Komentari za tekst "Vaša 8. nedelja trudnoće"

Komentara
1599
Ostavite komentar
molim pomoć
danas sam bila kod doktorke, prva trudnoca je 7+1. uočila je da se u centralnom dijelu ploda nalazi anehogeno podrucje promjera 3mm. Da li je neko imao slicno iskustvo, pomozite molim Vas plasim se.

Pozdrav svima...7 sam nedelja trudnoce, beba je ok. Al placenta mi se jos nije odvojila , da li je neko imao slicno iskustvo?
Pozdrav. 8 tjedna trudnoće i imam krvarenje već punih tjedan dana uz to i ponekad bolove u donjem dijelu stomaka. Nalazim se u Njemačkoj i otišla sam dva put na hitnu i 3 put svojoj doktorici. Napravili mi ultrazvuk i kazu sve je uredu s bebom . Prepisivali mi tablete famenita koje mi uopće ne pomažu jer i dalje krvarim a uz to od njih mi se jako vrti, trne ni i ruke i noge i poslije nekih 20 min zaspim da ne znam za sebe i spavam po 4 sata. Od svega toga me samo sekira zašto i dalje krvarim? Kada će to prestati i šta mi se može dogoditi?
I ja imam isti problem,pa nije vise roze ali kad god ustanem staaalno je braon iscedak,beba je okej,a primam progesteron na tri dana i utrogetsan 3x200mg....pa me uhvati panika pa prodje i tako u krug,sve do sledece kontrole
Nemoj da brines i meni se to desava, krvarim i to u velikoj kolicini kao ciklus izgleda. Bila sam tri puta do sada na ultrazvuku sve je ok, beba je dobro, cuju se otkucaji srca ali imam hematom i to je razlog tako obilnog krvarenja. Primam progesteron depo inekcije na 3 dana i utrogestan vaginalno 3x200. Dali su mi i cefaleksin zbog krvarenja da se ne stvori neka infekcija.
Zdravo, to se i meni dešava, a doktor kaze da je sve u redu, bas se brinem, inace druga mi je trudnoca u prvoj se ovo nije desilo.
Pozdrav. 8 tjedna trudnoće i imam krvarenje već punih tjedan dana uz to i ponekad bolove u donjem dijelu stomaka. Nalazim se u Njemačkoj i otišla sam dva put na hitnu i 3 put svojoj doktorici. Napravili mi ultrazvuk i kazu sve je uredu s bebom . Prepisivali mi tablete femistan koje mi uopće ne pomažu jer i dalje krvarim a uz to od njih mi se jako vrti, trne ni i ruke i noge i poslije nekih 20 min zaspim da ne znam za sebe i spavam po 4 sata. Od svega toga me samo sekira zašto i dalje krvarim? Kada će to prestati i šta mi se može dogoditi?
Pozdrav svima. Da li neka od vas ima bolove u donjem dijelu leđa, u krstima? Kakva i kolika bol je po bama ok? 8 sam nedjelja trudnoce, u petak idem doktoru, ali me zabrinjava bol u krstima.
takodjer imam bol u ledjima i isto se pitam, sutra idem kod ginekologa pa cu vidjet sta ce mi on reci
Zdravo devojke
Ja sam 7+5
Imam mali problem,možda i to nije ništa ali se možda neka susrela sa tim.
Sinoć sam primetila neki crvenkasto-žuti sekret.Malo pre kada sam piškila bio je isto žut sekret.Pijem aspirin za razredjivanje krvi,utrogestan 3×1 i femibion.
Ne znam da l' da se javim svom doktoru pošto se bojim ili je to možda zbog razredjivanja krvi
Pozdrav svima, 8.nedelja trudnoce sam i javlja mi se vec 3 jutra bol u levom jajniku, koji traje nekih 10 min. Nikada do sada nisam osetila takav bol, kao da se neki misic isteze. Nakon poslednjeg pregleda kod ginekologa, sve je bilo u redu. Interesuje me da li je jos neko imao slicne simptome?
I meni se javlja bol u jajniku a tek za 4 dana imam pregled. Kako ste vi devojke? Da li vas je proslo?
Ako ti je ginekolog rekao da ne brineš, onda je valjda ok. Ja sutra idem na pregled, meni se javljao isto bol ali traje tokom celog dana, prvo u jednom pa onda tokom prošle nedelje i u drugom 😫
Pozdrav svima, 8.nedelja sam trudnoce i vec 2,3 puta mi se desava da ujutru kada ustanem pocne da me boli levi jajnik. Takav bol nisam do sada osecala, kao da mi neko isteze misic, i po nekoliko puta se ponovi, traje oko 10 min i prestane. Na poslednjem pregledu kod ginekologa je sve bilo u redu. Da li je neko imao slicna iskustva, i da li treba da se javim sto pre ginekologu?
Ne brini, to je najnormalnije. Kao grcevi, probadanje, razvlacenje... to je normalno, pogotovo sada na pocetku. I obicno se desava kad ustanes ujutru posle spavanja ili uopšte, posle leskarenja. Narocito ako si bila savijena. Isteze se unutra sve bukvalno. To se oseca kroz celu trudnocu, jaki bolovi od oko pola sata otprilike, koji zatim potpuno prodju... To je isto normalno. Bitno je da posle max 2h potpuno prodje. Bebe skokovito rastu u stomaku, naglo porastu, naglo zaboli stomak jer se naglo razvlaci☺️ pa prodje. Bol pola sata do 2h max, posle samo bridenje i peckanje koje prodje u toku dana
Pozdrav, počele su mi bobuljice po licu.Da li je to normalno?
potpuno normalno i uobicajeno. ko je inace imao problema sa problematicnim licem, u trudnoci ce biti jos gore (moj slucaj)
Pozdrav drage mame,treba mi savet Kako se borite sa mucninama? Gadi mi se sve, hrana, mirisi pa cak i stvari. Trenutno sam u 8.nedelji trudnoce a mucnine su pocele pre 2 dve nedelje. Skroz sam isrcpena, nemam mucnine jedino kad spavam. Ako je neka mama nasla spas u necemu, molim da mi javi.
Meni je doktorka prepisala Antimetil tablete na bazi djumbira, piju se dva puta dnevno, ujutru i popodne.. Vise obroka dnevno, voce, uzinice i bice bolje.. 🙂
Gaviskon je spas. Dozvoljeno u trudnoci. Meni prepisala gastroenterolog. Mucnine nakon lekica kao rukom odnesene.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »