Komentari za tekst "Kolika će mi biti plata na porodiljskom?"

Komentara
184
Ostavite komentar
Dobar dan, pocela sam da radim pre neki dan i saznala sam da sam trudna meseca dana, da li imam pravo na bolovanje, pre toga sam radila u prodavnici nekih 18 meseci
Imam jedno pitanje radim i za stalno sam imam 5 godina staza nikad nisam otvarala bolovanje a sad trebam jer sam trudna mesec ipo kolika ce meni biti plata nisam imala prekid
Da li se za negu deteta nakon završetka porodiljskog odsustva prima isti iznos kao i za vreme trudničkog i porodiljskog odsustva,ili se nešto umanjuje? Konkretno,pre trudničkog odsustva plata je svih 18 meseci bila konstantna i za vreme trudničkog odsustva sam primala 100% .
Zdravo svima. Imam jedno pitanje. Radim u kiosku vec godinu ipo. I uskoro ce biti 2 god i ostavljaju me za stalno. E sad u decembru sam uzela bolovanje koje je trajalo 5 dana a nakon toka mi nisu produzili ugovor. Jer sam bila ugovorac. I na kraju meseca su me pozvali i produzili ugovor. E sad mene zanima, da li to nesto koci u brojanju meseca zbog trudnickog? Da li ce se racunati svi meseci pre toga i nastavak ili samo posle prekida ugovora?
Pocela sam u Januaru prosle godine.
Planiram ostati do januara pa na trudnicko polako.
Ali ne razumem ovo oko meseci. Kazu da ne bi trebalo da ima prekid.
Hvala unapred
Bila ssm na porodiljskom posle toga sam zatrudnela i kombiniva sam trudnicko 30 dana, pa godisnji odmor, pa opet bolovanje trudnicko do 30 dana pamopet godisnji. Da li se u prosek racuna zarada sto sam primala na porodiljskom i ovo sto sam se vodila na godisnjem odmoru?
To što ste se vodili na godišnjem odmoru vam ne ulazi u prosek ali ste kod poslodavca sigurno omiljeni radnik i jedva čekaju da se vratite sa bolovanja. Samo posle ne kukajte što ste ostali bez posla.
Postovani,
Zasnovala sam radni odnos u jednoj firmi od 01.04.2019 do marta 2020 na odredjeno vreme ukupno 11 meseci pa sam dobila otkaz razlog (tehnološki visak). Posle toga nisam radila 7 meseci pa sam se 04.11 2020 zaposlila ponovo i i dalje sam u radnom odnosu. Interesuje me da li ce se racunati ovih 6 meseci u poslednjoj firmi ili ce se sabrati i ovih 11 meseci iz predhodne firme s obzirom da nije vezan radni odnos?
Pozdrav 🙂
Dobar dan, imam jedno pitanje.
Radila sam 3 meseca i posle toga otisla na trudnicko (plata je bila 31 000) i porodiljsko bolovanju (plata je bila 6 100din).Posle porodiljsko sam odmah otvorila trudnicko bolovanje, pa me zanima kolika sad treba da mi bude plata na porodiljskom bolovanju?
Pozdrav i hvala unapred 🙂
Sve što ste primali u 18 meseci koji prethode novom trudničkom pa ta suma podeljena sa 18.
U novi prosek ne ulazi trudniclo i porodiljsko vec se racuna samo vreme provedeno na poslu
Vratila sam se sa prvog porodiljskog pre 13 meseci, sada trebam ponovo da otvaram bolovanje. Da li ce mi se 13 meseci deliti sa 18,ili se uzimaju u obzir zarade koje su bile tokom bolovanja?
Uzima se zarada sa prethodnog bolovanja.
Za koliko procenata se oduzme bruto iznos plate da bi se dobio neto iznos?
Прва плата од како сам на одржавању трудноће ми је минималац, а имам право на 100% плату. У радном односу сам 19 месеци пре одласка на одржавање трудноће. У чему је ту проблем?
Možda ste prijavljeni na minimalac a ostatak plate dobijate "na ruke"? U tom slučaju vam i za trudničko i za porodiljsko u obračun ulazi samo to na šta su vam plaćeni doprinosi.
Pozdrav svima! Imam jednu nedoumicu, mozda mi mozete pomoci. Za nedelju, dve otvaram trudnicko. U prethodnih 18 meseci imam oko 6,7 meseci rada, ali nije mi spojeno. Radila sam na zamenama, da li mora biti spojenog rada u 18 meseci ili se racuna i ako nije spojeno? Pozdrav!
Ne mora biti spojeno. Bitno je u tih 18 meseci pre momenta otvaranja trudnickog da imate staz koji oni sabiraju, nema veze sto nije vezano. Pozdrav
Pozdrav, da li jos neka mama prima manji iznos porodiljskog? Naime meni na resenju pise jedan iznos a primam manji? Ali pise da je to bruto iznos, pa ja racunam da ga umanjuju za poreze i doprinose? Jesam li upravu?
U pravu ste, primate neto iznos
Zanima me po novom zakonu da li u zbir osnovica koji se deli sa 18 kad se racuna nakanada na porodiljsko odsustvo, da li ulaze bonusi u taj iznos ili ne?
Hvala!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Kada bi spermatozoid bio ćovek, plivao bi 193 kilometara na sat »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »