, dole, isto siki i jede, lepo napreduje, taman. 😊
Zasto mislite da je kilaza mala? Pedijatar bi rekao da ne napreduje dobro. Sa koliko je beba rodjena? I moja beba je u devetom mjesecu, ima 7 500, rodjena sa 2 960. Sa 6 mjeseci treba da udvostruce porodjajnu tezinu, a oko prvog rodjendana da utrostruce.
Ne mislim ja da je mala, nego gledam oko mene sve neke krupnije bebe a mladje od moje.. bila je 3200kg na rodjenju
pozz mame imam jedno pitanje, imam bebicu od 8 meseci beba je dojena dali bih smela ja da pijem valerijana kapi ili caj?
U tekstovima o ishrani bebe, a i u mnogim komentarima ovde moze se procitati da je bebi do godinu dana mleko osnovna hrana, a sve drugo sluzi samo za isprobavanje, navikavanje na ukuse i slicno. A onda dolazi recenica "beba do navrsene godine treba da ima tri cvrsta obroka, da nauci da zvace, da joj se vise ne pasira...." i slicno. Ko je ovde lud?
Tekstova o ishrani ima mnogo i nisu svi merodavni.Najpravilnije je da se krene sa sest meseci..svaka namirnica tri dana..nista se ne odlaze osim meda i kikirikija zbog alergija.I uvode se postepeno..drugi obrok sa osam..treci sa deset i tek oko godine uzine.Gnjecena hrana i komadici se preporucuju zbog zvakanja i motorike govora.A i zalihe gvozdja opadaju i moraju nadomestiti hranom.
Poenta I jeste u postepenom uvodjenju hrane I druge tecnosti osim mleka, kako bi bebac imao vremena da se adaptira. Mleko se postepeno smanjuje a naravno povrce, voce I meso postaju primarna hrana..meni je sve logicno I normalno, uvedeno decenijama u nazad, koji deo je zbunjujuci? :)
Svaka beba je za sebe. Cvrsta hrana se uvodi sa 6m jer je bebi potrebno sve vise vitamina i minerala koje mleko ne moze da obezbedi, pre svega gvozdje(zato meso). Bebin probavni trakt je spreman sa 6m da vari hranu koja nije mleko. Mleko je i dalje glavni izvor hrane. Dojenim bebama je mleko i hrana i voda i uteha i sigurnost i imunitet. Npr. kada nicu zubici beba moze odbijati cvrstu hranu ili jesti manje takodje kada su velike vrucine ili ima temp. Ali mleko nece odbijati. Eto zasto je mleko i dalje broj jedan. Nadam se da sam uspela malo da objasnim.
Mojoj je 8 mj. i 10 dana.. Blendam sve još uvijek i ne zamaram se time.. Mislim da će sve doći na svoje polako.
Drage mame beba ima 8meseci i 7 dana. Još uvek se ne podiže uz krevetac ili nameštaj. Okreće se stomak-leđa podiže na šake i kolena i na prste stopala, ne puzi već ide unazad🙄. Sedi samostalno. Do kada se toleriše da beba krene da se sama podiže. Pozdrav!
moj bebac niti puze niti sjedi a ima 8 +, bude kada bude spreman, svaka beba je razlicita 🤗 polako imace vremena pustite bebu da bude beba😏
Uglavnom sve dodje spontano kao sto je doslo i ostalo. Kada god ste zabrinuti zbog razvoja motorike bebe najbolje je obratiti ss fizijatru koji ce vam reci da li beba mozda ima neki problem koji je sputava u razvoju motorike ili samo bebi jos nije doslo vreme. Ono sto kao laik mogu da preporucim je stimulacija. Znaci postavite na ivicu kreveca ili na ivicu kreveta fotelje neku igracku ili neke sarene trakice koje ce bebi biti interesantne i zelece da ih dohvati. Na taj nacin beba ce u nekom trenutku poceti da se uzdize.
Ne brinite. Uskoro ce krenuti. Samo joj dajte da provodi što više vremena na podu.
Ne brinite, brzo ce se to desiti samo joj dajte priliku. sto više vremena na podu
Cao Mame zelim cuti kolko puta na dan imaju vase bebe tvrdu stolicu?moja Ima 2-3 put ( normalna stolica)Neznam Kolko je to normalno
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Ako mamu muči gorušica u trudnoći, beba imati mnogo kose kad se rodi... »
Sedam žena u različitim delovima sveta otkrilo je šta se sve nalazi u njihovim torbama za porodilište »
Ako mamu muči gorušica u trudnoći, beba imati mnogo kose kad se rodi... »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Farbanje jaja za Uskrs je posebna umetnost i svake godine je neki novi trend »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
"Điha, điha, četri noge..." i druge pesme čika Jove Zmaja i dalje apsolutni hit »
Svaka beba se razvija svojim tempom i napreduje na sebi jedinstven način »