Komentari za tekst "Loši rezultati dabl testa? Šta dalje?"

Komentara
157
Ostavite komentar
Pozdrav armijo žena:) Ako moze pomoć pri čitanju rez.dabl testa. Tačnije, bas imam nedoumicu. Igrom slučaja sam uradila dva dabl testa, jedan privatno, drugi drzavno. Razlike u rez. skoro da nema, radjeno je isti dan. Jedan doktor kaže dobar je rezultat, drugi kaze da je jako malo od normale niza beta, da nema razloga za paniku ali savetuje odlazak u genetsko savetovaliste xa bih bila mirnija. Meni je to više da se uznemirim nego smirim. Koje je vaše mišljenje? Hvala. Evo rez. BETA 0,51 MoM, Papp-a 1,05, NT 1,25. A dr.rez. BETA 0.41, Papp-a 0.73, NT 2.1
Drage mame,
Samo da podelim svoje iskustvo. Imala sam jako rizičan rezultat dabl testa, 1:33. U šoku, strahu i neverici odmah sam uradila prenatalni test i sedam dana kasnije pokazao je da nosim zdravu devojčicu. Odustala sam od amniocinteze budući da je na ultrazvuku takodje sve dobro. Problem dabl testa je što se sve vrednosti iz krvi ukrštaju se sa godinama, a ako imate 35 kao ja, loša statistika je očekivana. Savetujem vam da ukoliko ste u mogućnosti uradite prenatalni test i poštedite sebe stresa i rizika koji nose invazivne metode.❤️
Cao zenske, da li zna koja od vas da mi kaze da mi kaze da li je dobar age risk 1:2500?
Hvala unapred❤️
Drage mame, da li je neka od vas imala los dabl konkretno beta visoka 3.63 a papa snizena 0.3. Moj rizik na daun je 1:85. Od tada ziva nisam. Ako je neka od vas imala kazite mi molim vas kako se zavrsilo.
Mirjana kakav je bio ishod, nadam se da je na kraju sve bilo u redu.
Moj rizik za Daunov je 1:61, i moram da radim amniocintezu
Koji je rezultat aminocinteze? Hvala na odgovoru
Meni je rezultat Pappe 0,89 Corr mom, hcg 1,73 corr mom dali je ovo lose ?. Svi ostali rizici su niski.
Meni su i beta i pappa bili 0,4,sto je donja granica. Sto su vrednosti blize 1mom to je bolje. Bitno je da nije prevelika razlika izmedju ova dva hormona. I u mom slucaju sto su oba bila niska,pa su pratili,ali je na kraju sve bilo u redu.
Zdravo svima da li bi neko mogao da mi pojasni moje rezultate dabl testa. Doktor mi je samo rekao da su mi dve referentne vrednosti povecane I to je to. Da se javim u institut da vide sta dalje. Mnogo se brinem jel ne znam sta je u pitanju.
fb hcg:130ng/ml 2,30corr.mom
PAPP-a:2,92mlu/ml 1,02corr.mom
Biohem. Risk+NT:1:691
Double test:1:896
Age risk:1:1027
Trisomy 13/18+NT:
Pozdrav! Stigli su mi rezultati dabl testa i doktor mi je rekao da postoji veći rizik i da moram da radim prenatalni test zbog povišenog hcg i povišeni MoM rezultata.
fb hcg 164ng/ml 3,52 Corr. MoM
PAAP-A 4,51 mlU/ml. 1,5 Corr. MoM
NT 1,70
CRL 56,1mm
Double test 1:285
Age risk 1:487
Trisommy 13/18 + NT
Draga, kako si prošla. Javi nam...
Pozdrav, doktorka je gledala rez double testa,koa sve je dobro ali je beta mozda malo niza, naravno kao ne mora da znaci da je lose ali me salje na prenatalni. Beta mi je bila 0.545 MoM

Ima li neko slicna iskustva
Ja sam se porodila 19og januara, celu trudnocu me je pratila strepnja,bas zbog niskih vrednosti hormona. Meni su i beta i pappa bili oko 0,404MoM. Moj lekar u Frontu me je poslao u Geneticko savetovalište,gde mi nisu predložili nista osim Ekspertskog ultrazvuka. Sve je bilo ok. A ja sam rodila zdravu devojčicu. Tako da sve je to statistika,ako si u mogućnosti možeš uraditi prenatalni zarad svog mira,a možda da odes na neki dobar i detaljan UZ privatno.
Da li je neka imala slucaj da joj je na double testu PAPP-A povisen (4 MoM) a nije blizanacka trudnoca?
Svi ostali parametri su ok i rizik je nizak.
E ja sam imala PAPPu povisenu skoro 7 MoM, jednoplodna trudnoca. Rodjena je ziva i zdrava, hvala Bogu a sekiralo me to bas
Meni je beta 5,6 a pappa 0,75. Koliki ti je bio papp? I koliki ti je bio rizik? Cekam rezultate prenatalnog, nisam ziva.
Jao i meni je tako 5,48
Danas odem kod genericara. Da vidim sta cu. Ne bi plodovu da vadim peto mi je dete sva su deca ziva i zdrava...
Imam 22 godine,radila sam double test, meni je 1:1390, doktor me je poslao da radim prenatalni test, skup je dosta i mozda je to bacanje para, jer ja osecam da je sve uredu sa bebom ali ipak idem da ga radim, da ne bi sutra razmisljala sta ako sam trebala...
Radila sam double test-prestravili su me, samo sto se nisam onesvestila-za sve 3 trizomije stoji nizak rizik. Uz je idealan, free Beta HCG je 3,45 a PAPPA 0,58. Danas mi rekli da treba da radim amniocintezu, jer je NT + bio risk 1:133. Ima li neko iskustva sa neinvazivnim prenatalnim testovima?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Jedan od izazova sa kojim se sreću porodilje u danima posle porođaja jeste i odlazak u toalet »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »