Komentari za tekst "Vaša beba u 3. mesecu - 2. nedelja"

Komentara
1345
Ostavite komentar
Što se judi maze na grupi? Kad pričitam "sikili samo"i slično. Na ovoj grupi su odrasle osobe, to što se mazite sa svojom bebom je jedno, al kad pričate sa drugim ljudima, pričajte bre ko odrasle normalne osobe.
Haha kraljice!! ☺️ Ali potpuno si u pravu.
Citam ovde da se vecina beba sama okrece... Moja beba ne... Kad je na stomaku, okrene se na ledja ali lad je na ledjima ne okrece se na stomak.... Gura se nogicama i podize guzu ali se ne okrece.... Glavicu drzi sama.... Da li treba da se brinem? Imamo 3 meseca i 1 nedelju punu...
Normalno je.Mi idemo na vezbice za hipertonus,i tamo su mi rekli da beba u ovom uzrasu treba sama da se okrece na bok i da drzi lepo glavicu,da se samostalno okrene na stomak treba jos vremena.
Hvala puno...znači nisam jedina ☺️
Naravno da ne treba da brines. :) Mislim da se mali broj beba u ovom periodu okrece sa ledja na stomak. A sve i da se okrece vecina beba, opet nije razlog za brigu. Znas vec za najcesce koriscenu recenicu u vezi sa bebama - svaka beba se razvija svojim tempom. :)
Moja beba ima tri meseca i dve nedelje. Sisa, posle kupanja ja je nahranim,ali od spavanja nista. Kada je stavim u krevetac ona place i nece da zaspi do 12h ili 1h. Cula sam da bebe koje su na dohrani u mom okruzenju,kupanje i popiju mleko i zaspi. Da li mozda moja beba nece da spava tako rano jer je dojim ili mozda zato sto je jos muce grcevi, da li ce se to spavanje promeniti?
Tri meseca sam ga uspavljivala od pola 9 i isto se budio na 15, 20 minuta. Samo jedne noći je zaspao i nije se budio do 6. I dalje tako spava. Sam je samo 'ugasio' ta budjenja. Budi istrajna.
Meni se isto tako desavalo pa nisam znala sta da radim i sestra me je posavetovala da ga kupam popodne mislim preko dana
Nema to veze da li je beba na dohrani ili doji,samo stvar navike. Ja bebu npr ne uspavljujem poslije pola 6 do tad sto je spavao,spavao je,onda oko 20 do 7 je kupanje,hranjenje i uspavljivanje. Najbolji period za uspavljivanje bebe je od 19h do 20h tad se luci hormon spavanja. Pokusaj i ti tako 🙂
Da li je neka mama bila na fizikalnim vezbma sa bebom,bebi je fizijatar rekao da ima blazi poremecaj motorike,u smislu da joj je glavica jos uvek nestabilnavi da je zqbacuje pozadi i u desno.Plasim se jer je napunila tri meseca i 8 dana,da li ce uspeti da savlada i da ispravimo to,i brinem se kako ce poceti drzato samoatalno glavicu zbog ovoga i sto slabije voli na stomag.Molim bilo koja iskustva.
Ista situacije, bebica zabacuje glavu unazad i ulijevo. Idemo na fizikalne vježbe i nakon mjesec dana se vidi veliki napredak.
Tako da ne brinite jos su mali i sve ss može popraviti tako su bar meni rekli na vježbama.
Kakve vezbe radite? Mi imamo slican problem, dobili smo vezbe po Vojti
Drage mame da li je neka imala slucaj kod bebe devojcice da joj je slepljena vulva? Moja beba ima 3 meseca i slepljena je. Bas se brinem.
Imala sam taj problem sa starijom devojcicom, i dosta dugo smo ga vukli.. Njoj to u sustini nije mnogo smetalo, niti pravilo neki problem ali je mene brinuli.. Prvo su nam davali neke kreme sa mazemo i da to otvaramo po malo ali nije bilo bas velikog napretka, otvori se malo pa se opet zatvori.. Onda su nas poslali kod decijeg ginekologa da joj se to otvori.. Bolno je prilicno i opet se zatvorilo .. Pa je moj savet da i ako idete na intervenciju da ti uradite dok je manja u smislu da to ne zapamti.. Moja je zapamtila i sad je uzas na borba da mi dozvoli da pogledam da li je otvoreno ili ne.. Ona sad ima 7 godina, a prosle godine rekli su nam da je ovo neki period kad su "poslednji trzaji" sinehija i da se to samo razdvoji.. Ja evo vec neko vreme vodim borbu sa njom da me pusti da pogledam, a ona neda, plasi se, a ja opet ne zelim na silu i tako u krug..
Koje ad kapi koristite ako koristite?
Dena Vin 3, pumpica predobra, jedan stisak jedna kap izadje. Babytol bacanje para slazem se.
Babytol kapi,cisto bacanje para,preskupe a imaju istu funkciju kao Plivit D3 kapi koje su mnogo jeftinije. Babytol kapi dosle kao donacija,ali ih gospoda stavila u prodaju pa na njima zaradjuju. 🙂
Prva tri meseca bebytol d3+k1, a sada bebytol d3. To su nam napisali na bebinoj otpusnoj listi pa to i koristimo. 😊
Zar vama nisu napisali i omegu od 3. meseca?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »