Komentari za tekst "Kolika će mi biti plata (novčana naknada) na trudničkom bolovanju?"

Komentara
3600
Ostavite komentar
Pozdrav :) Jedno pitanje, imam staz od 18 meseci neprekidno ali kod dva poslodavca. Sa jednog posla presla na drugi, pa me interesu da li se to racuna ili gledaju samo kod jednog poslodavca?
Pozdrav devojke,zanima me kome mogu od drzavnih institucija da se pozalim za lose obracunatu naknadu trudnickog.Poslodavac kaze program racuna ne mi RFZO ne moze da mi da taj podatak.
Hvala
RFZO mora da Vam da taj podatak, po Zakonu, ukoliko im na njihovu adresu uputite preporuceno pismo sa naznakom da trazite informaciju od javnog znacaja. Imate formu na internetu.
jedno pitanje stase desava i kome se obratiti supruga mi na porodiljsko 8 mesec dobila je samo za prvi mesec i vise ni dinara sta da radimo ?
Poštovani, pre prvog deteta sam imala punih 18 meseci radnog odnosa, onda je usledilo trudničko 2 meseca, porodiljsko 14meseci, sad bi trebalo da otvori trudničko sa drugim detetom. Kako se računa primanje na trudničkom a kako na porodiljskom? Hvala
Da li je moguce da jos ne isplacuju trudnicko od decembra ?
Da li zaista ,,nadredjeni ,,ili odgovorni smatraju da trudnicama novac ne treba,mozda bi i zivele i jele nesto, al na zalost velikom broju trudnica je neophodna i redovna terapija kojom odrzavaju nesto za sta svako zivi ili ti odvaja novac da bi ih neko ,,video,,kako treba
Sramota.
Da li neko zna kako se racuna trudnicko, sobzirom da mi je plata 40000,a uplata prvog meseca trudnickog od poslodavca 28000.Pritom imam vezano 4 godine rada
Slican slucaj kod mene.. meni su rekli da u obracun ulaze samo one plate koje sam dobila od kad imam ugovor na odredjeno, a pretkodne 2ipo godine koje sam radila po raznim ugovorima, ne ulaze vec se za te mesece racuna minimalac...
Koliko kasne uplate? Dobila sam prvu uplatu za decembar,koju mi duguje poslodavac,pocetkom januara.. i od tada nista,posto sam sad na teretu drzave.. kad da ocekujem platu? Hvala :)
Dobar dan drage moje kazite mi da li mozda znate kad bi trebalo da isplate trudnicko za februar i da li ide ceo ili pola minimalca hvala na odgovoru 😀😀😀
Postovani,
Tek posto sam se zaposlila (posle par dana)saznala sam da sam u drugom stanju. :). Pre toga sam imala prekid u radnom odnosu od 20 dana i u tom periodu sam se vodila kao nezaposleno lice na NSZ, pre toga sam bila u radnom odnosu 4 god. Da li ja sada moram da radim neko odredjeno vreme da bi stekla puno pravo na trudnicko? Plasim se da ne otvorim pre vremena, pa da ne izgubim bezveze primanja. Takodje me zanima da li u prosek za trudnicko i porodiljsko ulazi i nov. naknada za nezaposlenost? Ne mogu da pronadjem adekvatno objasnjenje niti izvedem neki zakljucak, nista konkretno,pa bi mi svaka pomoc znacila. Hvala unapred.
6 meseci radnog staza nije dovoljno za ostvarivanje prava na minimalac tokom porodiljskog. Kao zadnji mesec se racuna zadnji kalendarski ceo mesec radnog staza. Tako da ako ste porodiljsko otvorili 31 maja, sam maj se ne racuna vec je april poslednji mesec koji se racuna.
Radim samo mesec dana, jednu platu sam primila. Da li imam pravo na trudničko i koliko će mi se plaćati ako imam pravo?
Postovani, da li postoji pravo na placene troskove prevoza za vreme trudnickog bolovanja? Cim sam otvorila trudnicko poslodavac je prestao da mi uplacuje prevoz pa me zanima samo da li je to po zakonu.
Troškovi prevoza podrazumevaju prevoz do posla. Budući da ste na bolovanju odnosno da ne idete na posao, nemate pravo na plaćen prevoz. U Beogradu trudnice imaju pravo na besplatan gradski prevoz sa Bus plus karticom za trudnice koja se uz izveštaj ginekologa vadi u bilo kojoj poslovnici Bus plusa i važi do termina porođaja.
Ako moze odgovor..Radila sam u firmi 18.meseci, istekao mi je ugovor 1.aprila i zbog epidemije ga nisu produzili, pa sam primala naknadu sa biroa 3 meseca, nakon isteka primanja odmah sam se zaposlila u drugoj firmi.Sada sam u 3.mesecu i primila sam punu platu od poslodavca, pa me interesuje kako ce dalje da se racuna zbog ta 3 meseca sa biroa.Hvala unapred😊
Da li neko zna kako ide obracun za trudnicko bolovanje ukoliko poslodavac u vreme vanredne situacije nije 3 meseca uplacivao doprinose? Hvala unapred
Zanima me sledece.Prosle godine sam bila na bolovanju od januara do juna zbog epilepsije .Medjutim sada sam trudna i treba da otvorim trudnicko,da li ce mi se racunati to manje primanje tokom bolovanja pa sve do sada podeljeno na 12 ?I jos me zanima pošto je bolovanje duze od 30 dana bilo u pitanju,meni je firma placala samo 3 od 24 hilj,dak se racuna samo taj deo sto firma uplacuje ili svih 24000 ?Hvala.Nadam se da ce neko razumeti moje komplikovano pitanje.
Zanima me koliko treba da budes u radnom odnosu da bi ostvario pravo na trudnicko, i kako se racuna ako si u firmi 3meseca,koliko bi mi bila naknada trudnicko?
Dobar dan. Htela sam da vas pitam nisam primila za mesec novembar trudničko a za oktobar me je isplatio gazda 65 posto na ruke koliko se čeka isplata?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »