Komentari za tekst "Vaša 8. nedelja trudnoće"

Komentara
1603
Ostavite komentar
Cao djevojke treba mi hitan savjet.. po ovoj apliksciji sam danas usla u 8. Nedelju... prije 4 dana mi se desilo iz cista mira da sam prokrvarila i to krv svijetlo crveno... kao i ova 3 dana nastavilo mi se po malo na papir ista ta boja..primam na treci dan inekciju progesteron i pijem utrogestan tablete... je li se desavalo nekome da je krvario??? Takodje radili smo taj dan ultrazvuk srce bebe se nije culo... rekla je da dodjem u srijedu opet
Šta se desilo na sledećem UZ? Kako ste?
Ja sam baš zabrinuta...
juče sam prokrvarila..tj.imala malo roze krvi na papiru...jutros isto...
Juče na UZ pokaže 6 nedelja a ja trudna 8 nedelja. Brine me ta razlika...
Doktor nije bio optimističan...Rekao mi da dodjem sledećeg ponedeljka na još jedan UZ...
kakve su šanse? Čemu da se nadam...? Za krvarenje mi ništa nije dao...to kao nije strasno...Ali ova razlika...to me Baš Brine?
Zdravo
i ja sam isto u 8moj nedelji trudnoce i krvarim vec nedelju dana.Pijem utrogestan i 2 puta sam se spricala...U ponedeljak na kontrolu.Kako ste vi sada?

Zdravo. Da li neko ima probleme sa nadutoscu, gasovima i grcevima u crevima. Imam celijakiju , i sl.probleme, tako da mi ovo nije strano, ali mi je sada izrazenije i mnogo mi smeta. Nocima ne spavam od nadutosti i bolova. A ne mogu ni da se oslobodim gasova. Neretko imam i podrigivanje, cega pre trudnoce nije bilo.
Ponekad uzmem aktivni ugalj, koji mi je inace pomagao kod ovih tegoba, ali sada ne vidim neko dejstvo.
Koristim utrogestan 3x1, aleract, folnu, cardiopirin, verapamil, glukofaz.
Ginekolog mi nista specijalno nije rekao, a kod gastroenterologa sam isla pre nekih mesec i nesto, pre trudnoce, posle sam se samo tel.konsultovala sta od propisane terapije smem, a sta ne.
Ne znam u cemu je problem. Jedem vise puta dnevno, manje kolicine. Hranim se bez glutena, unosim dosta voca...
Da li neko ima sl.problem?
zdravo,ja takodje imam isti problem.Bolujem od Chrona.Ovo mi je druga trudnoca,s tim da s prvom trudnocom nisam ni mala chron vec tek nakon poroda.Trenutno me jako muci nadutost kao balon sam.Inace 8 nedelja sam.
pozdrav 😊
ja sam osma nedelja i ja mučim već pune dvije sedmice sa nadutosti i gasovima. Ginekolog kada me vidjela kaže da mi nije mani i da sam peti mjesec kolika sam. A onda je ultra zvučno vidjela da sam puna gasova.
Kod mene je razlog tome ishrana. Imma velike mučnine i onda najviše jedem voća i salate što mi dovodi toga.
pomozite, da li vam se desilo krvarenje posle odnosa, kratko je trajalo, ali brine me sto sam videla ugrusak na ulosku i ubrzo je stalo..da li vam se.desilo nesto slicno? da li je opasno? hvala unapred.❤
Dobro jutro, da li se nekoj od vas slicno dogodilo:
bila sam na kontrolu, dns sam napunila 8 sedmica, bebino srce jos uvek se ne cuje na ultrazvuk, da li se nekoj slicno dogodilo pa posle se pokazalo sedmicu kasnije ili mozda i dve? doktor mi je dao da dodjem za sedmicu dana da vidimo opet! neko govori ni slucajno da se ne cistim jer se tek u 9toj moze pokazati mozda je kasna oplodnja bila, pa se kao racuna 2 nedelje unazad! mnogo se bojim da se ono najgore nece desit jer prije ove trudnoce sam imala tri spontana pobacaja ne bi voljela opet da se nesto desi pa da se cistim! nemam djece nisam nikad se poradjala, da napomenem! testovi brisevi i ostalo sve sam uradila sve je ok.
i meni se isto desava i ja sam usla u 7 nedlji i meni je doktor rekao da vidi bebu a ne cuje otkucaje srca narucio me za 15 dana
Ja sam bila prošlog ponedeljka 8 nedelja a po UZ 6. otkucaja nije bilo. malo prokrvarila. ništa mi nisu dali od lekova i infekcija. U utorak jače krvarenje i skoro sve mi ispalo😭.
U sredu na intervenciju
Meni je prva trudnoća to bila...teško mi je još uvek...
Šta se desilo sa Vama?
Neki dan mi se isto desilo. Ne vidi se beba nit se cuje srce. Jednom mi se to desilo i malo je reci da sam bila odustala i znala sam da je to to. Iako je bio neki aparar iz antike za slusanje srca i zatim los ultrazvuk. Sutradan odmah sam otisla privatniku, vidjeli srce i vidjeli bebu koja odgovara 9 sedmica. Ne gubi nadu. :)
samo hrabro, nadam se da ce biti sve ok.
cao mamee, 7 sam nedelja, otkucaji srca se jos uvek nisu pokazali, gink. je rekao da je plod mali i ne vidi se jos dao mi termin za sedam dana! da li se nekoj od vas slicno desilo pa se srce pokazalo i otkucaji ili ce mozda tek 8/9 sedmica ?
Tek sa 9 se vidi i to ako je dobar ultrazvuk
Drage dame, prva mi je trudnoća, osma nedelja. Poslednjih dana imam problem sa opstipacijom... da li neko ima iskustva i neku preporuku za resavanje problema ?
Draga Ivana, i ja sam 8nedelja i prva mi je trudnoca, napravim kompot od dunja, jabuka, ubacim koju suvu sljivu...ukusno je, popijem i sok u kojem se kuvalo, imam gasove, ali redovnu stolicu. Probaj ☺
Same here😕...rešavam sa čašom kozjeg jogurta i mlevenim lanom( suve šljive dodam po nekad) ujutru i uveče. Meni su rekli da je od
utrogestana, pošto nikada nisam imala problem te vrste pre. Srećno
Iscedi pola limuna I kasikica maslinovog ulja na prazan stomak svaki Dan bas regulise.
Drage moje lijep pozdrav. Zanima me da li je neka od vas u trudnoci imala neke alergije. Ja vec sedmicu dana imam jak svrab izmedju prstiju od ruka, pa kad tu prodje onda nastavi svrab po prstima od noga, danas je bilo po stomaku i nogama. Dok se cesem dobijem osip. Da li je moguce da sam alergicna na Aleract ili Ogestan? Jer mi se to pocelo pojavljivati od kada pijem te tablete
Cao,devojke prva mi je trudnoca..Uradila sam dva testa bili su pozitivni,beta mi je bila 205 ,otisla sam privatno na ultrazvuk da utvrdim ,rekla mi je da sam jako rano dosla ali mi je ipak uradila ,videla je dva meska jedan je kao tu gde treba a drugi joj nije jasan dal je ugrusak il vanmatericno ,kao ako prokrvarim da idem u porodiliste i da uradim betu i da dodjem za dve nedelje ..Beta mi je posle pet dana 1932 ...Naravno da se kod nje nisam vratila jer me je bas uplasila nije mi ulila poverenje ...Cekam sad svog ginekologa jos nedelju dana ...Ja se osecam super sad mi pada 8 nedelja ...Jel imao neko slicno iskustvo
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Jedan od izazova sa kojim se sreću porodilje u danima posle porođaja jeste i odlazak u toalet »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »