Komentari za tekst "Gorušica u trudnoći - kako je ublažiti ili sprečiti?"

Komentara
107
Ostavite komentar
Drage trudnice pokusajte sa prirodnim "lekicima" protiv gorusice kao sto su: progutajte presno zrno pasulja ili kasikicu presnog pirinca ili kasikicu psenicnog griza. Mozete zaliti vodom da lakse klizne :) Meni pomognu :)
U 29-toj nedelji sam trudnoce,i gorusica se javlja svakodnevno,postaje vec neizdrzivo i praceno povracanjem od tolike kiseline.Sutra cu uzeti lekove koji se preporucuju za smanjenje kiseline,nadam se da ce mi to pomoci.Pozdrav svima
meni nista ne pomaze citavu trudnocu me prati gorusica sad sam u sedmom mjesecu ali nikako da prestane.
Meni pomaze jabuka posle vecere:)
Da li gorusica moze da bude znak da sam trudna?Nikad me do sad nije mucila,a sad ne mogu da spavam od probadanja u grudima.
ja sam u 36. nedelji trudnoce,do sada mi je pomagao rupurut ali vise ni on e deluje...nadam se da nece jos dugo ovako.....
Pozdrav svima sa istim tegobama! Ja sam sada u 33 nedelji, ali skoro od pocetka imam problem sa gorusicom . Svasta sam citala i nema sta nisam probala, pomagalo je, ali samo na kratko-bademi, kokice, pirinac, kisela voda, caj od nane,sargarepa... ali onda sam nasla najbolji lek Rupurut i od tada mirno spavam :))
meni su jedino zelene kisele jabuke pomogle.. i cini mi se da ti mali obroci nemaju veze sa tim..makar u mom slucaju
ja sam u 26 nedelji i vec nedeljama me muci gorusica i kiselina,tako da nemogu ni da jedem.jogurt nikako nesmem jer me onda ubija kiselina.manji obroci ili veci -isto mi je.ali sam primetila da mi cokolada pomaze,i sladoled.svasta
Ja sam u 34 nedelji trudnoce i stalno stucam,a gorusica me hvata od bilo cega sto pojedem...:((((
Meni je spas sargarepa. U 25 sam nedelji i muce me gorusica nedeljama unazad.. I neko mi rece da pojedem sargaperu i prosetam posle toga i uverh se da stvarno deluje.. Probajte, ako nista bar je zdrava i puna vitamina..
evo i mene citav dan utusi ova gorusica neznam vise ni sama sta da radim od pocetka je imam a sad sam u 37+5...i vecinom mi nista ne pomaze..valjda nece jos dugo
Ja sam se spasila od gorusice tako stomsam svaki put kad pocne da me muci, progutala po 1ak zrna pirinca. O kako mi je svanulo!!!
U borbi protiv gorusice nekome moze da pomogne i toplo mleko. Ja sam juce prvi put u zivotu "iskusila" gorusicu i to mi je pomoglo (31 nedelja trudnoce).
pozz svim buducim mamama,
ja sam mama osmomesecne devojcice,imala sam super trudnocu bez ikakvih tegoba i bez mucnina,medjutim par puta(pred kraj trudnoce)desilo mi se da pojedem tezak obrok uvece(poput pasulja,graska,jela sa dosta crnog luka...)i potpuno mi je "stao" stomak-mislim na zeludac i varenje,nadutost i tu neprijatnost resila sam ESPUMISAN L kapima koje se daju bebama za grceve(kupila sam ih u apoteci na svoju ruku iduci logikom da ako su bezbedne za novorodjence onda su i za trudnicu-to sam kasnije rekla svom ginekologu i to mi je i potvrdila,mogu se koristiti bez problema u celoj trudnoci)ako sam nekome pomogla ovim savetom drago mi je. Srecno
u 31. sam nedelji trudnoce i pre oko 10 dana mi se javila uzasna gorusica. Tegobe pocnu odmah posle prvog obroka i traju ceo dan. Mislim da mi sve od hrane smeta pa i obicna voda, a stvarno vodim racuna o ishrani. Sve sam skoro probala da bih to ublazila i mozda mi samo koka kola(ona bez secera) malo ublazi bolove (mada i to kratko traje).
Svima onima koji u trudnoći imaju problema sa glavoboljama, a i bilo kakve druge tegobe, preporučujem terapije akupunkturom. To ne može da škodi, dovodi organizam u ravnotežu i nijedan dobar lekar Vam ne može reći da je to loše. Takođe, akupunktura prilično umanjuje porođajne bolove.
moj najveci problem su glavobolje koje traju po 2-3 dana,a lekove naravno ne smem,ako imate neko resenje kako da te bolove ublazim,posaljite.
Ja sam u 19-toj nedelji trudnoce,i evo vec nedelju dana me muci gorusica,ne mogu da spavam,ne smem puno da jedem,jer sta god da popijem ili pojedem,obavezno podrignem,i uzasno boli zeludac,sta mi preporucujete da ovo prestane!!???
Cao svima! Nalazim se u 13. nedelji trudnoce. Od samog pocetka trudnoce podrigujem i na prazan i na pun zeludac...uopste nema pravila...Stomak mi je naduven i podignut i izgledam kao u 5. mesecu trudnoce. Pitam se da li trudnoca moze da pokrene neki problem sa varenjem koji je bio skriven i koji se pre trudnoce pojavljivao s vremena na vreme, kao sto je problem sa heliko baketrijom? Jer sta god pojedem ili popijem pocinje podrigivanje i nadimanje, bez obzira na kolicinu. Da li je neko imao problem u trudnoci sa Heliko bakterijom? Pozdrav!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Kada bi spermatozoid bio ćovek, plivao bi 193 kilometara na sat »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »