Komentari za tekst "Vaša 8. nedelja trudnoće"

Komentara
1599
Ostavite komentar
Trenutno mi pomaze voda sa cijedjenim limunom, dosta mi je olaksala sve to...
Imam isti problem i stalno držim pored sebe neke keksiće ili voće jer kad mi je pun želudac manje osećam mučninu. I naravno malo po malo jedi.
Ja sam imala mucnine dok nisam pocela na silu da jedem. Shvatila sam da kad mi je zeludac pun nije mi muka. Pocni sa supama, corbama, testo, bademi, suvo voce...
Pozdrav... 8 tt sam, juce se pojavio smedji iscjedak i bilo je tacka-dvije krvi... trebam li brinuti? nije se vise pojavljivalo a sutra tek idem doktoru.
I jos jedno pitanje, da li je normalno da zabole/zažigaju dojke?
Zdravo,ja sam sad u 8 nedelji+4 dan.
U 5 nedelji sam prokrvarila I na gacicama mi je bio braon iscjedak nije bilo mnogo ali sam se ipak javila ginekologu.
Rekao mi je da je jako rano da bilo sta kaze da u svakom slucaju da je rizik od spontanog je ima krvarenje ali trudnoca je potvrdjena u svakom slucaju rekao je da se javim na kontrolu za sedam dana I propisao mi je utrogestan vag.
Medjutim ja sam na kontrolu trebala da se javim 4.2 medjutim ja sam prokrvarila malo obilnije Dan ranije I javila Sam see dezurnom gdje je rekao da je sve uredu da ne zna zasto krvarim jer u maternici nema krvarenja I da nastavim sa utrogestanom vag I inekcije progesteron depo 250 na svaka tri dana do kontrole kod mog ginekologu to su tri inekcije.
Prvu inekciju sam primila u cetvrtak 4.2 I odmah Sam sutradan opet prokrvarila obilnije ii imala ssm jake bolove I javila sam se opet dezurnom doktoru gdje je rekao da je rano da vidi otkucaje srca alii da je sve uredu i da se vizualizuje srcana radnja I da vidi kao neki hematoma sto je napisao u nalazu I da nastavim sa utrogestanom ali da ga pijem i progesteron na svaka tri dana i tablete aleracet i folan i da se javim svom ginekologu za 5 dana kad imam kontrolu kod njega.
U medjuvrenenu ja od 5.2 petka ne prestajem da krvarim ali samo braon mi izlazi po malo ali ne staje nikako.
Doalzi sreda 10.2 kad se javaljam svom ginekologu I gdje sam vec isprimala inekcije i on mi kaze da hematoma nema da je sa trudnocom sve uredu i da srcana radnja postoji I da je CRL 13mm stoo odgvara trudnoci 7+5 rekao mi je da ne vidi razlog krvarenja i da krvarenja u maternici nema da malo brankasto ima ali da nije strasno i rekao mi je da nastavim sa utregastanom vaginalno progesteron na svakih 7 i aleracet i folan da nastavim i da je kontrola za mjesec i da ce ako Bog da biti sve uredu. Stoo znaci 10.3 kontrola i tada se radi dabl test. I strogo mirovanje. I nadam se da ce Bog dati da sve bude dobro.
Ja sam sve do danas krvarila opet sam braonkastim iscjedkom ali na gacima nema nista nego samo kad se brisem ima ustvari primjetila sam da vec dva dana sve manje to i danas kao da nema nista braonkasto.
I da ovo mi je druga trudnoca jer sam u prvoj pre godinu dana i par mjeseci imala spontani u 3 mjesecu. I uradila sam sve nalaze koji su potrebni skoro u decembru pre nego stoo Sam ostala trudna I bili su svi uredu hvala Bogu.
Drage trudnice da il ima neka sa slicnim iskustvom i kako je iznjela trudnocu? I nadam se da sam i ja nekome pomogla takodje da ne brine i da nema razloga za paniku jer panika samo donosi gore samo smireno i polako uz Boziju pomoc sve moze. ♥️♥️♥️☺️
Zdravo ja sam danas usla u 8 nedelji trudnoce imam isti problem kao i Vi.
Prokrvarila sam u sredu uvece i to je bilo bas obilno otisla sam lekaru i doktorka je takodje rekla da je sve uredu i da se to desava postoje trudnice koje krvare do 9og meseca. Dala mi je utrogestan od 200m 3 puta dnevno i folan od 5m ujutru i uvece. Sve je bilo uredu do sinoc gde sam opet prokrvarila i bilo je bas bas obilno mnogo sam se uplasila i otisla sam ponovo na pregled takodje rekla je nema potrebe za panikom. Danas sam prvi put cula otkucaje srca bebi sve je uredno samo sto vise mirovanja i sto manje stresa primila sam i ja progesteron samo sto ja imam svaki 4 dan da primim. Tako da odmarajte sto vise, i razmisljajte pozitivno i bice to sve uredu. ❤️❤️❤️
Meni sad kako kad nekad imam samo od utrogestana da iscuri malo a nekad se zna desiti da opet krene malo braonkasti iscjedak ali brzo stane. I nekad imam bol u stomaku ali ne mnogo jakee bolove ali sam raspitala malo I ti bolovi koji nisu jaki znaju biti jer se tjelo siri i osjetljivo je kao I maternica.
Samo sto vise mirovanje bez stress obavezno I bez dizanja teskoga ♥️♥️♥️
Zdravo,ja sam sad u 8 nedelji+4 dan.
U 5 nedelji sam prokrvarila I na gacicama mi je bio braon iscjedak nije bilo mnogo ali sam se ipak javila ginekologu.
Rekao mi je da he jako rano da bilo sta kaze da u svakom slucaju da je rizik od spontanog je ima krvarenje ali trudnoca je potvrdjena u svakom slucaju rekao je da se javim na kontrolu za sedam dana I propisao mi je utrogestan vag.
Medjutim ja sam na kontrolu trebala da se javim 4.2 medjutim ja sam prokrvarila malo obilnije Dan ranije I javila Sam see dezurnom gdje he rekao da je sve uredu da be zna zasto krvarim jer u maternici nema krvarenja I da nastavim da utrogestanom vag I inekcije progesterone depo 250 na svaka tri Dana do kontrole kod mog ginekologu to su tri inekcije.
Prvu inekciju Sam primila u cetvrtak 4.2 I odmah Sam sutradan opet prokrvarila obilnije I imala Sam Jake bolove I javila Sam see opet dezurnom doktoru gdje je rekao da je rano da vidi otkucaje srca alii da je sve uredu I da se vizualizuje srcana radnja I da vidi kao neki hematoma stop je napisao u nalazu I da nastavim da utrogestanom ali da ga pijem I progesterone na svaka tri dana I tablete aleracet I folan I da se javim svom ginekologu za 5 Dana kad imam kontrolu kod njega.
U medjuvrenenu ja o 5.2 petka ne prestajem da krvarim Ali samo braon mi izlazi po malo Ali be stake nikako.
Doalzi sreda 10.2 kad se javaljam svom ginekologu I gdje Sam vec isprimala inekcije I on mi kaze da hematoma nema da da trudnocom sve uredu I da srcana radnja postoji I da he CRL 13mm stoo odgvara trudnocom 7+5 rekao mi je da ne vidi razlog krvarenja I da krvarenja u maternici nema da malo brankasto Ima Ali da nije strasno I rekao mi je da nastavim da utregastanom vaginalno progestern na svakih 7 I aleracet I folan da nastavim I da he kontrola za mjesec I da ce ako Bog da biti sve uredu. Stoo znaci 10.3 I da tada se Radu dabl test. I strogo mirovanje. I nadam se da ce Bog dati da sve bude dobro.
Ja sam sve do danas krvarila opet Sam braonkastim iscjedkom Ali na gacima nema nista nego samo kad se brisem ima ustvari primjetila Sam da vec dva dana sve manje to I danas kao da nema nista braonkastio.
I da ovo mi je drugs trudnoca her Sam u prvoj pre godinu Dana I par mjeseci imala spontani u 3 mjeseci. I uradila Sam sve nalaze Koji su potrebni skoro pre nego stoo Sam ostala trudna I bilo su svi uredu hvala Bogu.
Drage trudnice da li ima neka sa slicnim iskustvom I kako je iznjela trudnocu? I nadam se da sam I ja nekome pomogla takodje da ne brine I da nema razloga za paniku jer panika Sam donosi gore samo smireno I polako uz Boziju pomoc sve moze.
Drage trudnice, u osmoj sam nedelji trudnoce. 10-ak dana imam braonkasti iscedak, dr mi je dala 3x200 utrogestan i svaki drugi dan primam progesteron depo. Nista se nije promenilo stanje, da li je neka imala iskustva? Pre 2 dana sam isla na uz, ima srcane radnje.
Zdravo, ja sam u 8 nedelji trenutno, imala sam takodje braonkast iscedak do pre par dana i prestalo je samo od sebe, samo sam se malo pazila, nisam dizala tesko, nisam usisavala... Bitno je samo da je braon, jer kada je sveza krv onda je problem, a ovo ti je nesto staro sto ce se iscistiti...
Kupi cajevac etersko ulje, svako vece kapni na dnevni ulozak, meni je od toga stalo to braonkasto..
Zapušen nos konstantno. Marisol, Narivent, fiziološki i sve te vodice samo dodatno začepe. Da li ima vas koji koristite kapi za nos za odrasle/ dečije? da li postoje neke kapi koje deluju? Hvala!
Da li si jmala temperaturu? Ja sam 7plus 5 i danas sam dobila temperafuru 37 oa sam se bas uplasila...ne znam da li je to normalno
Nikako nemoj kapi, ja imam hronicnu upalu sinusa ali mi je doktorka zabranila sve osim fizioloskog rastvora i inhalacije.
Probaj Operil p, Olinth ha.
Zdravo zene 8 nedelja sam trudnoce sve je bilo uredu do sinoc medutim pocela sam da krvarim i otišla lekaru dali su mi utogrestran i inekcije na trci dan i imam bolove a kazu da je sve u redu... MOLIM NEKU ZENU KOJA JE OVAKO DA MI KAZE STA DA RADIM
Pozdrav, u 7. sedmici sam i 3. dan, bil sam neki dan kod gin. Kaze sve normalno ali evo posle toga drugi dan vec i ne prestajem da krvarim ugrusci i tamna krv je u pitanju molim nekog da me smiri😔 a samo mi govore da sw smirim i odmaram ali ne prestajem krvariti molim za iskustva. Hvalaa
Ako ste posle posete lekaru počeli da krvarite, obavezno se javite lekaru. Ja sam bukvalno posle posete ginekologu počela da krvarim, sa ugrušcima. Trenutno sam u bolnici, čekam da se sve stabilizuje... puno sreće želim ❤
Predlazem da je najbolje da posetis opet doktora ❤️
Da li si to rprijavila svom ginekologu? Ne može i ne treba da te smiruje niko osim doktora. Može biti da nije ništa, a može biti i da jeste.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »