Komentari za tekst "Vaša 35. nedelja trudnoće"

Komentara
3251
Ostavite komentar
Evo i mene 😂... Nije pohvalno ali tako je 😣.... Iskreno kada sam planirala trudnoću obećala sam sebi da ću da ostavim cigarete, ali nije mi bas pošlo za rukom i bila sam užasno ljuta zbog toga jer znam da škodi koliko meni toliko i bebi... Posavetovala sam se sa lekarom i rekla mi je do 5 cigareta sme dnevno iskreno i neću da lažem bude tu 7,8,9 kako kada.... Trudnoća Bogu hvala protiče odlično 35 nedelja smo bebac ooodlican, brojimo sitno... Tako da nemoj da preterujes i da se opterećujes, šta sad kako je tako je bitno da nemaš nekih problema koje izazivaju iste 🥰❤️🙈
Ja sam 35. nedjelja, pusim svo vrijeme 2-5 cigareta dnevno, ponekad preskocim ali se ne tjeram da prestanem, i od ginekologa sam dobila zeleno svjetlo.
Dobila od ginekologa zeleno svetlo?!
U kojoj nedelji treba da se krene na ctg?
Mi u 37 imamo
Meni je prvi ctg zakazan 25.02. (28.02. ulazim u 9. mesec), dakle u 36oj nedelji trudnoće..

Od 36 nedelje, al najbolje posavetuje se sa ginekologom ❤️
38+ ja mislim
cao dali je neko imao seklaz ja ga imam
Zdravo.,pitanje ako je neko imao sličnu situaciju.Rečeno mi je u 32nedelji da beba ima vecu glavicu za oko dve nedelje i da dodjem na kontrolu za dve nedelje,do kada je sve uvek bilo dobro u trudnoci.,bila sam juce i opet mi je doktor rekao da je glavica veca u ondosi na butnu kost oko dve nedelje.Nisam to smatrala nista ozbiljno do juce, ali me je doktor uplasio rekavsi mozda ima vode u glavi,a u izvestaju napisao da se ne moze bas tacno reci da se radi o hidrocefalusu, kada sam dosla kuci i ukucala tu rec na internetu da procitam nesto o tome nije mi bilo dobro, odma sam pocela plakati., Ako je neko imao iskustva sa vecom glavicom kod bebe, da mi da neki odg.
Pozdrav..
U 33. doktorka je izmerila obim glavice 33, 10 dana posle obim 32. Jednostavno, nije moguce u milimetar izmeriti obim, a malo fali da aparat omasi i da izadje 2 nedelje razlike. Mislim da nema potrebe da se nerviras. Jos ako je decak, normalno je da ima malo veci obim. Ja sam na rodjenju imala 38, iznad proseka za devojcice, pa sta, nisam glavata sad. Opusti se i uzivaj
Da li je ste imali iskustva sa streptokokama u urinu u trudnoci?
Moras biti cista 40dana prije porodjaja prirodnog. U koliko nisi morace te posalti na carski. No medjutim nasi doktori cesto grijeSe i zene sa sreptokokom porode prirodno pri cemu im se djeca nagitaju streptokoke koja se nastani u organizmu novotofjene bebe brze nego u nasem i na zalost moze praviti velikeeee probleme koji se rjesavqju samo operativno. Ja sam imala do prije par mjeseci streptokoku. Nema cim je nisam lijecila,od antibiotika do biljnih preparata. U momentu kad sam odustala pocela sam da pijem caj od djumbira i limuna. I nestala je. Inace djumbir i limun se isjeckaju i prokuvaju 5 min i ostavi se malo u vodi,nakon toga se pije hladno ili toplo kako vise volis. Zdravo je,dobro za metabolizam i imunitet,a uz to idealan je prirodni antibiotik. Idealno je uz dorucak razmutiti i med u caj.
Imala sam u prosloj trudnoci ali ne znam da li u urinu ili brisu. Uglavnlm dobila ih u 9 mesecu, to je svrbelo i peklo, imala terapiju i proslo za mozda 20 dana.. Tj nisam stigla ponovo da se pregledam da bi znali da li ih ima jos i zato bebe primaju preventivno antibiotik nakon rodjenja u poridilistu jer mogu da se zataze kroz poradjajni kanal..
Zdravo, da li nekom desilo da posle uzimanja cervikalnog brisa obilno krvari dok piski?l a pritom i boli dok ne krene? Meni su jutros uzimali, inace sam pred ulazak u 9.mesec. Zvala sam doktora, kaze da je krvarenje normalno. Znam da ne treba da slusam druge trudnice ali nijedna moja drugarica nije krvarila posle uzimanja cervikalnog.
Drage trudnice da li je neka bila u sličnoj situaciji..naime trudnoća je 34+3,a obim bebinog stomaka i kilaža odg 32nt?Sve ostalo uredno,svi pregledi do sad uredni,radili i prenatalni test nije bilo problema..Baš sam se sad uspaničila.😑
Znam da je proslo vec par meseci i da je beba stigla 😊 Nadam se da je sve dobro. Ja sam u slicnoj situaciji, sve mere su ok osim obima bebinog stomaka koji je u zaostatku 2ned. Beba ima 2kg, sto je donja granica za ovu nedelju tj. to je ok. Da li je posle beba nadoknadila taj obim struka i da li je sve proslo kako treba?
Sve je prošlo savršeno.Na kontroli za dve nedelje beba je nadoknadila zaostatak i napredovala 600g..ispostavilo se da je samo sitnije građe.Rođena sa 2820g.Sada je prava bucka.U toj nedelji kada je zaostala sa rastom imala je 1900g.
Hvala najlepse na odgovoru, mnogo mi je lakse sada 😊

Meni su bebu merili pre nedelju dana 2.1kg i bila je naprednija za tu nedelju, posle nedelju dana je bila 2kg i sada je sitnija. tako da nema pravila, vec samo kako izmere. uglavnom grese 20-30%
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »