Komentari za tekst "Vaša 9. nedelja trudnoće"

Komentara
1668
Ostavite komentar
Nisi jedina. 😊
Isti slucaj :)
cao svima🤗
9nedelja sam trudnoće,od simptoma jedino natecene grudi
pregled mi je radjen prije 2nedelje srce normalno kuca,
prosle godine spontani u 7nedelji
da li je normalno da bas nista u stomaku ne osjecam??
Treca mi je trudnoca u tri godine, imam dvije bebe i trudna sam,. profesionalni sam sportista, ginekočog i nutricionista, obje trudnoce do poroda trenirala i evo sad,nikad nista, bolovi, mucnine, sad sam 9.nedjelja, doslovno nista, inace nemam stomak i jos apsolutno ne izgledam kao trudna, mrsavica sam i tako isto mi je bilo oba puta do kraja 😊 a sin se rodio 4.300kg. 😂 kod svakoga je rszlicito i logicno jer ni nase tijelo nije isto, pa ako pogledamo zdravstveno, nije kod svakoga isto kao sto nije ni fizicka sprema itd.
Tako je i kod mene, i bas sam pitala trudnu drugaricu da li je i ona imala isti (ne)osecaj kaze da joj je iato tako bilo. Ona je sada 9.mesec, ja 9.nedelja a obe smo imale spontani proale godinw u 11 nedelji
Zdravo žene, sinoć smo muž i ja posle dužeg vremena spavali.. 9.sam nedelja. Pola sata posle toga počeo je stomak baš da me boli II malo sam krvarila (otprilike kao nokat sam imala krvarenje). Ne nešto puno, ne znam sad šta da radim. Da li se nekom desilo nešto tako? Da li imate neko rešenje? Hvala
Krvarenje ne bi smjelo da vam se desava, ako jeste konsultujte se sa avojim ginekologom, mozda vam cak i zabrani odnose. Kontrakcije nakon odnosa su moguce jer se luci hormon oksitocin, isti koji se luci i tokom dojenja, a mnogi ginekolozi zbog istog nisu za dojenje, sto je apsurd jer bi onda zbog istog trebali u samom pocetku zabraniti i odnose. Kako god, blage kontrakcije nakon odnosa su uredu ali NE i krvarenje i to ako su blage, preko toga, treba te se konsultovati sa svojim ginekologom.
zdravo .Treba mi informacija imam prejake glavobolje pocinju iz vratnog dela paracetamol mi nista ne pomaze da li moze nesto drugo u 8 sam nedelji.Hvala 😊
Mene je u prosloj trudnoci jako glava boljela, svo vrijeme. Dr mi rekao da trpim. Mada sam odrzavala trudnocu i imala veliku kolicinu terapije, kortikosteroida....mozda zbog toga nije dao dodatno da "se trujem". Ne znam
Iboprofen nikako u trudnoći
Meni su na hitnoj rekli da za bolove smijem uzeti paracetamol 1000 mg i ibuprofen
Devojke, kads su vam pocele mucnine? Ja sam danas usla u 9.nedelju, jos uvek nemam. Isla sam na uz pre 10 dana, sve je u redu.
Mozda ih neces ni imati, kazu kao kad beba ozivi da tu znaju da prestanu i mucnine, meni su pocele u 6oj nedelji
Ja sam takodje u 9. nedelji, na pregledima sve u redu i bez ijedne mucnine za sad
bazalna temperatura u trudnoci
Pozdrav mame, da li vam se javljao braon iscjedak i kakvo iskustvo imate sa tim?
Ćao, Aleksandra! Možeš nam napisati šta se u međuvremenu desilo? Ja sam u 9.nedelji i pre tri dana sam primetila braon iscedak. Sutradan sam otišla kod lekara na UZ i sve je u redu sa bebom. Dr ne zna od čega je, nije puno pažnje pridavala jer nisam imala bolove. Rečeno mi je ako krenu bolovi ili krv da se odmah javim. Pokrivena sam od početka trudnoće terapijom, utrogestanom i injekcijama progesterona. Sad čekam sledeći UZ i nadam se da je ovo bilo samo sporadično.
Cao Mila, meni se javljao braon iscjedak dva mjeseca, na dva, tri dana i to u periodu kada sam trebala da imam menstruaciju. Doktorica mi je tada povecala dozu Utrogestana 3x dnevno, takodje nije bila zabrinuta jer navodno 90% zena ima krvarenje u toku trudnoce. Nakon prvog trimestra je prestalo i vise se nije javljalo. Nemoj da brines previse, ja jesam ali nije imalo potrebe, sada sam 25 nedelja i sve je u redu. Nadam se da ce tako i ostati.
U samom pocetku do pete, seste nedjelje, ukoliko se konstatuje da je implatacijsko krvarenje onda je to uredu (braon iscjedak je krvarenje), sve preko, pod hitno se javite svom ginekologu.
Nema na čemu. Srećno! 🍀
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »